Merken golfsets

golfsets merken Titleist

Een golfset is een combinatie van maximaal 14 golfclubs. Een veel voorkomende combinatie zijn drie woods (houten), de ijzers en de wedges. We sluiten af met de putter. Woods zijn lange golfclubs met een bolle achterkant en zijn gemaakt voor de lange slagen. De ijzers hebben een platte achterkant en zijn meer gemaakt voor verschillende type slagen. De wedges gebruik je vaak uit de hindernis en rondom de green. Als laatste de putter, die gebruik je alleen op de green.

Golfsets zijn gemaakt voor ieder spelniveau. Of je nu een beginner of gevorderde golfer bent er is altijd een golfset voor je beschikbaar. Bijvoorbeeld een beginnende golfer heeft nog niet alle 14 golfclubs nodig. Die begint met een aantal ijzers en wedges om de basis van het golfspel te leren. Wanneer je de golfswing wat beter onder controle hebt kun je naar de wat langere golfclubs overstappen zoals de houten en de driver. Je hebt ook golfsets voor linkshandige golfers.

Prijzen van golfsets

De prijzen van golfsets kan enorm verschillen. Dat heeft te maken met het materiaal (staal of graphite), het merk of de modificaties die je aan de golfclub brengt. Je kan namelijk heel je golfset laten fitten. Dat betekent dat je de golfset helemaal op maat laat maken. Fitters kijken naar je lichaamslengte, grootte van handen, swingsnelheid en je persoonlijke voorkeuren. Het is altijd belangrijk dat je goed kijkt welke golfset het beste bij je past. Het gebruik maken van verkeerde golfclubs kan leiden tot slechtere resultaten op de golfbaan.

Golfset fitten

Wanneer je een hele golfset gaat kopen, is het dus erg belangrijk dat de golfset bij je past. De prijzen van een golfset variëren tussen de €400 en €2000. Wanneer je een volledige golfset gaat kopen dan adviseren wij je te laten fitten. Het is hierboven al kort toegelicht wat een fitting doet. De fitting moet je niet onderschatten! Deze helpt je echt inzicht te geven in je golfswing en dus welke merken golfsets het beste bij je passen.

Tijdens de fitting sla je in een kooi een aantal ballen met een ijzer-7. De fitter kan door middel van een golf simulator je swingsnelheid aflezen, de afstanden die je slaat, je launch angle, smash factor en nog veel meer data. Het is meteen handig om te zien of je verder slaat met de potentiële nieuwe golfset t.o.v. je huidige golfset. Waarom is deze data zo belangrijk? Het belangrijkste onderdeel van de golfclub is namelijk de shaft. Deze kan je in verschillende flexes en gewichten krijgen. Hoe sneller je golfswing is, hoe zwaarder of stijver je shaft moet zijn. Je leert heel veel van een fitting, dus mocht je een upgrade aan de golfset willen. Doe de fitting! Bij Jumbo Golf is de fitting helemaal gratis! Ook al koop je niks!

Merken golfsets

Er zijn enorm veel golf merken. Deze kunnen variëren van A merken tot C merken. Wij gaan op golffanaat.nl zo veel mogelijk merken toelichten zodat jij een goed overzicht krijgt van alle golfsets. Hieronder hebben wij het rijtje golfmerken dat wij hebben toegelicht.

Opzoek naar een compacte lijst met golfsets als beginner? Dan hebben wij die voor je gemaakt, dit is de top voor dames, heren of kinderen die wij hebben gevonden!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan slaan. Wil je graag meer informatie over andere golfclubs lees dan even een van deze artikelen;

Deel deze pagina: