Golfbalhengels

Golfbalhengels zijn een soort hengel die wordt gebruikt om golfballen te vangen die moeilijk te grijpen zijn, zoals in water of hoge bomen. Deze hengels kunnen behoorlijk lang zijn, tot 15 meter, en zijn voorzien van een apparaat waarmee de golfbal gemakkelijk kan worden opgepakt zonder deze te beschadigen. Een golfbalhengel is overal te koop, je zult ze dus ook gemakkelijk vinden bij de Jumbo of Decathlon. Lees hier alles over de golfbalhengel en kies voor jou de beste!

Soorten golfbalhengels

Er zijn verschillende golfbalhengels verkrijgbaar afhankelijk van het doel waarvoor ze worden gebruikt. Sommige zijn speciaal ontworpen om golfballen uit het water te vissen, terwijl andere worden gebruikt om ballen uit bomen of andere moeilijk bereikbare plaatsen te halen.

Telescoophengels

Deze hengels zijn gemakkelijk mee te nemen en opvouwbaar, waardoor ze goed geschikt zijn voor het vissen in kleinere meren of poelen. Ze zijn vaak gemaakt van aluminium of koolstofvezel, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende omgevingen.

Sectiehengels

Deze hengels zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen die in elkaar gezet kunnen worden, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn en vaak langer dan telescopische hengels. Ze zijn vaak gemaakt van glasvezel of grafiet.

Handhengels

Deze hengels zijn het kleinst van formaat en zijn vaak speciaal ontworpen voor het vissen op golfballen uit kleine plas water of een grote water hindernis. Ze zijn vaak gemaakt van staal of grafiet.

Vistuighengels

Deze hengels zijn vaak de grootste en sterkste en zijn speciaal gemaakt voor het vissen op golfballen uit grotere water hindernissen, zoals meren en rivieren. Dit soort hengels zijn vaak met een haak en lijn uitgerust zodat de golfbal snel opgehaald kan worden.

Speciaal ontworpen golfbalhengels

Er zijn ook speciale hengels voor het oppakken van golfballen uit hoge bomen of andere moeilijk bereikbare plaatsen. Deze hengels zijn vaak voorzien van een speciaal vangmechanisme of een grijparm waarmee de golfbal gemakkelijk kan worden opgepakt.

Waarom een golfbalhengel kopen?

Veel golfballen raken verloren door golfers en ze worden vaak gevonden door mensen die er een hobby van hebben gemaakt om ze op te rapen om ze terug te brengen naar golfbanen of golfwinkels. Sommige mensen verzamelen ook golfballen als hobby.

Regels rondom golfbalhengels

Het is belangrijk om te weten dat er wetten zijn rond het verzamelen van golfballen. Op sommige golfbanen of privé-eigendommen mag niet naar golfballen worden gezocht, dus vraag altijd toestemming aan de eigenaar of baanbeheerder voordat je ballen verzamelt.

In een notendop, een golfbalhengel is een speciaal type hengel dat wordt gebruikt om golfballen op te pakken die moeilijk te grijpen zijn. Denk aan een bal die in water ligt of in hoge bomen hangt. Deze hengels zijn vaak langer dan normale hengels. Ze worden meestal geleverd met een apparaat waarmee je de golfbal gemakkelijk kunt grijpen zonder deze te beschadigen.

Golfbalhengel kopen? Let dan hier op.

Wat is voor jou de beste golfbalhengel? Dat ligt helemaal aan jouw eigen eigen en voorkeur. Let hier vooral op om te kijken welke golfbalhengel het beste bij je past.

Lengte golfbalhengel

Sommige hengels hebben wel een lengte tot 15 meter. Vaak is dit onnodig, want je kan moeilijk je bal herkennen of zien liggen als je hem ver in het water hebt geslagen. Wij zelf adviseren een hengel tussen de 3m en 5m.

Het hengel systeem

We hebben hier verschillende hengel systemen uitgelegd. Het is lastig om de beste eruit te zoeken. Bekijk vooral in de winkel welk systeem jou het makkelijkste lijkt. Jumbo kun je leuke golfbalhengel kopen.

Koop jouw golfbalhengel hier

Om het je makkelijk te maken hebben we hier een lijst met golfbalhengels. Via de afbeeldingen kun je gemakkelijk en snel een golfbalhengel kopen. Je kunt ook langs de winkel. Bij de Jumbo of Decathlon verkopen ze ook een golfbalhengel. Amazon heeft ook een mooi overzicht van een aantal golfbal hengels.

Andere accessoires

Voor golf zijn er een heleboel accessoires denk hierbij bijvoorbeeld aan;

Veel gestelde vragen

Wat is een goede golfbal hengel?

Je hebt hengels met verschillende lengtes. Wij adviseren er een van een hengel tussen de 3 en 5 meter

Waar vind ik een goedkope hengel?

Bij de Decathlon heb je een goede en goedkope golfbalhengel.

Deel deze pagina: