Golf op tv

Golf spelen is natuurlijk hardstikke leuk om te doen. Maar golf op tv kijken ook! Er zijn verschillende kanalen waar je golf op tv kunt kijken. We hebben hier een lijstje gemaakt van zenders die regelmatig golf uitzenden. Daarnaast hebben wij ook zes golf toernooien beschreven die je als Nederlandse golfer moet kijken.

Waar kun je golf op tv zien?

Ziggo Sport Totaal
Met Ziggo Sport totaal heb je een heel pakket aan sporten. Naast golf, heb je ook voetbal, autoracen, tennis, handbal, basketbal, hockey, rugby, atletiek, volleyball en nog veel meer. Ziggo Sport Golf heeft een apart kanaal en zend vrijwel alle golf wedstrijden uit op tv. Dit zijn de meest voorkomende golf wedstrijden.

 1. PGA Tour
 2. Europese Tour
 3. Race to Dubai
 4. De vier Majors (The Masters, The US Open, The Open en de PGA Championship)
 5. Ryder Cup 2023

Ziggo Sport totaal kost €14,95 per maand en je kan je abbonement hier bekijken en afsluiten!

Welke golftoernooien moet je zien in 2023?

Golf op tv kijken

Golf op tv kijken is leuk zoals we al zeiden. Toch zijn er een aantal golftoernooien die je niet mag missen. Dit zijn misschien wel de meest prestigieuze toernooien van het jaar en leveren altijd mooie beelden op. We hebben hier zes toernooien op een rijtje gezet. Waaronder een toernooi in ons mooie Nederland. Veel kijkplezier!

De Ryder Cup 2023

De Ryder Cup is een tweejaarlijkse golfwedstrijd tussen teams uit Europa en de Verenigde Staten. Het wedstrijdformat is een mix van individuele en teamwedstrijden. Voor iedere partij kunnen spelers punten verdienen voor hun team. De wedstrijd vorm is altijd matchplay. We hebben een artikel geschreven over de aankomende Ryder Cup in Italie.

De Ryder Cup bestaat uit 28 wedstrijden (partijen), verdeeld over 3 dagen. Op de eerste twee dagen worden er 8 foursome wedstrijden (2 spelers per team spelen elk een bal) en 8 fourballwedstrijden (2 spelers per team spelen ieder hun eigen bal, en het beste resultaat telt) gespeeld. Op de laatste dag worden er 12 single wedstrijden (één op één) gespeeld. Het team met de meeste punten na de 28 wedstrijden wint de Ryder Cup. Is de stand gelijk na drie dagen? Dan behoudt de vorige Winnaar de Ryder Cup.

De Ryder Cup is vernoemd naar Samuel Ryder, een Engels zakenman en golfenthusiast die de wedstrijd in 1927 heeft opgericht. Het eerste Ryder Cup-toernooi vond plaats in 1927 op Worcester Country Club in Massachusetts, Verenigde Staten. De wedstrijd was bedoeld om de golfers uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten te laten strijden voor een internationale trofee. Aanvankelijk bestond het team alleen uit spelers uit Groot-Brittannië. Maar vanaf 1979 zijn ook spelers uit Europa, met inbegrip van Ierland, toegelaten tot het team.

Leuke feitjes over de Ryder Cup

 1. De meest beroemde Ryder Cup-momenten zijn de “Miracle at Medinah” in 2012, waarbij het team van Europa een achterstand van 10-6 op de laatste dag omdraaide om te winnen. En de “Battle of Brookline” in 1999, waarbij het team van de Verenigde Staten een achterstand van 10-6 op de laatste dag omdraaide om te winnen.
 1. De Ryder Cup is een van de weinige sportwedstrijden waarbij er geen geldprijs voor de winnaar is. Spelers spelen voor nationale eer en de Ryder Cup-trofee.
 2. De overwinning van het team van Europa in 1979. Meteen een overwinning met het toevoegen van spelers van Europa.
 3. Sergio Garcia is de jonste speler die ooit op een Ryder Cup heeft gespeeld. Hij maakte zijn debuut toen hij 19 jaar en 258 dagen oud was. Daarnaast is hij de speler die de meeste gewonnen wedstrijden heeft in de Ryder Cup en de meeste punten heeft gescoord.

Lees meer over de Ryder Cup 2023 op onze pagina De Ryder Cup 2023 – De Golffanaat

De Majors in 2023

De vier majors in golf zijn de belangrijkste professionele golftoernooien van het jaar en worden gezien als de meest prestigieuze en uitdagende toernooien in de sport. Dit zijn de vier majors:

 1. The Masters – een jaarlijks toernooi gehouden in Augusta, Georgia
 2. De US Open – een jaarlijks toernooi gehouden op verschillende plaatsen over de Verenigde Staten
 3. The Open Championship – ook wel bekend als The British Open, een jaarlijks toernooi gehouden op linksgolfterreinen in Schotland, Engeland en Wales
 4. De PGA Championship – een jaarlijks toernooi gehouden op verschillende plaatsen over de Verenigde Staten

The Masters 2023

The Masters is een jaarlijks professioneel golftoernooi dat wordt gehouden in Augusta, Georgia. Het toernooi is één van de vier major golftoernooien (de andere drie zijn de US Open, The Open Championship en de PGA Championship) en is het enige dat elk jaar op dezelfde locatie wordt gehouden. Namelijk op de Augusta National Golf Club. The Masters wordt gehouden in april en duurt vier dagen. De laatste ronde wordt altijd op de tweede zondag van de maand gespeeld. Het toernooi trekt veel belangstelling van golfliefhebbers over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest prestigieuze golftoernooien ter wereld. The Masters is ook altijd de eerste Major van de vier. De winnaar van The Masters krijgt het de beroemde groene blazer.

Groene blazer

De groene blazer van The Masters is een van de meest iconische prijzen in de golfsport. Deze wordt elk jaar aan de winnaar van het professionele golftoernooi The Masters uitgereikt. De blazer is een groen jasje met een gouden knoop met het logo van The Masters op de borstzak. De groene blazer is bedoeld als een teken van erkenning en respect voor de prestaties van de Winnaar. Het jasje wordt gezien als een van de belangrijkste prijzen die een professionele golfer kan winnen. De groene blazer wordt alleen aan winnaars van The Masters uitgereikt en kan niet worden gekocht of verkocht. In plaats daarvan wordt de blazer bewaard en gedragen door de winnaars van de vorige edities.

The US Open 2023

Dit golftoernooi is georganiseerd door de United States Golf Association (USGA) en is het tweede toernooi van de vier Majors. Dit toernooi wordt altijd gehouden in verschillende plaatsen over de Verenigde Staten. De US Open staat bekend om zijn moeilijke baanvoorwaarden, wat het een van de meest uitdagende en prestigieuze golftoernooien ter wereld maakt. Het kan zo maar zijn dat de winnaar van het US Open boven de PAR speelt. Het toernooi duurt vier dagen en de laatste ronde wordt gespeeld op de laatste zondag van juni. De winnaar ontvangt een beker en een rode blazer, evenals een aanzienlijk geldbedrag.

The Open Championship 2023

The Open Championship, ook wel bekend als The British Open, is het derde toernooi van de vier Majors. Dit is tevens ook de oude Major van de vier. Het eerste toernooi dateert vanaf 1872. De organisator van dit golftoernooi is de Royal and Ancient Golf Club of St Andrews. Dit toernooi is in Europa en wordt gehouden op verschillende linksgolfterreinen in Schotland, Engeland of Wales. The Open Championship staat bekend om zijn traditionele setting en zijn moeilijke baanvoorwaarden, wat het een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld maakt. Het toernooi duurt vier dagen en de laatste ronde wordt gespeeld op de laatste zondag van juli. Wanneer je het toernooi wint krijg je de beroemde beker genaamd Claret Jug.

De Claret Jug

De Claret Jug is een van de oudste en meest prestigieuze trofeeën in de golfsport en wordt gezien als een van de belangrijkste prijzen die een golfer kan winnen. Deze beker werd voor het eerst uitgereikt in 1872 en sindsdien is hij een symbool geworden voor The Open Championship. De winnaar van The Open Championship behoudt de Claret Jug tot het volgende jaar, wanneer hij of zij het toernooi opnieuw moet spelen om de beker te behouden.

PGA Championship 2023

De PGA Championship is de laatste Major van de vie ren wordt georganiseerd door de Professional Golfers’ Association of America (PGA of America). Ook dit toernooi wordt gehouden op verschillende golfbanen over de Verenigde Staten. De PGA Championship staat bekend om zijn hoge niveau van deelnemers en zijn moeilijke baanvoorwaarden, wat het een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld maakt. Het toernooi duurt vier dagen en de laatste ronde wordt gespeeld op de laatste zondag van augustus.

Dutch Open 2023

Het eerste Dutch Open werd gehouden in 1912 op de Haagse Golf & Country Club en is daarmee een van de oudste toernooien op de Europese Tour.Tot nu toe is het Dutch Open op tien banen in Nederland gespeeld: de Domburgsche, de Doornsche, de Eindhovensche, de Haagsche, de Hilversumsche, de Kennemer, de Noordwijkse, de Rosendaelsche, Toxandria, De Pan en The Dutch. Sinds 2021 is de Dutch Open op Bernadus Golf

Heb je na het tv kijken weer de kriebels gekregen en wil je zelf weer golfen? Lees hier dan wat leuke artikelen over deze geweldige sport!

 1. Golfbanen bij jou in de buurt
 2. Leukste golf cadeaus voor 2023
 3. Golfen in de winter
 4. Welke golf merken zijn er?
 5. Lijst met golftermen
Deel deze pagina: