Onderhoud Golfschoenen

Als je spikes in je schoenen moet vervangen, is dat vaak omdat de oude spikes zijn versleten of beschadigd. Dit is belangrijk om te doen omdat spikes van groot belang zijn voor de grip en stabiliteit van je schoenen op de baan. Wil je meer te weten komen over golfschoenen dan hebben we het artikel voor jou!

Soorten spikes

Er zijn verschillende soorten spikes die beschikbaar zijn, waaronder rubber spikes, metalen spikes en “soft spikes”. Rubber spikes zijn gemakkelijk te vervangen en zorgen voor voldoende grip op zachte banen. Metalen spikes zijn geschikt voor hardere banen en geven je meer grip, maar kunnen schade toebrengen aan de baan. Soft spikes zijn een compromis tussen rubber spikes en metalen spikes.  Deze geven een redelijke hoeveelheid grip op een breder scala van banen.

Spikes vervangen

Om de spikes te vervangen, moet je de oude spikes verwijderen en de nieuwe spikes in de gaatjes van de schoen schroeven. Dit kan worden gedaan met een spike sleutel, een speciaal gereedschap dat ontworpen is om spikes te verwijderen en te installeren. Hier zijn de stappen voor het vervangen van de spikes:

  1. Verwijder de oude spikes met een spike sleutel of schroevendraaier.
  2. Controleer de gaatjes op het zolen van de schoenen of deze nog in goede staat zijn en maak ze eventueel schoon.
  3. Plaats de nieuwe spikes in de gaatjes, deze draai je vast met behulp van de spike sleutel of schroevendraaier.
  4. Controleer of de spikes stevig vastzitten.

Regelmatig onderhoud

Het is aan te raden om regelmatig de spikes te controleren. Ook is het vervangen als deze beschadigd of versleten zijn een goed idee. Dit zorgt voor voldoende grip en stabiliteit tijdens het spelen.

Spikes laten vervangen

Het is ook belangrijk om op te merken dat het vervangen van spikes niet iets is dat je zelf moet doen, als je geen ervaring hebt met het vervangen van spikes of geen het juiste gereedschap, kan het zijn beter om het te laten doen door een professional. Dit kan bijvoorbeeld bij de Jumbo Golf.

Spikes kopen

Wil je weten waar je spikes kan kopen? Kijk dan even op de Jumbo Golf website of koop ze via de onderstaande knoppen dan worden ze bij je thuisbezorgd.

Zorg ervoor dat ze goed vastzitten en geniet van je vernieuwde schoenen!

Deel deze pagina: