Winterkleding

Golfen in de winter kan een uitdaging zijn. Het weer is onvoorspelbaar en de temperaturen kunnen extreem laag zijn. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te investeren in de juiste wintergolfkleding. Maar hoe kies je de beste wintergolfkleding en wat zijn de belangrijkste eigenschappen? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en geven we ook tips voor het vinden van de perfecte wintergolfkleding.

Eigenschappen van goede wintergolfkleding

Bij het kiezen van wintergolfkleding is het belangrijk om te letten op een aantal cruciale eigenschappen. Hieronder beschrijven we de meest belangrijke eigenschappen die je moet overwegen.

Water- en winddicht

Een van de belangrijkste eigenschappen van wintergolfkleding is dat het water- en winddicht moet zijn. Je wilt immers niet op de baan staan met koude en natte kleren. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor wintergolfkleding gemaakt van waterdichte materialen die ook wind doorlaten. Hierdoor blijf je droog en warm, zelfs bij slecht weer.

Ademend vermogen

Naast water- en winddicht moet wintergolfkleding ook ademend vermogen hebben. Dit betekent dat het materiaal moet zorgen voor een goede circulatie van de lucht. Hierdoor blijf je niet alleen droog, maar ook comfortabel.

Bewegingsvrijheid

Wintergolfkleding moet ook bewegingsvrijheid bieden. Je wilt immers niet belemmerd worden door je kleding tijdens het golfen. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor wintergolfkleding die voldoende ruimte biedt voor beweging en comfort.

Waar te kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar je wintergolfkleding kunt kopen. Hieronder beschrijven we de meest populaire opties.

Speciaalzaken voor golfkleding

Er zijn speciaalzaken voor golfkleding die een uitgebreid aanbod hebben van wintergolfkleding. Hier kun je terecht voor advies en kun je de kleding uitproberen voordat je een aankoop doet. Het nadeel hiervan is dat de prijzen hoger kunnen zijn dan bij andere opties.

Online winkels

Er zijn ook veel online winkels die wintergolfkleding verkopen. Hier kun je vaak kiezen uit een groter aanbod en kun je gemakkelijk vergelijken. Bovendien zijn de prijzen online vaak lager dan in speciaalzaken. Het nadeel is echter dat je de kleding niet kunt passen en soms is het lastig om de juiste maat te bepalen.

JumboSport – Golf

Jumbo heeft een sport uitrustingen winkel waar je golf winterkleding kan kopen, je kun meer over de JumboSport/ JumboGolf wereld lezen ons artikel erover.

Bol.com – Golf

Bol.com is een hele bekende online winkel in Nederland, ze hebben ook een speciale golf afdeling op hun website, lees meer over bol.com is ons artikel.

Welke soorten kleding te kopen?

Voor in de winter te golfen is het fijn om een aantal soorten kleding achter de hand te hebben, we zullen die hieronder behandelen.
Uiteraard plaatsen een lijst erbij met opties voor zowel mannen als vrouwen!

Thermoshirts

Het dragen van een thermoshirt is erg fijn als het buiten enorm koud is, zo’n shirt is gemaakt om jou warm te houden ondanks dat het buiten vriest. Het gebruikt de temperatuur van jou lichaam en houd die vast om het shirt warm te houden.

Thermoshirts voor heren

€58,49
out of stock
Www.jumbosports.com

Thermoshirts voor dames

€59,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Winterjas

Nu zul je denken, huh, een winterjas? Normale winterjassen zijn vaak te log, niet rekbaar en belemmeren je in je golfswing. Deze winterjassen zijn speciaal gemaakt voor het golfen!

Winterjas voor heren

€186,75
€373,49
out of stock
Www.jumbosports.com
€269,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€89,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Winterjas voor dames

Stormjas

Dit is een jas die wel tegen een windje kan! Of het nu buiten stormt of gewoon een koud windje is, deze jas is uitermate geschikt! Let wel op, deze jas is niet bedoelt voor tijdens de regen te gebruiken hij is namelijk meestal niet waterafstotend.

Stormjas voor heren

€48,59
€80,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€64,79
€107,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Stormjas voor dames

Regenjas

Misschien heb je hem al gelezen, ons artikel over tijdens de regen golfen. Echter is golfen tijden de regen, in de winter, weer andere koek. Daarom hieronder een paar voorbeelden van fijne winter, regen jassen!

Regenjas voor heren

€189,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€335,99
€559,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€59,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Regenjas voor dames

Bodywarmer

Niet iedereen houdt van lange mouwen, vaak voelt dit als een belemmering van de golfswing of zit het gewoon niet comfortabel, hiervoor zijn de bodywarmers gemaakt. Deze zijn perfect voor tijdens de winter met een dunne trui eronder.

Bodywarmer voor heren

€64,79
€107,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€54,00
€107,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Bodywarmer voor dames

€99,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€80,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€179,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Truien

Een trui heeft iedereen wel in de kast hangen, het nadeel van het gebruiken van een gewone trui is dat ze vaak niet bedoeld zijn voor het rekken van de stof waardoor ze vaak scheuren. Gebruik daarom een speciale golf trui, deze kunnen tegen de bewegingen die gemaakt worden zijn het golfen.

Truien voor heren

Truien voor dames

€175,50
€350,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€107,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€85,50
€170,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Conclusie

Wintergolfkleding is een noodzakelijke aankoop voor golfers die in de winter willen blijven spelen. Het is belangrijk om te letten op eigenschappen zoals water- en winddicht, ademend vermogen en bewegingsvrijheid. Er zijn verschillende opties voor het kopen van wintergolfkleding, waaronder speciaalzaken, online winkels en outletwinkels. Kies de optie die het beste bij je past en zorg ervoor dat je de juiste wintergolfkleding koopt voor comfort en bescherming op de baan.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel, we hopen dat je meer hebt geleerd over wintergolfkleding. Ben je opzoek naar meer golfkleding? Kijk dan even naar de volgende artikelen;

Deel deze pagina: