Je eerste rondje golfen

een volledige hole in 1 foto

Je eerste rondje golfen is altijd erg spannend, je zult je vast afvragen wat je nodig hebt maar ook wat je moet hebben voordat je de baan in mag. Dit heet daarom ook baanpremissie, dit krijg je van de eigenaar van de golfbaan. Moet je de eigenaar dan opbellen en lief vragen of je erop mag? Nee natuurlijk niet, de voorwaarden zijn van te voren vastgelegd. Op sommige kortere banen (kleine baan) mag je soms meteen al spelen en op de normale 18 holes (de grote baan) niet altijd. Je kunt dit altijd even checken bij de receptie bij de baan bij jou in de buurt. Vaak heb je op zijn minst een baanpremissie nodig.

Wat heb ik nodig voor ik de baan in ga?

Heel eerlijk, veel mensen zullen zeggen, CLUBS! Maar dit is niet je eerste zorg, vaak kun je clubs lenen voor je eerste rondes bij de golfclub waar je bent, hier kun je vaak even over informeren. Wil je toch liever met je eigen golfclubs spelen? Lees dan even dit artikel. Ben je net zo fanatiek als ons en wil je meteen weten wat de beste beginners set is? Kijk dan even hier;

Maar wat heb je dan wel écht nodig? Hier is een lijstje van de dingen die je wilt hebben voordat je de baan in gaat;

Wat is golfbaanpermissie?

De eigenaar van de golfbaan bepaalt of iemand de baan op mag, en de norm kan per baan verschillen. Golfbaanpermissie is dat je bevoegd bent om op de baan waar je je golfbaanpermissie hebt gehaald te spelen. Elke golfbaan beslist zelf of zij een golfbaanpermissie van een andere golfbaan accepteren. Baanpermissie voor het spelen op de baan krijg je op veel banen al na een aantal lessen en als je een aantal baan- en veiligheidsregels kent. In praktijk is het meestal zo dat de golfleraar of golflerares bepaalt of je klaar bent om baanpermissie te krijgen en vraagt deze voor je aan door je in te schrijven bij de golfbaan of golfclub.

Haal via Golfstart je baanpermissie!

De ideale manier om je baanpermissie te halen is met Golfstart, een pakket van 6 lessen voor 99 euro waarbij je in de laatste golfles je baanpermissie ontvangt! Je krijgt les van gecertificeerde golfprofessional, je krijgt les in groepen (met je vrienden!), je kan gratis oefenen en je kan materiaal lenen. Boek nu een Golfstart bij jou in de buurt op golf.nl/golfstart.  

Na je rondje

Na de ronde kom je vaak in het clubhuis (ook wel hole 19 genoemd) voor een drankje en na kletsen met je flight genoten/ vrienden over de ronde. Kriebelt het nog meer en wil je meteen voor je 2e ronde gaan? Dat gevoel kennen wij maar al te goed! Dat gevoel gaat nooit meer weg, nou ja eventjes nadat je een slechte ronde hebt gespeeld, maar het komt vanzelf weer terug.
Ben je klaar voor de volgende stap? Dan kun je beginnen met je handicap 54 te gaan halen.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan. Wil je graag meer informatie over beginnen met golfen lees dan even een van deze artikelen;

Deel deze pagina: