Haal je handicap

man slaat golfbal van de teebox De handicap staat voor je spel niveau. Hoe lager de handicap (HCP) hoe beter je kan golfen. Een handicap van 10 houdt simpel in dat je de golfbaan in 10 slagen meer slaat dan de PAR zoals we hier al besproken hebben. De handicap loopt van 54 (beginner) naar 0. Mocht je na de introductie lessen het virus te pakken hebben, dan ga je dus je handicap halen door middel van wat lessen. Meestal bestaat dit uit een lessenpakket van 10 lessen. Hierin leer je alle type golfslagen leert, de juiste technieken en de regels van de sport. Daarna loop je je eerste golf ronde om de handicap te bepalen. Deze lessen zijn altijd in groepsverband met allemaal nieuwe beginners. Dus je kan misschien meteen nieuwe golf vrienden leren kennen!

Het halen van je handicap 54

Er zijn verschillende manieren om je handicap 54 te halen, dit kan of via golf.nl door hun golfstart pagina of gewoon ouderwets via een baan bij jou in de buurt. Bijna elke baan biedt wel een vorm aan van een handicap 54 cursus, na deze cursus mag je officieel de baan in om te beginnen en je handicap van 54 proberen te verlagen.

Een paar tips om je examen te halen

Dit zijn de stappen die je moet nemen om je golfregelexamen te halen, hopelijk helpen wij jou met deze tips!

Voorbereiden op je regelexamen

  • Oefenen is de sleutel tot succes. Er zijn veel oefenquizzen en oefenexamens beschikbaar online, zodat je je kunt voorbereiden op de vragen die je op het echte examen kunt verwachten.
  • Investeer in een golfregelboek. Dit is een uitstekende bron van informatie en een goede manier om je kennis van de regels op te frissen. Er zijn veel boeken beschikbaar, dus kies er een die bij jouw leerstijl past.
  • Neem een golfregelcursus. Veel golfclubs bieden cursussen aan die specifiek gericht zijn op het afleggen van het golfregelexamen. Deze cursussen zijn vaak gegeven door ervaren golfers en regelkenners en zijn een geweldige manier om je kennis te verdiepen.

Je regelexamen doen

  • Het golfregelexamen wordt aangeboden door de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Je kunt je online registreren voor een examen op een locatie naar keuze.
  • Het examen bestaat uit meerdere keuze vragen en wordt afgenomen op een computer. Je krijgt ongeveer een uur de tijd om het examen af te leggen.
  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent op de examenlocatie en zorg dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt.

Je regelexamen halen

  • Lees de vragen zorgvuldig. Soms zijn er aanwijzingen in de vraag die je kunt gebruiken om het juiste antwoord te kiezen.
  • Wees niet bang om je kennis toe te passen. Als je weet dat er iets niet klopt in een vraag, kies dan voor het antwoord dat het meest logisch lijkt.
  • Probeer niet te raden. Als je niet zeker bent van het antwoord, kies dan voor de optie “Ik weet het niet”.

Bijhouden van je scores

Het bijhouden van je scores kan in het begin een beetje lastig zijn. Bij wedstrijden of bij een qualifying kaart moet je namelijk niet alleen je eigen score bijhouden, maar ook die van de flight genoot. Daarom is ons advies om een app te downloaden. Bijvoorbeeld de app van de NGF zelf, de golf.nl app. Je kunt ook een app downloaden die ook nog andere dingen bijhoudt zoals je statistieken.

Het kopen van je eerste golfset

Het moment is daar gekomen! Je hebt je handicap 54 gehaald en je mag vanaf nu dus de grote baan op. Nu is het tijd voor je eerste eigen golfset. We hebben hier een lijstje gemaakt van goede beginnerssets. Maar voordat je meteen een setje gaat kopen adviseren we je om je even in te lezen op de mogelijkheden rondom golfclubs. Daarna zou je kunnen kijken naar een van de volgende lijsten die wij hebben samengesteld voor de beste beginner golfsetjes.

Andere golfbanen

Ben je benieuwd naar welke golfbanen er nog meer bij jou in de buurt zijn? We hebben daar een leuk artikel over geschreven zodat je niet elke keer over hetzelfde stukje gras hoeft te lopen en jezelf blijft uitdagen! We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan. Wil je graag meer informatie over beginnen met golfen lees dan even een van deze artikelen;
Deel deze pagina: