TaylorMade golfset

Golfen is een sport die steeds populairder wordt, en een belangrijk onderdeel van het spel is de keuze van de juiste golfset. Een goede golfset kan het verschil maken tussen winnen en verliezen. TaylorMade is een bekend merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige golfsets. In dit artikel zullen we alle informatie over een TaylorMade golfset behandelen. TaylorMade heeft een golfset lijn voor zowel heren als dames. Wil je een TaylorMade golfset kopen? In dit artikel hebben we informatie verzameld van de meest populaire golfsets.

Enkele van de populaire TaylorMade producten zijn de M serie drivers, de SIM serie ijzers, en de TP5 en TP5x lijnen van golfballen. Het bedrijf biedt ook een reeks andere uitrusting aan, waaronder putters, wedges en tassen.

Naast haar producten staat TaylorMade ook bekend om haar partnerships met professionele golfers. Waaronder; Rory McIlroy, Jason Day en Tiger Woods. Het bedrijf sponsort een aantal golftoernooien en evenementen over de hele wereld. Waaronder het TaylorMade Driving Relief liefdadigheidsevenement.

Geschiedenis van TaylorMade golfsets

TaylorMade is een toonaangevende fabrikant van golfclubs, ballen en andere golfuitrusting. Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Gary Adams en heeft zijn hoofdkantoor in Carlsbad, Californië. TaylorMade heeft de reputatie clubs van hoge kwaliteit te produceren die door professionele golfers over de hele wereld worden gebruikt.

Wist je dat Gary Adams, de oprichter van TaylorMade, heeft het bedrijf zo genoemd omdat oorspronkelijk alles met hand werd gemaakt.

Type TaylorMade golfsets

Lees hier een kort overzicht van de TaylorMade golfset die momenteel in de markt zijn. We hebben golfsets beschreven voor het speltype en geslacht. Zo hebben we een TaylorMade golfset toegelicht voor heren en dames. Hopelijk kun je na het lezen van deze informatie jouw ideale TaylorMade golfset kopen!

Stealth

TaylorMade golfset voor heren en dames. Stealth Fairwaywood

De TaylorMade Stealth is een lijn golfclubs die bestaat uit een driver en fairway woods. Deze clubs zijn ontworpen met een strakke, stealthy zwarte afwerking en een aantal kenmerken die zijn ontworpen om afstand en vergevingsgezindheid te verbeteren.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van de Stealth driver en fairway houten zijn een multi-materiaal constructie met een koolstofvezel kroon. Een Speed Bridge ontwerp dat helpt om het clubhoofd te stabiliseren en de balsnelheid te verhogen. Daarbij ook een laag, diep zwaartepunt (CG) dat helpt om de vergevingsgezindheid bij off-center slagen te verbeteren.

In het algemeen zijn de TaylorMade Stealth clubs ontworpen voor spelers die op zoek zijn naar afstand en vergevingsgezindheid, en die een moderne, high-performance set clubs willen met een slanke, stealthy look. Deze clubs zijn geschikt voor een breed scala aan spelers, van beginners tot ervaren golfers.

Kalea

Deze TaylorMade golfset is een lijn golfclubs die speciaal is ontworpen voor dames en mensen met een lagere swing speed. De Kalea set heeft één driver, fairway woods, hybrides, ijzers en een putter.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Kalea driver is het lichtgewicht ontwerp. Dit helpt om de clubhoofdsnelheid en afstand te vergroten. De driver heeft ook een laag zwaartepunt (CG) en een hoog traagheidsmoment (MOI). Dit helpt om de vergevingsgezindheid en stabiliteit bij niet perfecte slagen te verbeteren. De Kalea fairway woods en hybrides zijn ontworpen met dezelfde technologie.

De Kalea ijzers zijn ontworpen met een meer vergevingsgezinde en een laag zwaartepunt. Wat helpt om de bal hoger te lanceren en de afstand te vergroten. De putter in de Kalea lijn heeft een mallet-stijl ontwerp, wat helpt om de stabiliteit en nauwkeurigheid op de green te verbeteren. Let wel, een putter is heel erg persoonlijk! Lees hier het verschil tussen een mallet en een blade putter.

Al met al is deze TaylorMade golfset een ideale golfset voor dames. De clubs hebben zijn vergevingsgezind, waardoor ze geschikt zijn voor een breed scala aan spelers.

P7 series

De TaylorMade P7 is een lijn golfclubs die ijzers (4-PW) omvat. Deze ijzers zijn ontworpen met een muscle-cavity ontwerp, dat een combinatie van controle en vergevingsgezindheid biedt.

De P7 series bevat 5 soorten clubs, P7MC, P7TW, P7MB, P770 en P790.

Een van de belangrijkste kenmerken van de P7 ijzers is de gesmede (forced ijzers) constructie, waardoor de clubs zacht aanvoelen. De ijzers hebben ook een dunne bovenlijn en een smalle zool, wat ze een slanke, compacte look geeft en helpt om de precisie bij schoten te verbeteren.

Over het geheel genomen zijn de TaylorMade P7 ijzers ontworpen voor spelers die al wat langer golfen. Wij adviseren wel goed onderzoek te doen naar welke P7 lijn je gaat kiezen. De P770 lijn is bijvoorbeeld meer voor de gevorderde spelers (hcp 10- 15). Waarbij de P7MC goede clubs zijn voor een single handicapper.

Technologieën van TaylorMade golfsets

Als je opzoek gaat naar de golfset die bij jou past zul je een hoop technische termen tegenkomen, we proberen die termen hier alvast toe te lichten zodat je goed ingelicht bent.

 1. Speed Bridge Technology: Dit is een brugconstructie die de bovenkant van de clubkop verbindt met de zool. Hierdoor wordt de stijfheid van de club verhoogd en kan er meer energie worden overgebracht op de golfbal, waardoor deze verder kan vliegen.
 2. Twist Face Technology: Deze technologie helpt bij het corrigeren van missers die ontstaan bij off-center hits. De clubface is enigszins gedraaid om de spin van de bal te verminderen en de balvlucht te stabiliseren.
 3. Inverted Cone Technology: Dit is een conische vorm in de clubface die ervoor zorgt dat de sweet spot (de ideale plek om de bal te raken) groter wordt. Dit verhoogt de kans op een goed resultaat bij een off-center hit.
 4. Speed Injected Twist Face: Dit is een doorontwikkeling van Twist Face Technology waarbij de clubface individueel wordt geïnjecteerd met een specifieke hoeveelheid snelheidsbevorderende stof. Dit zorgt voor nog meer consistentie en afstand.
 5. Thru-Slot Speed Pocket: Dit is een opening in de zool van de club die de flexibiliteit van het clubblad vergroot. Hierdoor wordt de balvlucht hoger en neemt de spin af, wat resulteert in meer afstand.
 6. Adjustable Loft Sleeve: Hiermee kan de loft (de hoek van het clubblad) worden aangepast om de vlucht en spin van de bal te beïnvloeden. Zo kan de golfer de club aanpassen aan zijn of haar spel en de omstandigheden op de baan.

Kenmerken van TaylorMade golfsets

TaylorMade golfsets hebben een aantal kenmerken die ze onderscheiden van andere golfsets. Hieronder worden enkele van deze kenmerken besproken:

Technologieën

TaylorMade is een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve technologieën die zijn ontworpen om de prestaties van golfers te verbeteren. Ze gebruiken verschillende technologieën, zoals Speed Bridge, Twist Face en Inverted Cone, om de sweet spot te vergroten en de balvlucht te verbeteren.

Aanpasbaarheid

Veel TaylorMade clubs hebben de mogelijkheid om te worden aangepast aan de voorkeuren en speelstijl van een golfer. Bijvoorbeeld, de Adjustable Loft Sleeve stelt golfers in staat om de loft van de club aan te passen, terwijl de Movable Weight Technology hen in staat stelt om het zwaartepunt van de club aan te passen.

Design

TaylorMade clubs hebben vaak een modern en strak design, dat aantrekkelijk is voor veel golfers. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan de esthetische uitstraling van zijn clubs en werkt samen met toonaangevende designers om unieke en stijlvolle ontwerpen te creëren.

Prestaties

De meeste TaylorMade clubs zijn ontworpen met prestaties in gedachten. Het bedrijf streeft naar het creëren van clubs die golfers in staat stellen om hun afstand, nauwkeurigheid en consistentie te verbeteren.

Breed assortiment

TaylorMade biedt een breed assortiment van golfclubs aan, waaronder drivers, fairway woods, hybrides, ijzers, wedges en putters. Dit betekent dat golfers bij TaylorMade terecht kunnen voor hun complete set clubs, die allemaal zijn ontworpen om goed samen te werken en de prestaties te verbeteren.

Voordelen van TaylorMade golfsets

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van TaylorMade golfsets. Hieronder worden enkele van deze voordelen besproken:

Innovatieve Technologieën

TaylorMade is een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve technologieën, zoals Speed Bridge, Twist Face en Inverted Cone. Deze technologieën kunnen golfers helpen om hun afstand, nauwkeurigheid en consistentie te verbeteren en bieden een echt voordeel op de golfbaan.

Consistentie

TaylorMade clubs zijn ontworpen om consistentie te bieden, wat betekent dat golfers in staat zijn om keer op keer dezelfde resultaten te bereiken. Dit kan helpen om hun vertrouwen op te bouwen en de frustratie te verminderen die kan ontstaan wanneer de prestaties van de clubs variëren.

Kwaliteit

TaylorMade is een van de meest gerespecteerde namen in de golfindustrie en staat bekend om zijn hoogwaardige producten en materialen. Golfers kunnen erop vertrouwen dat hun TaylorMade clubs van hoge kwaliteit zijn en lang meegaan.

TaylorMade golfset kopen? Lees hier waar je op moet letten!

We hebben hierboven een aantal golfsets van TaylorMade toegelicht. Voor iedere golfer hebben we wel een set proberen te omschrijven. Zoals we al vaker aangeven, probeer goed op te letten op wat je koopt. Vraag je dus de volgende dingen af als je een nieuwe golfset gaat kopen.

Type golfer

Ben je net begonnen of heb je al jaren ervaring? Wanneer je al een aantal jaar golft zul je al een stabiele golfswing hebben. Dan weet je ook precies wat je swing snelheid is en welke shaft en type golfclubs het beste bij je passen. Wij raden je aan om niet een golfset te kopen die gemaakt is voor een niveau boven of onder je. Deze golfclubs passen namelijk niet bij je speelstijl en dat beïnvloedt je resultaten enorm. Kijk ook goed of de golfset geschikt is voor jouw geslacht. Aangezien TaylorMade een golfset heeft voor heren en voor dames.

Tweedehands TaylorMade golfset

Een nieuwe TaylorMade golfset kopen kan erg prijzig zijn. Je kunt dus altijd kijken voor een tweedehands TaylorMade golfset. Deze vind je vaak terug op marktplaats. Let bij het kopen van een tweedehands golfset wel op de shafts, de grips en de lengte van de golfclub. Deze moeten namelijk wel geschikt voor jouw spel zijn.

Onderhoud van je clubs

Het onderhoud van golfclubs is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze goed blijven presteren en er als nieuw uit blijven zien. Hier zijn enkele tips voor het onderhoud van golfclubs:

 1. Reinig de clubs na elk gebruik met een vochtige doek om vuil en gruis te verwijderen. Gebruik een tandenborstel om vuil uit de groeven van de clubhoofden te verwijderen.
 2. Droog de clubs na het schoonmaken goed af om te voorkomen dat er roest ontstaat.
 3. Bewaar de clubs op een droge plaats en vermijd extreme temperaturen en vochtigheid.
 4. Controleer regelmatig de grips op slijtage en vervang deze indien nodig.
 5. Controleer ook regelmatig de clubhoofden op beschadigingen en vervang de clubs als er scheurtjes of andere tekenen van slijtage zijn.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat je golfclubs goed onderhouden blijven en je optimale prestaties op de golfbaan kunt blijven behalen.

Conclusie

TaylorMade is een bekend dat al heel lang bestaat, ze staan bekend om hun goede service en hoge kwaliteit clubs. Ook mag je ervan uitgaan dat als je een TaylorMade golfset koopt dat je hier lang van kunt genieten en je handicap kan verlagen! Als je opzoek bent naar een consistenter golf spel dan kan TaylorMade je daar zeker bij helpen.

Veel gestelde vragen over TaylorMade golfsets

Wat is de geschiedenis van TaylorMade?

TaylorMade is opgericht in 1979 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende merken in de golfindustrie.

Welke professionele golfers spelen met TaylorMade clubs?

Veel professionele golfers spelen met TaylorMade clubs, waaronder Dustin Johnson, Rory McIlroy, Tiger Woods, en Jon Rahm.

Wat zijn enkele van de meest populaire TaylorMade productlijnen?

Enkele van de meest populaire productlijnen van TaylorMade zijn de SIM-lijn, de M-lijn en de P-lijn.

Zijn TaylorMade clubs duurder dan andere merken?

De prijs van TaylorMade clubs varieert afhankelijk van het model en de specificaties. Over het algemeen zijn ze vergelijkbaar geprijsd met andere high-end merken.

Kan ik mijn TaylorMade clubs aanpassen aan mijn speelstijl?

Ja, veel TaylorMade clubs hebben de mogelijkheid om te worden aangepast aan de voorkeuren en speelstijl van een golfer.

Biedt TaylorMade garantie op hun clubs?

Ja, TaylorMade biedt garantie op al hun clubs voor fabrieksdefecten en materialen.

Waar kan ik TaylorMade clubs kopen?

TaylorMade clubs zijn verkrijgbaar bij golfwinkels, sportwinkels en online retailers. Denk bijvoorbeeld aan Jumbo Golf.

Doe een club fitting

Weet je nog niet hoe jouw golfswing werkt qua data? Dan raden we je echt aan om een golf fitting te doen. Bij Jumbo Golf kan je hem gratis doen en krijg je uitstekend advies over welke golf merken en golfsets het beste bij je passen. Boek hier een fitting bij jou in de buurt!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan slaan. Wil je meer informatie over andere golfsets? We hebben hier ook een artikel geschreven over andere golfset merken zoals;

Deel deze pagina: