Titleist golfballen

titleist golfbal

Titleist is de marktleider als het gaat om golfballen en andere golf accessoires. Het bedrijf is in 1932 opgericht en heeft dus al een lange geschiedenis in de golfwereld. Titleist heeft een breed assortiment aan golfballen voor golfers van elk niveau. Titleist produceert golfballen voor de maximale afstand, spin controle of een combinatie van deze factoren. Ook verschillen de Titleist golfballen van materiaal zoals urethaan (gebruiken ze ook bij een bowlingbal) en surlyn. Surlyn covers bevinden zich meestal op 2-piece golfballen. De reden dat dit materiaal gebruikt wordt op 2-piece golfballen is dat surlyn erg slijtvast is en minder spint en daarom minder afwijkt.

Buiten de golfballen produceert Titleist ook golfclubs, golftassen, handschoenen en nog veel meer. Het bedrijf staat bekend om haar hoge kwaliteit materiaal waarvan de golfbal Titleist Pro V1 misschien wel het vlaggenschip is.

We hebben hier een lijstje van golfballen gemaakt door Titleist met daarbij een omschrijving. Kijk vooral wat goed bij je past!

Titleist Pro V1

De Titleist Pro V1 wordt beschouwd als de beste golfbal ter wereld. Vele golfpro’s gebruiken deze golfbal op de PGA-Tour. Deze golfbal is ook het beste geschikt voor de gevorderde golfer. De bal is erg zacht en heeft een lage compressie. Deze lage compressie zorgt voor een goede balcontrole en afstanden bij de verschillende type slagen. Doordat de bal een three-piece golfbal is, geeft deze golfbal veel spin controle rondom de green.

Koop hier jouw Titleist Pro V1

Titleist Pro V1x

De Titleist Pro V1x is vrij identiek met de Pro V1. Maar deze golfbal is ontworpen met een iets hogere compressie en voelt ook iets harder aan. Deze golfbal is dus een uitstekende keuze voor golfers die iets meer afstand willen halen uit de golfbal. Net als de Pro V1 bestaat deze golfbal uit een three-piece constructie. Dus ook hier heb je nog steeds voldoende spin controle rondom te green door de zachtere urethane buitenkant.

Koop hier jouw Titleist Pro V1x

Titleist AVX

Deze premium golfbal is speciaal voor golfers die wat extra lengte willen winnen. Door de lage compressie en de zachte buitenkant, kan deze golfbal wat meer vergevingsgezind is tijdens de slag. De binnenkant van de AVX bestaat uit meerdere componenten wat ervoor zorgt dat deze bal een goede balvlucht heeft.

Koop hier jouw Titleist AVX

Titleist Tour Soft golfballen

De naam zegt het eigenlijk als. De Titleist Tour Soft is gemaakt voor golfers die een golfbal willen die ze voorziet van gevoel en spin controle. Door de lage compressie en de zachte buitenkant zal deze golfbal je de juiste feedback geven wanner je de bal slaat. Net als de AVX heeft deze golfbal een binnenkant die is gemaakt van meerdere componenten, wat bijdraagt aan een goede balvlucht.

Koop hier jouw Titleist Tour Soft


Titleist Tour Speed golfballen

De Titleist Tour Speed is een golfbal die is ontwikkeld voor de betere speler. Het bevat een snelle kern voor meer snelheid en verder afstand. De bal heeft een laag spin off the tee voor strakkere vluchten en minder ballen die uit de baan vliegen. Het heeft ook een verhoogde spin rond de groenen voor precisie en controle op kortere slagen. De Tour Speed is verkrijgbaar in twee compressie opties: low en mid.

Koop hier jouw Titleist Tour Speed

Titleist Velocity 

De laatste golfbal die we benoemen is de Titleist Velocity. Deze golfbal is gemaakt om wat extra afstand te winnen. Daarnaast helpt deze bal je balvlucht iets te verlagen. Dit komt door de speciale binnenkant. Heb je dus een hoge balvlucht? Dan kan de Titleist Velocity je hierbij helpen. De Velocity is een two-piece golfbal.

Koop hier jouw Titleist Velocity

Conclusie Titleist Golfballen

Uiteindelijk zijn al deze ballen van goede kwaliteit. Titleist heeft een golfballen lijn die voor iedere golfer wel een golfbal heeft. Zoek je veel controle, ga dan voor de Tour Soft of de Pro V1. Wil je meer afstand, kies dan voor de AVX of de Velocity. De Pro V1x heeft een beetje van beide. Wil je echt weten welke golfbal het beste bij je past? Dan bestaan er ook golfbal fitters! Wellicht een keertje leuk om te doen met je vrienden. Het is ook nog best leerzaam. Zoek je geen Titleist golfbal? Dan hebben we ook artikelen geschreven over Callaway golfballen, TaylorMade golfballen en Srixon golfballen.

Titleist golfballen kopen met korting?

Zoals je hierboven ziet kun je ze kopen bij Bol.com. Maar bij Jumbo Golf of bij Amazon.nl kun je ze ook aanschaffen. Vaak heeft Jumbo Golf nog leuke aanbiedingen ook! Klik op de banner om naar de Titleist golfballen te gaan.

Titleist Golfballen aanbiedingen

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we je weten te enthousiasmeren over golf en dat je zin hebt om lekker ballen te gaan. Wil je graag meer informatie over andere golfballen lees dan even een van deze artikelen;

Deel deze pagina: