Golftas

golftas van het merk Nike

Een golftas is een niet te missen onderdeel van de golfset. Deze tas is bedoeld om de 14 stokken van je golfset te dragen. Er zijn meerdere opties wanneer je een golftas wilt kopen. Het is belangrijk dat je de juiste golftas koopt die bij jou past. In theorie zijn er vier verschillende smaken in de golftas. Namelijk de standbag golftas, de cartbag golftas, de tour bag en de travel bag. We leggen je hieronder uit wat deze categorieën inhouden. Belangrijk om te bepalen is waar heb je de golftas nog meer voor nodig? Voor veel golfers is het belangrijk dat de golftas aan een aantal eisen voldoet. Zodat voldoende opbergruimte voor je golfballen en tees, een waterdicht vakje voor je mobiele telefoon, het aantal vakken voor je golfclubs, koelingselement voor drinken en uiteraard de grootte van de tas.

Welke merken 

Voor golftassen zijn er net zoals clubs en ballen heel veel merken, maar hoe vind je nou het merk dat het beste bij jou past? 
Veel merken onderscheiden zich in de details, bijvoorbeeld de kleuren die ze gebruiken in de tassen of de vakjes om dingen op te bergen of zelfs de materialen die ze gebruiken voor de afwerking. Veel voorkomende merken zijn; Titleist, Mizuno, Taylormade, Ping. 

Type tas kiezen

Als eerste is het belangrijk dat je kiest welk type tas het beste bij jou past, hieronder word uitgelegd welk type tas waarvoor bestemd is. Het gebeurd ook veel dat mensen een zomer en winter tas hebben (Zomer is dan vaak een tour of trolley bag en de winter een carry bag). Maar elke tas heeft zo zijn voor en nadelen. 

golftas namelijk een carrybag

De meest bekende golftassen zijn Titleist, Ben Ross, Callaway, Mizuno, Taylormade en Sun Mountain. 
 
De carry bag in een kort overzicht 
+ Flexibel op de golfbaan 
+ Heel het jaar door bruikbaar 
+ Zijn al goedkoop verkrijgbaar 
– Kleinere opbergruimte dan andere tassen 
– Draagtas kan fysiek zwaar zijn 

Waterproof bag 

Wanneer je een echte fanatieke golfer bent, dan koop je een waterproof bag. Deze zijn te koop als zowel carry bag als trolley bag en zijn volledige waterdicht. Ideaal wanneer je gaat golfen in de regen. Met deze golftas weet je zeker dat je waardevolle spullen, zoals je smartphone, reserve kleding en portemonnee, droog blijven. De details van deze tassen zijn voortreffelijk, net zoals bij een regenjas zijn zelfs de ritsen van de tas voorzien van waterproof materiaal. 
 
De waterproof bag in een kort overzicht 
+ Waterdicht 
+ Meest tassen ook licht van stuk 
– Vaak zijn deze tassen wel aan de duurdere kant 

Golftas: Cartbag 

Deze golftas heet ook wel de cartbag of trolley bag geeft zijn naam eigenlijk al prijs. De golftas gebruik je voor op een golftrolley. Deze tassen zijn vaak wat groter dan een carry bag waardoor je meer accessoires of kleding kan opbergen. Je moet overigens wel goed opletten bij de aanschaf van een cartbag. Want soms past het model tas niet goed op je golfkar. Het grootste voordeel buiten de ruimere opbergruimtes is natuurlijk dat je de tas niet hoeft te dragen. Dit scheelt energieverspilling waardoor je je beter kan focussen op het golfspel.  
 
De cart bag in een kort overzicht 
+ Je hoeft hem niet te dragen 
+ Meer opbergruimte 
– Past niet op iedere trolley 
– In aanschaf vaak duurder dan de carry bag 

Travel bag 

Deze tas gebruik je eigenlijk alleen als je op reis gaat. Deze tas is als het ware een grote hoes die om je golftas heen gaat en fungeert als bescherming voor als de golfclubs mee gaan op vliegreis. De bovenkant van deze tas bestaat vaak uit een extra dikke laag of een hard case shell dat ervoor zorgt dat de golfclubs beschermd worden. We weten waarschijnlijk allemaal hoe er met koffers wordt gegooid tijdens het inladen van een vliegtuig. Wanneer je een travel bag aanschaft, controleer ook o de bovenkant van de tas is beschermd met een extra laag. Anders is deze backbone wellicht een goede optie als versteviging. 

De travel bag in een kort overzicht 
+ Je kunt er lekker mee gaan golfen in het buitenland 
– Je moet goed opletten naar het wat je koopt, gezien het kwaliteitsverschil 

Tour bag 

De naam van deze tas verklapt het eigenlijk al. Deze tassen worden eigenlijk alleen op de Tour gebruikt en gedragen door een caddy. Deze tassen zijn groter dan een trolley bag en hebben de meeste mogelijkheden als het gaat om accessoires op te bergen.  Voor een amateur golfer is deze tas haast onbruikbaar omdat hij zelden op een trolley past en erg zwaar is om te dragen. Echter, zijn ze vaak wel de mooiste tassen die je kun tegenkomen. 

Golftas kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met verschillende golftassen wil je er misschien wel een golftas kopen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een standbag of golf cartbag wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

Waterproof

Wanneer je veel in de herfst en in de winter speelt, dan adviseren wij een golftas te kopen die waterdicht is. De kans in Nederland op slecht weer is in deze tijd natuurlijk een stuk groter. Mocht je meer in de zomer maanden spelen, neem dan niet en all weather golftas. Dit scheelt namelijk in de prijs.

Type golfer

Het dragen van een golftas kan best een fysieke inspanning zijn. Heb je rugklachten of ben je niet in staat om 18 holes clubs te dragen, dan adviseren wij een golftas te kopen die op een trolley kan. De cartbag golftas is vaak wel iets duurder dan van de standbag golftas.

Wanneer speel je het meeste?

Wanneer je ook veel in de winter speelt en je hebt een cartbag als golftas, dan is het mogelijk dat je jouw trolley niet mag gebruiken. Dat heeft te maken met de conditie van de golfbaan. Als deze te drassig is dan mogen trolleys niet op de golfbaan. Een cartbag is natuurlijk lastig te dragen. Je hebt eigenlijk dan twee opties hiervoor. Je kan natuurlijk een tweede golftas kopen speciaal voor de winter, namelijk een standbag. Of je koopt hegdehog wielen voor op je golftrolley.


 

Veel gestelde vragen

Past iedere golftas op een trolley?

Ja, nagenoeg iedere golftas past op een golftrolley. Je hebt er ook speciale tassen voor. Deze heten cartbags

Hoeveel clubs mag je in je tas hebben?

Het is belangrijk dat je voor je ronde het aantal clubs in je tas telt. Je mag er namelijk maximaal veertien meenemen. Het maakt niet uit welke clubs dit zijn.

Waar is een cartbag voor?

Deze is speciaal voor de trolley ontworpen. Je kunt en cartbag ook dagen, maar dit raden wij niet aan.

Deel deze pagina: