Golfbanen bij jou in de buurt

luchtfoto van een golf hole

Waar moet ik beginnen met golfen?

In Nederland heb je een ruime keuze tussen verschillende golfbanen.  Er zijn in Nederland ongeveer 250 golflocaties – van kleine 9-holes par-3 banen tot grote complexen met twee 18-holes banen. Het aantal golfclubs in Nederland is bijna 275! Met zulke mooie aantallen is er vast een golfbaan bij jou in de buurt die aan je behoeftes voldoet. Elke golfbaan heeft zo weer zijn eigen charmes waardoor het spelletje altijd leuk blijft.  Na zo’n 20 jaar golfen zijn wij nog steeds niet op elke golfbaan in Nederland geweest.

Het kiezen van je golfbaan en lidmaatschap

Wil je een leuke thuisbasis waar je vaak naartoe gaat om te golfen? Veel golfers worden lid van een golfclub bij hun in de buurt. Echter, mocht je vaak op reis zijn in Nederland of liever op verschillende banen willen spelen? Dan is ANWB Golf echt iets voor jou! Wat het beste lidmaatschap is voor jou als golfer, hangt vooral af van hoe vaak je speelt en hoeveel je wilt betalen. Je kunt via deze link van de NGF bekijken wat het beste bij jou past. Maar wij hebben hier een kort overzicht gemaakt.

Volledig lidmaatschap

Bij een volledig lidmaatschap mag je onbeperkt spelen. Dit bekent dat je op ieder moment van de dag dat de golfbaan open is, een rondje kan gaan golfen. Het verschilt per club, maar met een volledig lidmaatschap heb je extra voordelen zoals het meedoen met wedstrijden en competitie. Dit lidmaatschap kost vaak tussen de €700 en €1500 voor een volwassene. 

Daluren/flexibele lidmaatschappen

Golfen kost enorm veel tijd. Hoe vaker je kan golfen, hoe meer je uit je lidmaatschap kan halen. Mocht je de tijd niet hebben dan kan een volledig lidmaatschap wellicht te duur zijn. Daarom hebben veel golfbanen ook een daluren lidmaatschap geintroduceert. Met dit lidmaatschap kun je golfen in de daluren van een golfbaan. Die zijn meestal in de ochtend voor 09:00 of in de avond na 17:00. Dit lidmaatschap kan dus ideaal zijn voor de werkende golfer.

Strippenkaart
Heb je een jaarabonnement zoals hierboven maar je golft eigenlijk maar 5 – 10x per jaar? Dan hebben sommige golfbanen ook een strippenkaart als lidmaatschap. Hierin kun je bijvoorbeeld 20x 9 holes afkopen voor een bepaalde prijs.

Als je lid bent van een golfclub kun je mee doen met club wedstrijden, competitie spelen en gewoon een rondje lopen wanneer je wilt.

Leadingcourses

Er is een mooie website genaamd leadingcourses, deze website kan jou heel snel vertellen welke banen en bij jou in de buurt liggen, wat het ongeveer kost voor een rondje en niet onbelangrijk hoe leuk mensen deze baan vinden.

Keep grindin’

Dit is in een notendop waar het beginnen van golf allemaal om draait, als het goed is heb je nu je eerste voorproefje gehad van het golfen. Echter begint het nu pas echt, beter worden, je vrienden verslaan, je eerste birdie maken, je eerste rondje onder de 100 proberen te lopen en nog veel meer! Wij hopen dat we je net zo enthousiast en fanatiek hebben gemaakt als dat wij zijn!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan. Wil je graag meer informatie over beginnen met golfen lees dan even een van deze artikelen;

Deel deze pagina: