Pitch & Putt Golf

Home » Tips » Pitch & Putt Golf
Pitch & Putt golfbaan

Pitch & putt is een variant van golf waarbij de holes korter zijn dan traditioneel golf. Het is een geweldige manier om het spel in minder tijd te spelen, waardoor het toegankelijker wordt voor mensen die niet veel tijd of uithoudingsvermogen hebben. Bovendien is het erg leuk – perfect voor degenen die gewoon sneller en nonchalanter willen golfen.

Wat is pitch & putt golf

De regels van pitch & putt golf zijn over het algemeen dezelfde als die van traditioneel golf, met enkele belangrijke uitzonderingen. De holes meestal korter, tussen de 60 en 90 meter lang. Ook zijn de greens kleiner en minder uitdagend dan traditioneel golf, wat betekent dat spelers minder slagen nodig hebben om de bal in de hole te krijgen, wat het spel versnelt.

Een ander groot verschil tussen pitch & putt golf en traditioneel golf is het ontbreken van een driving range. In plaats daarvan beginnen spelers hun ronde op de eerste tee, net als bij traditioneel golf. Dit betekent dat ze hun drivers niet op de holes kunnen gebruiken, waardoor het spel nog sneller wordt. Spelers zijn meestal beperkt tot het gebruik van ijzers en wiggen op de baan, wat de afstand die ze de bal kunnen raken verder beperkt.

Wat is het verschil tussen pitch & putt golf en par 3

Pitch & putt golf zijn verschillende soorten golf waarbij de holes korter zijn dan bij traditioneel golf. De holes zijn ongeveer even lang, maar de greens zijn moeilijker.

Bij pitch & putt golf zijn de holes meestal korter dan bij traditioneel golf, en de greens zijn ook gemakkelijker te raken. Dit maakt het een geweldig spel voor beginners en maakt het gemakkelijker voor meer ervaren spelers om te scoren.

Bij par 3-golf zijn de holes meestal iets langer, tussen de 60 en 140 meter lang. De greens zijn ook iets moeilijker te raken, wat betekent dat spelers wat meer slagen nodig hebben om de bal in de hole te krijgen. Dit maakt par 3-golf iets uitdagender dan pitch & putt golf, vooral voor ervaren spelers.

In beide golfspellen zijn de regels hetzelfde als bij traditioneel golf, met enkele belangrijke uitzonderingen. Bij pitch & putt golf zijn er bijvoorbeeld geen driving ranges en mogen spelers alleen ijzeren en wedge clubs op de baan gebruiken.

Pitch & putt golf is als het spelen van kleinere versies van de holes op gewone golfbanen. De greens zijn meestal een stuk makkelijker en de holes zijn korter. Bij par 3 golf speel je op langere banen met moeilijkere greens. Beide soorten golf zijn geweldig voor beginners en ze bieden een snellere, minder formele golfervaring dan traditioneel golfen.

Voor wie is pitch & putt golf

Er zijn veel manieren om pitch & putt te spelen, afhankelijk van het type speler dat je bent. Sommige mensen spelen gewoon voor de lol en spelen zo veel holes als ze willen in een bepaalde tijd. Anderen spelen het als een wedstrijd en proberen elkaar binnen een bepaalde tijd te overtroeven. Er worden ook competities en toernooien georganiseerd, wat erg leuk kan zijn en je andere mensen laat ontmoeten die jouw interesse in het spel delen.

Een van de geweldige dingen van golfen is dat iedereen ervan kan genieten, ongeacht hun vaardigheden. Het is een geweldige manier voor beginners om de basis van het spel te leren, en voor meer ervaren golfers om hun korte spel- en swingtechniek te verbeteren.

Waar kun je pitch & putt golfen?

Pitch & Putt golfen kun je bijna overal wel doen, in Nederland zijn er meer dan 20 banen. Kijk zeker even op leading courses waar je kan pitch & putt golfen.

Als u geïnteresseerd bent in pitch & putt golf, kunt u cursussen vinden in veel openbare parken en recreatieve voorzieningen. Veel banen zijn open voor het publiek en ze hebben vaak redelijke prijzen voor een rondje golf. Soms bieden cursussen ook huurclubs aan, dus het is misschien een goed idee om het eens te proberen en te kijken of het iets voor jou is. Veel plezier!

We hopen dat je dit artikel leuk vond om te lezen, we hebben er namelijk nog veel meer. Wil je meer weten over golfen in de winter dan hebben we daar ook een leuk artikel over geschreven.

Deel deze pagina: