Golfkleding Heren

Net als bij de dames is heren golfkleding erg belangrijk. Het geeft je niet alleen een indentiteit, maar zorgt er ook voor dat je comfortabel je golfswing kan doen en tergelijkertijd je voldoet aan de kledingsvoorschriften. In dit artikel omschrijven we waar je op moet letten bij het kopen van bepaalde kledingsstukken.

De golfkleding etiquette

Zowel voor de heren als voor de dames zijn er bepaalde etiquette betreft golfkleding. Hoewel de etiquette niet meer zo streng zijn als vroeger is het verstandig om er toch rekening mee te houden. Zo is het bij de heren bijvoorbeeld niet toegestaan om in een t-shirt naar de golfbaan te komen. Ook net als bij de dames is de spijkerbroek vaak niet toegestaan op de golfbaan. De korte broeken zijn toegestaan, maar moeten een bepaalde lengte hebben. Ook adviseren wij golfschoenen te dragen, dat is neit alleen vanwege de etiquette, maar ook vanwege het comfort.

Heren Golfpolo’s 

Het materiaal van de golfpolo heeft geen verschillen met de dames golfpolo. Dus ook de heren polo’s zijn voorzien van een ademende stof (polyester) waardoor zweet makkelijker het lichaam kan verlaten. Dit voorkomt, zoals je misschien wel eens met een katoenen polo hebt, dat je zweetvlekken gaat krijgen. Ook hebben de meeste golfpolo’s een UV berscherming zodat ze je koel houden tijdens warme zomerdagen. Het allerbelangrijkste in een golfpolo is om te kijken naar de stretch van de polo. Hij moet niet te strak zitten tijdens je golfswing. Koop je polo’s dus niet te klein. Je moet altijd ruimte hebben voor je golfswing.

Heren Golfbroeken 

Golfbroeken zijn er in verschillende categorieen. Je hebt zomerbroeken, korte broeken en winterbroeken. Ook golfbroeken zijn vaak gemaakt van gerecycled polyester waardoor ze ook een stretchy gevoel geven. Zorg er dus altijd voor dat een golfbroek lekker zit. Je moet er niet alleen lekker in kunnen lopen maar ook moet hij goed zitten tijdens de golfswing. In de zomer kan je ook gebruik maken van een korte broek. Let wel even op de voorschriften van heren golfkleding. Bij sommige golfbanen moeten de korte broeken een bepaalde lengte hebben. Maar als je korte golfbroek koopt zit je altijd wel goed.

Golfschoenen

De juiste schoenen zijn voor het dagelijks leven al erg belangrijk. Maar tijdens het golfen helemaal! Je loopt er flink wat kilometers op en hebt ze meestal langdurig aan. Je gaat meestal niet voor één uurtje naar de golfbaan. Golfschoenen zijn allemaal voorzien van softspikes die er voor zorgen dat je voldoende grip hebt op de golfbaan. Dit voorkomt dat je kan uitglijden tijdens de golfswing of wanneer je over vochtig gras loopt. Niets is zo fijn om in een vroege ochtend met dauw over de golfbaan te lopen. Probeer het eens uit! Bekende merken van golfschoenen zijn: FootJoy, Nike, Under Armour & Puma. Ieder merk heeft haar eigen pasvorm, dus kijk vooral welke schoenen jou het lekkerste zitten.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je hierdoor meer te weten bent gekomen over golfschoenen. Wil je meer informatie over andere belangrijke kleding stukken? Lees dan een van deze artikelen;

Deel deze pagina: