Start met de eerste golfles

Een aantal golfkarren op een rij

Om de eerste stap te maken kun je het beste beginnen met een beginnerscursus bij jou in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld voor een korte cursus van 6 of 10 golflessen kiezen om te kijken of je het echt leuk vindt. Bijna iedere golfclub heeft wel van zulke introductie golflessen. Dus loop een keer een clubhuis binnen of bel naar een golfbaan bij jou in de buurt voor meer informatie. Geen zorgen! Je hebt niet je eigen clubs nodig, daar zorgen de golfbanen wel voor. Je kunt het materiaal vaak gratis lenen van de golfbanen voor je introductie lessen.

De NGF (Nederlandse Golf Vereniging) heeft bijvoorbeeld een introductiecursus genaamd Golfstart. Kijk daar voor een leuke introductie les bij jou in de buurt!

Wat heb ik nodig voor de eerste golfles?

Het fijne aan je 1e golfles is dat je niets nodig hebt, je hoeft geen clubs mee te nemen of handschoenen of bepaalde klederdracht gewoon in je dagelijkse kleding ernaartoe.
Probeer vooral te gaan met een goede zin om nieuwe dingen te leren en niet te verwachten dat je de 1e bal meteen 200+ meter (en recht) slaat.

Zijn golflessen verplicht?

Nee. Een golfles is niet verplicht om af te nemen voordat je je baanpremissie haalt en de baan in mag. Echter raden wij je wel aan om op zijn minst een paar basis lessen te nemen.
Bij zo’n golfles leer je de basis wat elke golfer nodig heeft denk aan de stand waarin je het beste en stabielste staat, hoe je de golfclub moet vasthouden. Op deze manier voorkom je ook blessures.
Om de bal in de hole te krijgen heb je als beginner aardig wat basistechniek nodig. Bij het trappen tegen een voetbal of het slaan van een tennisbal, komt ook techniek kijken, maar het slaan van een golfbal is minstens zo moeilijk. De kans is groot dat je de bal niet eens raakt als je voor het eerst een swing met de club maakt.

Dat golf moeilijk is, wordt door velen erkend. Veel topsporters, die verslaafd aan golf zijn geraakt, zeggen dat golf een van de moeilijkste sporten is om te leren. Om die techniek te leren en meer plezier uit het spel te halen is golfles onmisbaar. Maar om een golf expert te worden is nog veel meer nodig!

Wat doe ik in de eerste golfles?

In de eerste golfles kom je in contact met de fundering van golf dit begint bij stand achter de bal en grip, dit zul je leren op de driving range. Dit is een groot en breed grasveld waarbij je van grasmatten slaat naar targets. De perfecte plek om elke slag langer dan 25 meter de trainen. Vaak ga je dan ook nog even naar de Pitch & Putt green waar je dan een korte uitleg chippen en putten krijgt, maar hier word vaak niet teveel focus op gelegd aan het begin.
Tijdens je eerste golfles krijg je vaak antwoord op de volgende vragen;

  • Hoe houd je de golfclub vast?
  • Wat is het verschil tussen de verschillende clubs die je gebruikt?
  • Welke slagen zijn er in golf? 
  • Hoe zit het met veiligheid? 

Wat is beter, Groeps- of privé golfles?

Als je begint met golf is het misschien leuker om golflessen te volgen met meerdere mensen, maar je kan er ook voor kiezen om een privéles te nemen. Misschien vind je het fijner om individueel aandacht te krijgen van de golfleraar of golflerares. Deze lessen zijn vaak wat korter (meestal dertig minuten). Echter zijn deze wel iets prijziger dan groepslessen.

Een groot voordeel van een golfles in een groep is dat het goedkoper is. Ook is de manier waarop je de basistechniek leert effectief. Meestal is het zo dat de golfleraar iets aan de groep uitlegt, bijvoorbeeld hoe je de club vasthoudt en hoe je een swing maakt, en daarna iedereen zelf op de eigen afslagmat ballen gaat slaan. De leraar loopt dan rond om aanwijzingen te geven. Als je even geen instructies of tips krijgt van de leraar (omdat hij iemand anders aan het helpen is) kan je mooi ballen slaan en met de aanwijzingen aan de slag die je net hebt gekregen.  

Ben jij er klaar voor?

Als je klaar bent voor je eerste golfles kun je deze meteen boeken, ongeacht het weer zijn er altijd lessen! Kijk meteen even bij de NGF (Nederlandse Golf Vereniging) die heeft een introductiecursus genaamd Golfstart.

Wil je de baan in?

Heb je genoeg les gehad en denk je klaar te zijn voor het echte werk? Lees dan even dit artikel over de baan in gaan!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan. Wil je graag meer informatie over beginnen met golfen lees dan even een van deze artikelen;

Deel deze pagina: