Headcovers

Een headcover is een hoes die over het hoofd van een golfclub wordt gedaan. Dit is nodig om het clubhoofd te beschermen. Headcovers zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals stof, leer of neopreen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten om zo te passen op verschillende soorten golfclubs. Meestal worden de headcovers gebruikt voor de driver, fairway woods en hybride clubs. Golf headcovers helpen de clubhoofden te beschermen tegen beschadiging en slijtage tijdens het transport. Wanneer je over de golfbaan loopt met een draagtas dan kletsen de golfclubs tegen elkaar. Dit zal bij de ijzers niet snel tot schade oplopen, maar de grote koppen van de driver kunnen kleine deukjes krijgen.

Headcovers ter bescherming van de golfclubs

Een beschadigde golfclub kan op verschillende manieren problemen veroorzaken tijdens het spelen van golf. Als een clubhoofd bijvoorbeeld beschadigd is, kan dit de vlucht van de bal beïnvloeden en kan het resulteren in andere balvlucht en een slechter spel. Bovendien kan een beschadigd clubhoofd ook leiden tot oncomfortabel spelen. Omdat het gewicht van de club niet langer goed verdeeld is en de speler misschien meer kracht moet zetten om de bal te raken. Raakt je golfclub beschadigd tijdens een wedstrijd? Dan mag je de golfclub ook niet meer gebruiken omdat de oorspronkelijke staat is veranderd sinds de start van de ronde. Ook al is de golfclub per ongeluk beschadigd.

Als een golfclub beschadigd is, is het daarom aan te raden om de club te laten repareren of vervangen. Vaak hebben golf of sportwinkels een reparatie service waardoor je snel geholpen kan worden. Clubs repareren is natuurlijk zonde van het geld, waardoor je golf headcover nog belangrijker is ter bescherming van de golfclubs.

Golf headcovers voor de driver en golfclubs

Headcovers voor verschillende clubs

Belangrijk om te weten is dat je de juiste headcovers koopt voor de golfclubs. Je kan een driver headcover kopen. maar je hebt ze ook voor de hybride of de fairway wood.

Als je een driver headcover koopt, let dan goed op welke driver headcovers je koopt! Niet iedere driver is bijvoorbeeld hetzelfde qua vorm. Wanneer je een Titleist driver hebt, hoeft het niet te betekenen dat een Callaway headcover past. Als de driver headcover er niet makkelijk op of af kan is dat niet comfortabel. Veel golfwinkels hebben wel een universele headcovers voor de driver, fairway wood of de hybride. De driver blijft vaak de duurste golfclub uit de tas. Dus zorg ervoor dat je een goede driver headcover hebt. Dit geldt overigens ook voor de putter!

Golf headcover kopen?

Het allerleukste aan een headcover kopen is dat je jouw eigen persoonlijkheid er op los kan laten. Je krijgt altijd een gratis headcover als je een nieuwe driver, fairway wood of hybride koopt. Deze is van het merk zelf. Maar mocht je hem ooit kwijtraken en je zoekt een nieuwe headcover, dan heb je een ruime keuze. Wil je gewoon klassieke golf headcover? Kleurrijke golf headcovers? Of een headcover van je favoriete dier? Tiger Woods heeft bijvoorbeeld een tijger als headcover of Rory McIlroy met een Saint Bernard.

Bij Jumbo Golf hebben ze leuke headcovers van het merk Daphne. Je kunt kiezen uit bijna alle dieren. Je favoriete hondenras, of ga je voor een dier van de Big Five? Of kies je uiteindelijk toch voor de Birdie? De keuze is helemaal aan jou!

Hier zijn een aantal voorbeelden van leuke headcovers!

€44,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€44,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€44,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€44,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€44,99
out of stock
Www.jumbosports.com
Deel deze pagina: