Golf accessoires

een foto van een smart watch

Er zijn een heleboel golf accessoires, alle accessoires hebben een doel. Zo zijn er golf accessoires om je golfspel te verbeteren zoals een rangefinder of een horloge. Ook zijn er accessoires die je helpen met het bijhouden van je score bijvoorbeeld. Er zijn ook accessoires om het trainen op de range of de chipping/putting green makkelijker te maken. Natuurlijk accessoires die je helpen met de golfbaan waar je op speelt goed bij te houden zoals een pitchfork.

Al deze golf accessoires gaan we behandelen, en voor sommige accessoires zullen we ook de detail in gaan op een aparte pagina.

Pitchfork

De pitchfork is een belangrijk accessoire om bij je te hebben, deze staat bijvoorbeeld ook in de etiquette omschreven. Met een pitchfork kun je eventuele inslagen die gemaakt zijn (door jou of andere) preparen op de green.
Hierdoor voorkom je dat jijzelf of een ander last heeft van een pitchmark (deuk in de green) waardoor je bal van de lijn gaat en je misschien een belangrijke putt mist.
Lees / Zie hier hoe je pitchmarks repareert

Paraplu

Een paraplu is natuurlijk voor iedereen bekend, echter in de golfwereld zijn er verschillende soorten paraplu’s. Denk aan een extra grote paraplu of een paraplu die goed tegen zware windstoten kan. Welke paraplu het beste bij jou past kun je vinden in dit artikel.

Een man op de golfbaan waar het regent

Rangefinder / Afstandsmeter

Een Rangefinder (ook wel afstandsmeter genoemd) is een apparaat waarmee je kan meten hoe ver je van de vlag staat. Naast deze mogelijkheid heeft elke afstandsmeter ook andere opties maar veel van die opties zoals ‘slope rate’ (hellingshoek) mag je niet gebruiken tijdens wedstrijden.
Om alles te weten te komen over afstandsmeters ga dan naar dit artikel.

Trolley

Bijna elke golfer heeft wel een trolley gebruikt, een trolley is de meest gebruikte vervanging voor het dragen van de tas. Op een baan met veel heuvels net als lange banen is tillen niet altijd ideaal maar ook is tillen niet voor iedereen weggelegd. Een trolley is daarvoor de perfecte uitkomst voor mensen die graag willen lopen maar liever niet tillen. Zo’n trolley komt in veel verschillende soorten en maten, lees hier alles over trolleys.

Een golftas op een golfkar met 2 wielen.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikelen we hopen dat we je voldoende hebben kunnen adviseren over golf accessoires. We hebben ook een aantal artikelen over andere onderwerpen, wil je bijvoorbeeld meer lezen over golfclubs of alles leren over welke welke stappen je moet nemen om te beginnen met golf? Kijk dan even naar een van deze artikelen;

Deel deze pagina: