Wilson golfset

Golfen is een sport die steeds populairder wordt, en een belangrijk onderdeel van het spel is de keuze van de juiste golfset. Begin je net met golfen? Dan is Wilson vaak de beste keuze als golfset voor beginners! Wilson is een merk dat al tientalle jaren golfclubs maakt en heeft een ruime keuze aan golfsets voor beginners en gevorderde!

Wilson Geschiedenis

Wilson Golf is een bedrijf dat al heel lang in de sport meegaat. Veel mensen zien Wilson vaak over het hoofd. Dat is toch jammer, want Wilson maakt al golf artikelen sinds het begin van de 20ste eeuw. Wilson heeft niet alleen een lijn van golfclubs, maar ook Wilson golfballen, handschoenen, petten en ander materiaal. Wilson is qua prijs-kwaliteit een enorm goed merk. Beginnende golfers kiezen vaak voor dit merk omdat Wilson een goede aanbieding heeft voor beginnende golfers. Hieronder lichten we wat sets van Wilson toe.

Type golfsets van Wilson

Wilson biedt golfsets aan voor verschillende soorten spelers. Hieronder worden de verschillende types besproken:

Wilson Prostaff

Deze Wilson golfset is de ideale start voor beginners. Met deze set ben je meteen compleet voorzien! De Wilson Prostaff Comboset is een combinatie van twee hybrides en zes ijzers. Door de lage CG-slagvlak in de hybrides zijn de clubs makkelijk te spelen. De ijzers hebben een holle clubhoofd en zijn te gebruiken voor iedere slag in baan. Met een Pitching Wedge en Sand Wedge kun je ook prima uit te voeten met het korte spel. Het nadeel van deze set is dat ze niet verlengd kunnen worden. Dus voor extreem lange spelers kan deze set niet aangepast worden. Je kan de set kopen bij de Jumbo Golf.

Wilson Profile SGI

De Wilson SGI (Super Game Improvement) is een golfset die ook speciaal voor beginners en hogere handicaps is. Deze golfset bestaat uit een driver, fairway woods, hybrides, ijzers, wedges en een putter. Ook zijn deze golfclubs extra vergevingsgezind en gemaakt om makkelijker te kunnen slaan.

De driver van de Wilson SGI is de uiteraard de langste club uit de tas en is gemaakt om lange afstanden te kunnen overbruggen vanaf de tee. De fairway woods zijn ideaal te gebruiken voor op de fairway en de ijzers van de Wilson SGI zijn iets groter dan de normale ijzers. Hierdoor zijn ze wat makkelijk te spelen dan bijvoorbeeld de blades. De wedges zijn gemaakt om de spelers te helpen een breed arsenal aan slagen uit te voeren. Zoals chips rondom de green, bunker slagen en pitches. De putter maakt de gehele golfset meteen compleet.

Wilson D7

Wanneer je van je beginnersset af wilt, is de Wilson D7 golfset wellicht een mooie stap omhoog. De “D” in D7 staat voor afstand. Deze lijn Wilson’s ijzers speel speciaal in om extra afstand te genereren voor spelers die het nodig hebben. Met nieuwe progressieve Power Holes, hebben de lange ijzers 3 rijen Power Holes voor maximale afstand. Hier kun je goed zien wat de Power Holes inhouden. De Power Holes zorgen voor extra afstand en zitten voornamelijk in de lange ijzers.

Wilson heeft ook hard gewerkt om de ijzeren esthetiek te verfijnen. Met rechtere lijnen, strakkere bovenlijn en verbeterde gewichtsverdeling. Hiermee biedt de D7 het mooie uiterlijk met de voordelen van supergame-verbeteringstechnologie.

Wilson Ultra

De Wilson Ultra Golfset is een uitstekende optie voor beginners en recreatieve golfers. Deze set bevat alles wat u nodig heeft om aan de slag te gaan op de golfbaan, inclusief een driver, fairway woods, hybriden, ijzers, wedges en een putter. De clubs zijn ontworpen voor vergevingsgezindheid en gemakkelijke afstand, waardoor beginnende golfers de bal verder en rechter kunnen slaan. De set is ook zeer betaalbaar in vergelijking met andere complete golfsets op de markt. Bovendien zijn de clubs licht van gewicht en hebben ze een comfortabele grip, waardoor u comfortabel kunt spelen en vermoeidheid kunt verminderen tijdens uw ronde. Over het algemeen is de Wilson Ultra Golfset een geweldige optie voor golfers die op zoek zijn naar kwaliteitsclubs voor een betaalbare prijs.

Wilson golfset voor kinderen

Voor junior golfers van 5 tot 8 jaar oud met lengte van circa 115 tot 135 cm is deze leuke Wilson ProStaff JGi Junior Golfset ideaal. De set bestaat uit 4 clubs (fairway wood, ijzer, wedge en een putter). Ook heeft deze set een zwarte draagtas. Deze clubs hebben een shaft die is aangepast op de kleine golfers en is dus veel flexibeler dan bij volwassene.

Technologieën van Wilson golfsets

Als je opzoek gaat naar de golfset die bij jou past zul je een hoop technische termen tegenkomen, we proberen die termen hier alvast toe te lichten zodat je goed ingelicht bent.

 1. Power Holes: Deze technologie bestaat uit een serie gaatjes rondom het clubblad, die zorgen voor meer snelheid en afstand bij het slaan. Hier kun je goed zien wat de Power Holes inhouden.
 2. FLX Face: Dit is een dunner clubblad dat meer flexibiliteit biedt voor een grotere sweetspot en meer balsnelheid.
 3. Cavity Back: Dit is een ontwerp waarbij het gewicht van de club meer naar achteren is geplaatst, waardoor het gemakkelijker is om de bal hoog en ver te slaan.
 4. Control Distance: Deze technologie zorgt voor meer controle en precisie bij het slaan van lange afstanden.
 5. Adjustable Weights: Sommige Wilson golfclubs hebben gewichten die verstelbaar zijn, waardoor spelers het gewicht kunnen aanpassen voor een betere balans en meer controle.
 6. Spin Control: Dit is een technologie die het mogelijk maakt om de spin van de bal beter te controleren, zodat spelers meer precisie hebben bij het slaan van de bal.
 7. Urethane Insert: Dit is een materiaal dat is ingebed in het clubblad om trillingen te verminderen en een zachter gevoel te creëren bij het slaan van de bal.
 8. V-Cavity: Deze technologie zorgt voor meer vergevingsgezindheid bij het slaan van de bal, waardoor zelfs off-center slagen nog steeds een goed resultaat kunnen opleveren.

Dit zijn slechts enkele van de technologieën die Wilson gebruikt in hun golfclubs. De specifieke technologieën die in elke club worden gebruikt, variëren afhankelijk van het model en het doel waarvoor de club is ontworpen.

Wilson golfsets voor beginners

Kenmerken van Wilson golfsets

Wilson golfsets hebben een aantal kenmerken die ze onderscheiden van andere golfsets. Hieronder worden enkele van deze kenmerken besproken:

Vergevingsgezindheid

Wilson golfclubs zijn ontworpen met vergevingsgezindheid als prioriteit, wat betekent dat ze zelfs bij off-center slagen nog steeds goede resultaten kunnen opleveren. Dit maakt ze ideaal voor golfers van alle niveaus die hun spel willen verbeteren.

Aanpasbaarheid

Veel Wilson golfclubs hebben verstelbare eigenschappen, zoals gewichten en loft, waardoor golfers de mogelijkheid hebben om hun clubs aan te passen aan hun speelstijl en persoonlijke voorkeuren.

Innovatieve technologieën

Wilson is altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve technologieën om golfers te helpen hun spel te verbeteren. Van Power Holes tot FLX Face, de technologieën van Wilson zijn ontworpen om golfers te helpen meer afstand en precisie te krijgen bij hun slagen.

Kwaliteit en duurzaamheid

Wilson staat bekend om zijn hoogwaardige en duurzame golfclubs, die zijn ontworpen om lang mee te gaan en golfers te voorzien van consistentie en betrouwbaarheid op de golfbaan.

Voordelen van Wilson golfsets

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Wilson golfsets. Hieronder worden enkele van deze voordelen besproken:

Verbeterde afstand en nauwkeurigheid

Een van de grootste voordelen van Wilson golfclubs is dat ze golfers helpen om meer afstand en nauwkeurigheid te krijgen bij hun slagen. Dit wordt bereikt door innovatieve technologieën zoals Power Holes en FLX Face, die ervoor zorgen dat de energie van de slag wordt overgebracht naar de bal voor maximale snelheid en afstand.

Verhoogde vergevingsgezindheid

Wilson golfclubs zijn ontworpen om vergevingsgezind te zijn, waardoor golfers nog steeds goede resultaten kunnen behalen, zelfs als hun slag niet perfect is. Dit betekent dat golfers meer vertrouwen hebben in hun spel en zich minder zorgen hoeven te maken over het maken van fouten.

Consistentie

Wilson golfclubs bieden golfers consistente resultaten bij elke slag, waardoor ze hun spel kunnen verbeteren en betere scores kunnen behalen. Dit komt doordat de clubs zijn ontworpen met technologieën die de balvlucht stabiliseren en de impact absorberen voor meer consistentie en precisie.

Wilson golfset kopen? Lees hier waar je op moet letten!

We hebben hierboven een aantal golfsets van Wilson toegelicht. Voor iedere golfers hebben we wel een set proberen te omschrijven. Zoals we al vaker aangeven, probeer goed op te letten op wat je koopt. Vraag je dus de volgende dingen af als je een nieuwe golfset gaat kopen.

Welk type golfer ben jij?

Zoals je hierboven zit zijn de meeste Wilson golfsets gericht op de beginner. Wanneer je al een aantal jaar golft, dan zijn de meeste sets hierboven wellicht niet de golfset waar je naar op zoek bent. De D7 is wellicht wel de perfecte opstap voor de ervaren golfer. Beginners kunnen vaak erg goed uit de voeten met een golfset van Wilson. Het is ook een van de meest populaire merken om mee te starten. Wilson en Jumbo Golf hebben bijvoorbeeld ook hele goede golf aanbiedingen met het merk Wilson. Zo heb je meteen een volledige set plus een tas voor een goede prijs!

Bedenk jouw wensen

Wil je een golfset waarin je veel ijzers hebt en alleen een driver? Of ben je meer een houten en hybride speler? Misschien heb je veel liever een chipper of rescue in je tas in plaats van die houten 5. Bedenk deze dingen goed voordat je een set aankoopt want het zou zonde zijn als je een club uit de tas moet laten waar je wel voor hebt betaald!

Onderhoud van je clubs

Het onderhoud van golfclubs is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed blijven presteren en er als nieuw uit blijven zien. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van golfclubs:

 1. Reinig de clubs na elk gebruik met een vochtige doek om vuil en gruis te verwijderen. Gebruik een tandenborstel om vuil uit de groeven van de clubhoofden te verwijderen.
 2. Droog de clubs na het schoonmaken goed af om te voorkomen dat er roest ontstaat.
 3. Bewaar de clubs op een droge plaats en vermijd extreme temperaturen en vochtigheid.
 4. Controleer regelmatig de grips op slijtage en vervang deze indien nodig.
 5. Controleer ook regelmatig de clubhoofden op beschadigingen en vervang de clubs als er scheurtjes of andere tekenen van slijtage zijn.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je golfclubs goed onderhouden blijven en je optimale prestaties op de golfbaan kunt blijven behalen.

Conclusie

Of Wilson golfclubs het beste bij je passen, hangt af van jouw persoonlijke speelstijl en voorkeuren. Vooral voor beginners biedt Wilson een mooie golfset aan. Doordat Wilson al jaren mee gaat in diverse sporten kunnen we met zekerheid zeggen dat Wilson een goede aankoop is voor een golfer op ieder niveau.

Veel gestelde vragen over Wilson golfsets

Wat is de beste Wilson golfset voor beginners?

Voor beginners zijn Wilson Ultra golfclubs een geweldige optie. Deze clubs zijn ontworpen voor vergevingsgezindheid en bieden gemakkelijke afstand en consistentie.

Welke Wilson golfclubs worden aanbevolen voor gevorderde spelers?

Voor gevorderde spelers worden Wilson Staff C300 ijzers aanbevolen. Deze clubs zijn ontworpen om maximale afstand te bieden en bieden uitstekende controle en gevoel.

Biedt Wilson golfclubs ook damesgolfclubs aan?

Ja, Wilson biedt speciale damesgolfclubs aan die zijn ontworpen met de behoeften van vrouwelijke golfers in gedachten. Deze clubs zijn lichter en hebben aangepaste loft- en shaft-opties.

Zijn Wilson golfclubs duurzaam?

Ja, Wilson golfclubs zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan. Ze zijn gebouwd om bestand te zijn tegen regelmatig gebruik en bieden golfers consistente prestaties op de baan.

Heeft Wilson verstelbare golfclubs?

Ja, veel Wilson golfclubs hebben verstelbare eigenschappen, zoals loft, gewicht en lie, waardoor golfers hun clubs kunnen aanpassen aan hun speelstijl en persoonlijke voorkeuren.

Biedt Wilson aangepaste clubfitting aan?

Ja, Wilson biedt aangepaste clubfitting aan om golfers te helpen hun clubs af te stemmen op hun unieke behoeften en speelstijl. Dit kan helpen om maximale prestaties uit uw clubs te halen.

Zijn Wilson golfclubs geschikt voor golfers van alle niveaus?

Ja, Wilson biedt golfclubs aan voor golfers van alle niveaus, van beginners tot professionals. Hun assortiment omvat clubs die zijn ontworpen voor vergevingsgezindheid en gemakkelijke afstand, evenals clubs die zijn ontworpen voor maximale afstand en controle.

Doe een club fitting

Weet je nog niet hoe jouw golfswing werkt qua data? Dan raden we je echt aan om een golf fitting te doen. Bij Jumbo Golf kan je hem gratis doen en krijg je uitstekend advies over welke golf merken en golfsets het beste bij je passen. Boek hier een fitting bij jou in de buurt!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan slaan. Wil je meer informatie over andere golfsets? We hebben hier ook een artikel geschreven over andere golfset merken zoals;

Deel deze pagina: