Cobra golfset

golfclubs in een golftas

Golfen is een sport waarbij precisie en techniek van groot belang zijn. Een goede golfset kan het verschil maken tussen een goede of slechte ronde. Cobra is een gerenommeerd merk dat al jarenlang golfsets van hoge kwaliteit produceert. In dit artikel zullen we alle belangrijke informatie over Cobra golfsets bespreken.

Geschiedenis van Cobra golfsets

Cobra Golf is opgericht in 1973 door Thomas Crow. Het bedrijf begon als een kleine garage en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken in de golfindustrie. In 1996 introduceerde Cobra de eerste oversized ijzers, waarmee het bedrijf de standaard zette voor de moderne ijzers. Sindsdien heeft Cobra vele innovatieve golfproducten op de markt gebracht.

Aanbieding

Als je nu een golfclub of set van Cobra koopt krijg je daar gratis Arccos connectors bij zodat je elk detail van je golfspel kan uitpluizen en verbeteren!

Type golfsets van Cobra

Cobra biedt verschillende soorten golfsets aan, elk ontworpen voor een specifiek type speler. De meest populaire Cobra golfsets zijn de King, de Aerojet, de Air-X, de T-Rail en een variatie van putters. De King is ontworpen voor golfers die maximale afstand willen, terwijl de Aerojet is ontworpen voor golfers die controle en precisie zoeken. Dan heb je nog de T-Rail die zorgt voor een hogere bal vlucht, meer spin en dus ook meer controle. En als laatste de Air-X die is ontworpen voor golfers die een handje geholpen willen worden door de club maar tegelijkertijd met veel plezier door de baan lopen.

King

Er zijn verschillende redenen waarom iemand de Cobra Kingclubs zou kopen. Ten eerste zijn deze clubs ontworpen met de nieuwste technologieën, waaronder een gepatenteerd SpacePort-systeem en een ultralicht Carbon Fiber topdeck. Deze technologieën zorgen voor een lager zwaartepunt en meer stabiliteit tijdens het swingen, wat resulteert in meer afstand en precisie.

Een ander voordeel van de Cobra King clubs is de veelzijdigheid. Deze clubs zijn ontworpen om zowel vanaf de tee als vanaf de fairway te worden gebruikt, waardoor golfers meer flexibiliteit hebben bij het kiezen van hun club. Daarnaast zijn de clubs uitgerust met Cobra’s MyFly8-technologie, waarmee de loft en lie kunnen worden aangepast om de ideale balvlucht en afstand te bereiken.

Aerojet

De Aerojet Cobra clubs zijn ontworpen om golfers zoals jou te helpen bij het verbeteren van hun afstand en precisie. Deze clubs zijn voorzien van de nieuwste technologieën, zoals de Speedzone-technologie en de CNC-gefreesde groeven, waardoor de bal met hogere snelheden kan worden afgevuurd en meer spin kan worden gegenereerd voor meer precisie. Daarnaast is de Aerojet Cobra set uitgerust met een lichtgewicht carbon fiber toplaag, wat zorgt voor een lager zwaartepunt en meer stabiliteit tijdens het swingen. Dit alles samen maakt de Aerojet Cobra clubs uitermate geschikt voor golfers die op zoek zijn naar maximale afstand en precisie. Bovendien heeft Cobra een uitstekende reputatie in de golfwereld en staat het bekend om zijn hoogwaardige producten en innovatieve technologieën, wat een bijkomend voordeel is voor degenen die overwegen om een set Aerojet Cobra clubs aan te schaffen.

T-Rail

De volgende evolutie van T-Rail introduceert Hollow Split Rail Technology, een geavanceerd Baffler Rail-ontwerp dat holle voorrails gebruikt om de balsnelheid en lancering te verhogen. Een holle, hybride ijzeren vorm door de set biedt extreme vergevingsgezindheid om je te helpen je spel te verbeteren.
T-Rail combineert de beste eigenschappen van een hybride en een ijzer in één spel veranderende vorm. Een holle, brede zool en Baffler-rails zorgen voor een moeiteloze lancering en afstand uit elke ligging, zodat je met vertrouwen weg kunt slingeren.

€879,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€879,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Air-X

De Air-X familie is ontworpen om golf makkelijker en leuker te maken voor de beginnende en enthousiaste golfer. Elke club is ontworpen met een lichtgewichte constructie om het gevoel tijdens je swing te verbeteren. Ze zorgen dat elke slag moeiteloos aanvoelt!
De Air-X Irons brengen je ijzerspel naar een nieuwe hoogte. Het ontwerp is licht van gewicht en daarbij zijn alle lofts groter dan bij de traditionele ijzers van Cobra. Het geeft je hogere lanceringen, langere afstanden en daardoor meer Greens in Regulation.

Putters

Cobra heeft een breed assortiment aan putters en zijn moeilijk onder 1 type of soort te schalen. De voornaamste naam die je tegenkomt is het type ‘KING’ dat is namelijk hun top lijn. De meeste van Cobra hun putters zijn ook bedoelt om lang mee te gaan. Elke type putter komt weer in verschillende stijlen, voordat je kiest wat voor soort putter je wilt kijk eerst even wat bij je past of doe een putter fitting sessie!

Technologieën van Cobra golfsets

Cobra is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën om de prestaties van golfers te verbeteren. Enkele van de meest opvallende technologieën van Cobra golfsets zijn:

  • Speedback technologie: Dit is een gepatenteerde technologie die een laag zwaartepunt en een hoge balsnelheid mogelijk maakt.
  • CNC gefreesde groeven: Deze technologie zorgt voor maximale spin en controle op de green.

Kenmerken van Cobra golfsets

Cobra is een golf merk dat altijd bezig is met het verbeteren van hun huidige assortiment. Cobra zit nooit stil en heeft daarom altijd nieuwe opties waar je uit kunt kiezen. Ook maakt Cobra clubs voor elk type golfer waardoor je altijd iets vindt wat bij je past.

Technologieën

Cobra ontwikkelt zich altijd op gebied van technologieën zo hebben ze nu een innovatie waardoor ze koolstofvezels gebruiken om de clubs lichter en duurzamer te maken.

Veelzijdig

Cobra is ook altijd erg veelzijdig ze maken namelijk clubs voor elk type golfer en veel verschillende soorten clubs waardoor je altijd een club hebt voor jou situatie.

Verstelbaar

Ook zorgt Cobra ervoor dat je bij veel van hun clubs ze kan verstellen waardoor je veel meer mogelijkheden hebt binnen een serie aan clubs en het volledig aan jou smaak kan laten aanpassen.

Voordelen van Cobra golfsets

Het bezitten van een Cobra golfset brengt vele voordelen met zich mee, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen is een Cobra golfset verstelbaar, veelzijdig en gebruiken ze nieuwere technologieën. Daarnaast heeft Cobra ook nog bijzondere stijlen waardoor je echt opvalt op de golfbaan, maar ook betere prestaties.

Meer controle

Cobra gebruikt voor veel van hun clubs bijvoorbeeld bij de King een technologie waardoor je verder slaat, een lichtere club hebt en rechter slaat. Hierdoor heb je veel meer controle bij je afslag bijvoorbeeld en is de kans dat je op de fairway beland veel groter.

Putters voor iedereen

Daarbij biedt Cobra ook een lange lijst aan putters aan, een ding is zeker, als je opzoek bent naar een nieuwe putter zit er zeker 1 bij die bij jou past. En bij veel putters kun je ze ook nog afstellen op jou wensen.

Cobra golfset kopen? Lees hier waar je op moet letten!

Type golfer

Ben je net begonnen of heb je al jaren ervaring? Wanneer je al een aantal jaar golft zul je al een stabiele golfswing hebben. Dan weet je ook precies wat je swing snelheid is en welke shaft en type golfclubs het beste bij je passen. Wij raden je aan om niet een golfset te kopen die gemaakt is voor een niveau boven of onder je. Deze golfclubs passen namelijk niet bij je speelstijl en dat beinvloed je resultaten enorm. Geslacht speelt ook een rol. Cobra heeft speciaal een golfset voor de dames of voor de heren gemaakt.

Onderhoud van Cobra golfsets

Om ervoor te zorgen dat Cobra golfsets lang meegaan, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Het is aan te raden om de clubhoofden na elke ronde schoon te maken met een vochtige doek. Ook is het belangrijk om de grips regelmatig te vervangen om een goede grip te behouden.

Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van golfclubs:

  1. Reinig de clubs na elk gebruik met een vochtige doek om vuil en gruis te verwijderen. Gebruik een tandenborstel om vuil uit de groeven van de clubhoofden te verwijderen.
  2. Droog de clubs na het schoonmaken goed af om te voorkomen dat er roest ontstaat.
  3. Bewaar de clubs op een droge plaats en vermijd extreme temperaturen en vochtigheid.
  4. Controleer regelmatig de grips op slijtage en vervang deze indien nodig.
  5. Controleer ook regelmatig de clubhoofden op beschadigingen en vervang de clubs als er scheurtjes of andere tekenen van slijtage zijn.

Conclusie

Cobra is een gerenommeerd merk dat golfsets van hoge kwaliteit produceert. De verschillende soorten golfsets zijn ontworpen voor golfers van elk niveau en type spel. De technologieën en materialen die worden gebruikt in Cobra golfsets dragen bij aan de prestaties op de baan. Door middel van custom fitting kan een golfset worden aangepast aan het lichaamstype en de swing van de golfer. Hoewel de prijs van Cobra golfsets aan de hoge kant kan zijn, bieden ze wel veel waar voor hun geld. Met een garantie van twee jaar en een uitstekende klantenservice is het aanschaffen van een Cobra golfset een investering die zeker de moeite waard is.

Veel gestelde vragen over Cobra golfsets

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten Cobra golfsets?

De verschillende soorten golfsets zijn ontworpen voor golfers van elk niveau en type spel. De King F9 is ontworpen voor maximale afstand, de King Speedzone voor controle en precisie, en de King Radspeed voor een combinatie van afstand en controle.

Kan ik een Cobra golfset aanpassen aan mijn lichaamstype en swing?

Ja, Cobra biedt custom fitting aan waardoor een golfset kan worden aangepast aan het lichaamstype en de swing van de golfer.

Wat zijn enkele van de technologieën die worden gebruikt in Cobra golfsets?

Enkele van de meest opvallende technologieën van Cobra golfsets zijn Speedback technologie, CNC gefreesde groeven en Cobra Connect.

Zijn Cobra golfsets duur?

Cobra golfsets zijn niet goedkoop, maar bieden wel veel waar voor hun geld. De prijs varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van het type golfset en de bijbehorende accessoires.

Biedt Cobra garantie op hun golfsets?

Ja, Cobra biedt een garantie van twee jaar op alle golfsets.

Kan ik mijn Cobra golfset aanpassen aan veranderingen in mijn swing?

Ja, het is mogelijk om jouw Cobra golfset aan te passen aan veranderingen in jouw swing. Dit kan bijvoorbeeld door het vervangen van de grips of het aanpassen van de loft of lie van de clubs.

Hoe kan ik de juiste maat van mijn golfclubs bepalen?

De juiste maat van jouw golfclubs hangt af van jouw lichaamslengte, arm lengte en swingtype. Professionele fitters kunnen helpen bij het bepalen van de juiste maat en het aanpassen van de clubs aan jouw specifieke behoeften.

Zijn Cobra golfsets geschikt voor vrouwelijke golfers?

Ja, Cobra biedt specifieke golfsets voor vrouwelijke golfers, zoals de F-MAX AIRSPEED Women’s set. Deze sets zijn ontworpen met lichtere en kortere clubs, afgestemd op de lichaamsbouw van vrouwen.

Kan ik een Cobra golfset kopen voor kinderen?

Ja, Cobra biedt ook golfsets aan voor kinderen en jonge golfers, zoals de KING Jr. set. Deze sets zijn afgestemd op de lengte en het niveau van het kind en helpen bij het ontwikkelen van de juiste swingtechnieken.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn Cobra golfset lang meegaat?

Het is belangrijk om jouw Cobra golfset regelmatig te onderhouden en op te bergen op een droge en veilige plaats. Zorg ervoor dat de grips schoon zijn en vervang deze indien nodig. Daarnaast kan het periodiek laten controleren van de clubs door een professional helpen om problemen te voorkomen en de levensduur te verlengen.

Doe een club fitting

Weet je nog niet hoe jouw golfswing werkt qua data? Dan raden we je echt aan om een golf fitting te doen. Bij Jumbo Golf kan je hem gratis doen en krijg je uitstekend advies over welke golf merken en golfsets het beste bij je passen. Boek hier een fitting bij jou in de buurt!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan slaan. Wil je meer informatie over andere golfsets? We hebben hier ook een artikel geschreven over andere golfset merken zoals;

Deel deze pagina: