Golfkleding Dames

Sportkleding is belangrijk. Dat geldt eigenlijk voor alle sporten dus ook bij het golfen. Als je dames golfkleding koopt, moet je op verschillende dingen letten. In dit artikel zullen wij uitleggen wat de kleding etiquette zijn en wat voor soort kledingstukken je allemaal hebt. Na het lezen van dit artikel kun je kleding uitzoeken waarmee je comfortabel de golfbaan opgaat.

De golfkleding etiquette

Zowel voor de heren als voor de dames zijn er bepaalde etiquette betreft golfkleding. Hoewel de etiquette niet meer zo streng zijn als vroeger is het verstandig om er toch rekening mee te houden. Voor de dames gelden de volgende regels betreft golfkleding. De vrouw moet blouse of poloshirt met kraag dragen. Kleding die niet is toegestaan zijn laag uitsneden shirt, topjes en t-shirts. De broek of rok moet vooral netjes zijn. Spijkerbroeken en jogging broeken zijn verboden. Ook mag de rok niet te kort zijn (niet korter dan 40-50 cm). Als laatste de golfschoenen, deze moeten voorzien zijn van softspikes. Het dragen van golfschoenen is niet alleen belangrijk voor de etiquette, maar ook voor het comfort. Wanneer je 9 of 18 holes er mee loopt, loop je stiekem toch snel 4 tot 7 kilometer. We hebben hier een overzicht gemaakt van golfschoenen.

Golfpolo’s of blousjes

De golfpolo voorziet je meteen met een kraagje, waardoor je bij etiquette bij alle golfbanen meteen naleeft. Maar dit is niet het belangrijkste. Er zit een essentieel verschil tussen golfpolo’s en normale polo’s. Aan deze eigenschappen moet een goede golfpolo doen.

Ademend

Golfpolo’s hebben door de polyester stof die ze gebruiken een ademende functie. Hierdoor kan bij warm weer zweet makkelijker je lichaam verlaten. Wordt je polo toch nat van het zweet, dan is door de ademende stof de polo zo weer opgedroogd.

UV Bescherming

Veel golfpolo’s hebben UV bescherming in de stof verwerkt. Dit betekend niet dat je zonder zonnebrand de baan op kunt, maar de stof zorgt er wel voor dat je lichaam koel blijft bij warme temperaturen. De persoonlijke voorkeur van de golffanaten gaan uit naar de polo’s van Under Armour

Stretch

Door de polyester stof zul je merken dat golfpolo’s veel flexibeler is dan een gewone katoenen polo. Sinds je bovenlichaam een rotatie maakt bij de golfswing is het dus belangrijk dat de golfpolo goed mee rekt met jouw swing. Wat ook een belangrijk verschil is dat een golfpolo ook altijd losser zit dat een katoenen polo, ook al hebben ze allebei dezelfde maat.

Golfbroeken & Rokjes

De golfbroek voor zowel dames als heren is vaak van strechty materiaal gemaakt waardoor de broek comfortabel zit tijdens de golfswing. Dit is meteen het verschil tussen een golfbroek en een spijkerbroek. De spijkerbroek heeft een mindere rek in de stof zitten, waardoor dit kan gaan schuren en irritatie plekken kan opleveren. Voor de golfbroeken zijn er vaak zomer en winter varianten. Veel dames dragen ook tijdens de zomer een lange golfbroek in plaats van een golfrok. Dit komt omdat de zomerbroeken van zeer licht en luchtig materiaal zijn gemaakt. De winterbroeken zijn uiteraard weer van dikker materiaal gemaakt om je warm te houden tijdens de koude dagen.

Golfschoenen

Dit onderdeel is wellicht het belangrijkste als het gaat om golfkleding. Zoals eerder vermeld loop je ongeveer 7 kilometer wanneer je 18 holes speelt. Het verschil tussen golfschoenen en bijvoorbeeld sneakers zit hem in het feit dat golfschoenen (soft)spikes hebben. Kleine pinnetjes aan de onderkant van de zool. Deze spikes zorgen ervoor dat je niet wegglijdt tijdens je golfswing of wanneer je over heuvelachtig gebied loopt met vochtig gras. De meeste schoenen zijn ook waterdicht en zijn gemaakt van ademend materiaal.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je hierdoor meer te weten bent gekomen over golfschoenen. Wil je meer informatie over andere belangrijke kleding stukken? Lees dan een van deze artikelen;

Deel deze pagina: