Golfparaplu

De golfparaplu is net even wat anders dan een gewone paraplu. Dit heeft te maken met dat de spanwijdte van de golfparaplu vaak breder is dan een normale paraplu. Ook is de golfparaplu verstevigd zodat hij bestemd is tegen harde winstoten.

Golfparaplu voor de regen
Een man op de golfbaan waar het regent

Er worden hiervoor verschillende technieken gebruikt. Eén van de technieken is terugslag stokken, dat zijn stokken die beide kanten op kunnen buigen. De andere techniek is een verstevigde  twee-poot techniek. Als er wind onder komt de stok aan wordt getrokken waardoor hij nog steviger wordt. En wat je ook veel ziet zijn windveer waar de zwaarste windvlagen doorheen gaan maar geen regen terugkomt. 

Deze paraplu’s zijn ook gemaakt om in een standaard op je golftrolley te zetten waardoor je hem niet de hele tijd hoeft te dragen. De standaard zit vaak aan de handvaten van de golftrolley waardoor de paraplu recht boven de clubs geplaatst kan worden. Dus je golfclubs blijven ook nog eens mooi droog! 

Sommige golfparaplu’s komen ook met clipjes en vakjes aan de bovenkant waar je je golf handschoen in kan doen of je handdoekje. Wil je meer lezen over wat voor materialen je moet hebben? Lees dan ons artikel golfen in de regen eens!

Stormparaplu

Deze golfparaplu is gemaakt om harde windstoten tegen te gaan. Golfbanen aan de kust hebben vaak grote open terreinen waardoor er een krachtige wind kan staan. Met deze golfparaplu voel je de wind amper. Dit scheelt weer dat je geen kracht hoeft te verspillen met de vasthouden en tegenhouden van de golfparaplu. 

Mocht de wind zo krachtig zijn dat hij de paraplu toch de andere kant op laat klappen kun je deze zonder problemen of schade weer terug klappen. 

Double canopy

Een double canopy is een paraplu die 2 schermen heeft waardoor de wind makkelijk kan ontsnappen onder de paraplu vandaan waardoor de kracht op je handen minder zwaar is en de paraplu minder snel omklapt. 

Ook heb je hierin lichtere materialen die zorgen dat tillen van deze paraplu minder zwaar is. Er zijn ook andere materialen die iets zwaarder zijn en daardoor iets duurzamer 

UV paraplu

Als je vaker op de golfbaan komt en dan vooral in de zomer zie je wel eens mensen met een paraplu lopen terwijl het 35 graden is en de lucht strakblauw, vaak is dit om de schaduw op te zoeken tijdens de ronde en met een paraplu te lopen die de UV straling tegenhoudt waardoor je minder snel verbrand. 

Ecologisch

Dit zijn ecologische paraplu’s gemaakt van gerecyclede pet flessen. Zeer sterke golfparaplu’s met windveer en een extra sterk frame. Deze paraplu’s zijn aanmerkelijk beter en sterker als de gewone golfparaplu. Door het gebruik van een fiberglas frame is deze paraplu zeer geschikt bij harde wind voor zowel de golfspelers als wandelaars. Deze paraplu is voorzien van extra baleinen waardoor deze nog sterker is. 

Veel gestelde vragen

Wat kost een golf paraplu?

De prijzen van een merk paraplu liggen rond de €65. De goedkoopste golfparaplu is €19,95 bij de Decathlon! Deze goedkope paraplu van €19,95 is 123cm (vrij klein) met uv-bescherming.

Wat is het verschil met een normale paraplu?

Een golfparaplu lijkt wel veel op een gewone ‘huis tuin en keuken paraplu’ maar de verschillen zijn duidelijk zichtbaar: hij is groter, hij is steviger en hij ziet er veel beter uit.

Deel deze pagina: