Golfhandschoen

Een Golfhandschoen is een populair stuk kleding voor veel golfers. Omdat ze de grip, de controle en het comfort tijdens het spelen kunnen verbeteren. Hier volgt een gedetailleerde beschrijving van golfhandschoenen en hun kenmerken: Golfhandschoenen zijn meestal gemaakt van een combinatie van leer, synthetische materialen en/of spandex, en worden gedragen aan de hand die de club vasthoudt. Ze zijn zo ontworpen dat ze goed passen en de golfer een stevige greep op de club geven, terwijl ze ook bescherming bieden tegen de elementen en de handen minder vermoeien.

Er zijn twee hoofdtypen golfhandschoenen: handschoenen voor de linkerhand (voor rechtshandige golfers) en handschoenen voor de rechterhand (voor linkshandige golfers). De linkerhandschoen wordt gedragen aan de niet-dominante hand en wordt gebruikt om de club te stabiliseren tijdens de swing. De rechterhandschoen wordt gedragen aan de dominante hand en wordt gebruikt om de club vast te pakken. Golfhandschoenen zijn er in verschillende maten, stijlen en materialen, en kunnen worden gekocht bij golf pro shops, sportwinkels en online. Enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van een golfhandschoen zijn de pasvorm, het materiaal, het ademend vermogen en de duurzaamheid.

Golf.nl heeft een leuk artikel geschreven over gekleurde golfhandschoenen.

Golfhandschoen

Deze handschoen zal het meest gebruikt worden en heeft de voordelen die we hierboven hebben benoemd. Het enige “nadeel” is dat de wanneer de golfhandschoen nat wordt door bijvoorbeeld regen. Dat deze niet lekker meer zit en grip kan verliezen. De meest bekende merken zijn: Footjoy, Callaway, Titleist, Mizuno, Under Armour & Wilson. 

Pasvorm

Golfhandschoenen moeten goed passen en een volledige bewegingsvrijheid bieden, zonder te strak of te los te zitten. Om de juiste maat te bepalen meet u met een meetlint de omtrek van uw hand rond de knokkels (exclusief de duim). De meeste golfhandschoenen zijn verkrijgbaar in de maten small, medium, large en extra-large, maar sommige merken bieden meer maatopties.

Materiaal

Golfhandschoenen zijn meestal gemaakt van leer, synthetische materialen, of een combinatie van beide. Lederen handschoenen zijn over het algemeen duurder, maar ze zijn ook duurzamer en voelen beter aan. Synthetische materialen zijn over het algemeen minder duur en beter ademend, maar misschien niet zo duurzaam als leer.

Ademend vermogen

Golfhandschoenen worden gedragen in uiteenlopende weersomstandigheden, van warm en vochtig tot koud en droog. Om uw handen comfortabel te houden, is het belangrijk een handschoen te kiezen die ademt en vocht laat verdampen. Sommige handschoenen hebben ventilatiegaten of perforaties om het ademend vermogen te verbeteren, terwijl andere gemaakt zijn van vochtafvoerende materialen om uw handen droog te houden.

Duurzaamheid

Golfhandschoenen staan bloot aan veel slijtage, waaronder wrijving van de greep van de club en blootstelling aan de elementen. Om ervoor te zorgen dat uw handschoenen zo lang mogelijk meegaan, kiest u een paar dat gemaakt is van duurzame materialen en voorzien is van versterkte stiksels of andere duurzaamheidskenmerken. Naast deze basisfuncties bieden sommige golfhandschoenen ook speciale functies, zoals extra vulling, zweetabsorberend materiaal of een balmarkering. Deze extra voorzieningen kunnen nuttig zijn voor sommige golfers, maar zijn misschien niet noodzakelijk voor anderen.

All weather handschoen 

Golfen is al moeilijk met mooi weer, maar in de regen komt er toch een extra moeilijkheid bij. Dit komt vaak omdat langdurig in de regen spelen ervoor zorgt dat je materiaal nat wordt. Je normale handschoen wordt nat en je grips worden nat. Dat zorgt er allemaal voor dat je je grip op de golfclub gaat verliezen. Daarvoor zijn er all weather of regenhandschoenen ontwikkeld. Sommige regenhandschoenen hebben zelfs een betere grip als ze nat worden. Hier hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal regenhandschoenen. 

Winterhandschoenen 

In de winter is het vaak koud en nat. De gure wind kan al snel ervoor zorgen dat je koude handen gaat krijgen. Wanneer je dan een bal niet zuiver raakt ga je de impact voelen in je koude handen. Dit is geen fijn gevoel. Daarnaast heb je veel minder controle over je golfswing met koude handen. De winterhandschoenen hebben vaak een thermo laag verwerkt in de handschoen die je handen lekker warm houdt. De winter handschoenen komen altijd in paartjes. Dus een voor de linker en rechterhand. Ongeacht of je links of rechtshandig bent, het is fijn om beide handen lekker warm te houden. We hebben hier een overzicht gemaakt van de winterhandschoenen 

Samenvatting

Nu denk je vast, maar welke golfhandschoen moet ik nu kopen? Daarom hieronder nog een kleine samenvatting en wat extra handvaten.

Er zijn verschillende soorten golfhandschoenen op de markt, zoals leren golfhandschoenen, synthetische golfhandschoenen en hybride golfhandschoenen. Leren golfhandschoenen zijn duurzaam en bieden een goede pasvorm, maar zijn vaak zwaarder dan andere materialen. Synthetische golfhandschoenen zijn vaak goedkoper en lichter, maar bieden minder grip dan leren golfhandschoenen. Hybride golfhandschoenen zijn een combinatie van leer en synthetisch materiaal en bieden vaak de beste eigenschappen van beide materialen.

Een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste golfhandschoen is de pasvorm. Een goede pasvorm zorgt voor comfort en verbeterde grip op de golfclub. Daarom is het raadzaam om verschillende golfhandschoenen te passen voordat u een aankoop doet.

Een ander aspect om op te letten is de kwaliteit van de rits of klittenband sluiting. Een goede sluiting zorgt ervoor dat de golfhandschoen goed op zijn plek blijft zitten tijdens het golfen.

Het is ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Dit kunt u doen door uw handomtrek te meten. Een goede maat zorgt voor een goede pasvorm en verbetert de grip op de golfclub.

Als u op zoek bent naar de beste golfhandschoenen van 2023, is het raadzaam om onze Top 10 lijst van beste golfhandschoenen van 2023 te bekijken. Hier hebben wij de beste golfhandschoenen van dit moment voor u geselecteerd.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. We hopen dat je hierdoor meer te weten bent gekomen over golfschoenen. Wil je meer informatie over andere belangrijke kleding stukken? Lees dan een van deze artikelen;

Deel deze pagina: