Golftrolley

Een golftrolley is om het golf spelletje comfortabeler te maken, zodat je niet de hele tijd met een tas op je rug hoeft te lopen maar je gewoon ermee kan rondrijden. Trolleys komen in veel soort en maten. Van een golftrolley met 3 wielen tot een elektrische golftrolley. Trolleys zijn ook vaak te verkrijgen of te huur op de club waar je gaat spelen. Dit zijn dan vaak trektrolleys. We lichten hier kort toe welke golftrolleys je allemaal hebt! 

Een goedkope golftrolley met golfbal handdoek eraan vast en een trolleygolftas

Manuele golftrolley

Een manuele golftrolley is er een die je zelf moet duwen of trekken voordat hij in beweging komt. Ze nemen vaak weinig ruimte in doordat ze opvouwbaar zijn. Binnen de manuele trolleys heb je nog keuze tussen 2-wiel trolleys (trek trolleys), 3-wiel trolley of 4-wiel golftrolley. De meeste mensen lopen met een 3 of 4-wiel golftrolley in de baan, omdat je hier ook de optie hebt om hem achter je aan te trekken, maar duwen kost gewoonweg de minste energie. Binnen de driewiel trolley moet je letten op een aantal dingen; opvouwbaarheid, comfort, accessoire bakje, extra’s zoals een plekje voor je waterfles of een slagenteller maar natuurlijk ook kwaliteit en stevigheid. Een van de bekenste trolleys is de Clic Gear. Deze staat bekend om zijn compactheid en leuke kleuren.

Duwtrolleys

Duwtrolleys zijn het meest eenvoudige type trolley, en meestal de goedkoopste optie. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en vergen weinig onderhoud, maar het kost wel wat meer moeite om ze over de baan te duwen. Deze golftrolley heeft altijd 3 wielen. Hierdoor heb je de optie om de trolley te duwen of te trekken.

Trektrolleys

Trektrolleys zijn vergelijkbaar met duwtrolleys, maar ze hebben zowel wielen aan de achterkant als aan de voorkant. Daardoor zijn ze gemakkelijker voort te trekken, maar ze kunnen wat moeilijker te manoeuvreren zijn in krappe ruimtes.

Manuele golftrolley

Voordelen

  • Betaalbaar
  • Niet meer tillen

Nadelen

  • Zelf duwen / trekken

Elektrische golftrolley

Een elektrische golftrolley word vaak gekozen omdat mensen het gemak willen hebben. Een elektrische trolley rijdt vanuit zichzelf. Daarnaast kan hij zonder problemen heuvels op en af te rijden. Deze trolleys zijn vaak prijziger dan een manuele golftrolley.

Manuele golftrolley

Voordelen

  • Niet meer duwen/trekken 
  • Niet meer tillen

Nadelen

  • Prijzig

Ga je een trolley kopen? Let dan op deze dingen!

We hebben verschillende golftrolleys toegelicht. Elke trolley heeft zo zijn voor en nadelen, maar als je deze tips in gedachten houd vind je vast een trolley die bij jou past!

Een golftrolley met twee wielen.

Gewicht en duurzaamheid

Bij het kiezen van een golftrolley is het belangrijk rekening te houden met het gewicht en de duurzaamheid van de trolley. Een lichtgewicht trolley is gemakkelijker te duwen of te trekken op de golfbaan, maar hij is misschien niet zo duurzaam als een zwaardere trolley. Aan de andere kant is een zwaardere trolley duurzamer, maar ook moeilijker te verplaatsen.

Functies en accessoires

Verschillende golftrolleys hebben verschillende functies en accessoires. Sommige trolleys hebben ingebouwde vakken voor het opbergen van ballen, tees en andere kleine voorwerpen. Andere hebben een bekerhouder of parapluhouder. Bedenk bij het kiezen van een trolley welke functies en accessoires voor jou belangrijk zijn. Let ook goed op het aantal wielen van een golftrolley. De golftrolley met 3 wielen is bijvoorbeeld veel comfortabeler te vervoeren dan een trolley met 2 wielen.

Prijs

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een golftrolley is natuurlijk de prijs. Golftrolleys kunnen in prijs variëren. Van minder dan €100 tot enkele honderden euro’s. Het is belangrijk om een trolley te vinden die binnen je budget past, maar ook de functies en duurzaamheid heeft die je nodig hebt.

Conclusie

Het kiezen van de juiste golftrolley kan een groot verschil maken in uw golfervaring. Houd bij uw keuze rekening met het type trolley, gewicht en duurzaamheid, functies en accessoires, en de prijs. Door deze factoren in gedachten te houden, zult u zeker een trolley vinden die u zal helpen genieten van uw tijd op de golfbaan.

Veel gestelde vragen

Kan elke golftas op een trolley?

Ja, nagenoeg elke golftas kun je op een trolley zetten. Zowel cartbags als standbags. Cartbags zijn vaak specifiek bedoeld voor op een golftrolley.

Waarom een golf trolley met drie wielen?

Een golftrolley met drie wielen is wat steviger en wendbaarder dan een trolley met 2 wielen. Het grootste verschil is dat je een tweewieler achter je aantrekt en dat je een driewieler eenvoudig voor je uit kunt duwen

Deel deze pagina: