Beste beginners golfset heren

De beste golfclubs voor beginners of de beste golfset voor heren. Waar moet je beginnen? Omdat er een groot verschil zit tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ben je opzoek naar top beginners golfset vrouwen ga dan naar deze blog. De beste beginners golfset voor kinderen vind je hier.

Als een beginner heb je niet alle 14 toegestane clubs nodig, dit maakt het spelletje onnodig complex. Beginners kunnen ook losse golfclubs kopen, maar wij adviseren een beginnersset. In deze golfset zitten precies de golfclubs die je nodig hebt. Lees meer over golfclubs in dit artikel.

Ideale golfclubs voor beginners?

Wij adviseren om een putter, sand wedge, pitching wedge, 3 ijzers en een houtje te nemen. De putter gebruik je voor de green. De sand wedge om uit het hoge gras te slaan (rough) of de bunker (zand hindernis). De 3 ijzers gebruik je door de baan en de wood (houten) gebruik je van de afslag om afstand te genereren.

Man met een driver die gaat afslaan

Beste ‘halve’ beginners golfset heren

Deze Insesis 100 golfset is een van de weinige die compleet genoeg is voor een beginner en onder de 200 euro. Daarbij is deze set unisex. De meeste sets onder 200 euro missen een essentiële club of zijn er een stuk minder dan deze waardoor de kosten per club hoger liggen. Daarnaast staat Inesis erom bekend om een prima kwaliteit te leveren met hun golftassen en golfclubs. 

Inhoud van de set 

Deze golfset bestaat uit: 7 clubs
Iedere club is geschikt om een bepaalde afstand te slaan, afhankelijk van je beweging.

 • Driver HL (High Launch loft) – 14° loft
 • Hybride – 22° loft
 • IJzer-6/7 – 30° loft
 • IJzer-8/9 – 39° loft
 • Pitching wedge – 45° loft
 • Sandwedge – 56° loft
 • 34 inch classic design ‘Mallet’ putter
 • Headcover om je driver te beschermen 

Samengevat: 

Deze set is gemaakt voor de beginnende golfer die eventueel door wilt groeien. Je kunt van deze versje zowel links als rechtshandig kiezen, ook kun je verschillende maten en materialen testen zodat je een goed passende set hebt. 

Deze set ontgroei je niet zomaar! 

halve beginners golfset heren

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Clubs voor elke afstand

Nadelen

 • Geen golftas

MAAT 1: voor golfspelers en -speelsters bij wie de afstand hand-grond kleiner is dan 78,5 cm
https://www.decathlon.nl/p/golfset-100-7-clubs-voor-volwassenen-rechtshandig-maat-1-grafiet/_/R-p-X8544879?mc=8544879 

MAAT 2: voor golfspelers en -speelsters bij wie de afstand hand-grond groter is dan 78,5 cm 
https://www.decathlon.nl/p/golfset-100-van-7-clubs-voor-volwassenen-rechtshandig-maat-2-grafiet/_/R-p-307016?mc=8544878

Beste complete beginners golfset heren

Wilson is een zeer bekend merk voor zowel gevorderde clubs als beginners clubs. Ze domineren al jaren de markt op beginners gebied en dat is niet zonder reden. De clubs zijn mooi om te zien, gaan lang mee en blijven lang mooi!
Ook is deze set compleet, je hebt nog de vrijheid om 4 clubs toe te voegen maar zonder deze kun je ook prima uit de voeten.
Een eventuele toekomstige toevoeging zou kunnen zijn een Gap wedge of Lob wedge, maar ook een ijzer 5 zou een mooie toevoeging kunnen zijn.

Inhoud van de set 

Deze 14-delige herensets bestaan uit 10 golfclubs, 3 headcovers en een standbag golftas:

 • Driver – 460cc – 10° loft
 • Fairway wood 3 – 15° loft
 • Hybride club 5 – 25° loft
 • IJzers 6,7,8,9
 • Pitching wedge (PW) en Sandwedge (SW)
 • Klassiek design ‘Blade’ putter met steel shaft, 34 inch
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride club)
 • Lichte standbag met draagband
 • Bijpassende regenkap

Samengevat:

Deze set is perfect voor heren van elke lengte, orienteer aan het begin even goed welke lengte bij jou past!
Daarna kun je jaren van deze set genieten, het mag dan een beginners golfset zijn maar ook een ervaren golfer kan hier prima mee spelen.

hele beginners golfset heren

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Clubs voor elke afstand
 • Golftas meegeleverd

Nadelen

 • Geen trolley

Koop hier jou Wilson Ultra XD Golfset

Het aanschaffen van je eerste golfset. Waar moet je rekening mee houden?

Hierboven hebben wij een aantal voorbeelden gegeven wat een perfecte starters set kan zijn. Echter zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een golfset. Die lichten we hier nog kort allemaal even toe.

De shaft

De steel van de golfclub, ook wel de shaft genoemd, bestaat vaak uit twee type materialen. Staal of graphite. Het verschil zit hem in het gewicht en de stijfheid. Wanneer je in slowmotion een golfswing afspeelt zie je dat de golfclub heel flexibel is. Net als een soort zweep. De type shaft heeft hier een enorme impact op en is het belangrijkste onderdeel van de golfclub. Wanneer moet je wat hebben?

De stalen shaft is er eigenlijk alleen voor mannen. Deze shaft is vaak zwaarder en minder flexibel dan de graphite shaft. Deze shaft is goed voor jonge mannen of mannen die veel balsporten zoals, honkbal, tennis of hockey hebben gespeeld. Heb je dit niet gedaan en ben je ouder dan 50+? Kies dan voor een graphite shaft om blessures te voorkomen.

Beste herenset voor beginners

Budget

De prijs van de beginners set heren kan enorm verschillen. We kunnen natuurlijk niet in de portemonnee van de lezer kijken, maar besef goed dat je net begint met golfen. Vraag jezelf dus goed af of je golf leuk gaat vinden voor een langere tijd, of dat je misschien maar een paar keer per jaar gaat spelen.

Progressie

Hoe meer je gaat spelen en hoe lager je handicap gaat zijn, hoe sneller je uit de beginners set gaat groeien. Hoewel er kwalitatief niets mis is met deze golfsets, zul je met op maat gemaakte golfclub wel beter gaan presteren. Dit noemen we fitten of clubfitten. Het laten fitten van je golfclubs is de ultieme stap van beginnende golfer naar gevorderde.

We zijn aan het einde gekomen van ons artikel, we hopen je meer geleerd te hebben over golfclubs voor beginners en dat je nu zelf een setje kan gaan kopen en aan de slag kan!

Deel deze pagina: