Ping golfset

Als je op zoek bent naar een nieuwe golfset, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten en welke merken de beste zijn. In dit artikel gaan we in op alles wat je moet weten over Ping golfsets. Van de geschiedenis van het merk tot de verschillende lijnen en specificaties van de clubs, we zullen alles bespreken om je te helpen een weloverwogen keuze te maken. Ping heeft zowel een golfset voor de heren als voor de dames.

De geschiedenis van Ping

Ping werd opgericht in 1959 door Karsten Solheim, een ingenieur en golfliefhebber die op zoek was naar manieren om zijn eigen spel te verbeteren. Hij begon met het maken van putters in zijn garage en ontwikkelde al snel een reputatie voor kwaliteit en innovatie.

In de jaren 60 en 70 introduceerde Ping verschillende revolutionaire technologieën, zoals perimeter weighting en cavity backs, die nog steeds worden gebruikt in moderne golfclubs. Tegenwoordig is Ping een van de meest gerespecteerde merken in de golfindustrie en wordt het door veel professionals gebruikt.

Wist je dat de naam PING komt van het geluid dat de 1e putter maakte die door Karsten Solheim was ontwikkeld?

Type golfsets van Ping

Ping staat bekend om zijn innovatieve technologieën die worden gebruikt in hun golfclubs. Hieronder bespreken we de verschillende technologieën die worden gebruikt in de verschillende lijnen van Ping golfclubs.

G series

De G series van Ping is ontworpen met behulp van geavanceerde technologieën zoals COR-Eye, Custom Tuning Port (CTP) en een tungsten weight om een ​​hogere lancering, meer afstand en nauwkeurigheid te bieden. Deze lijn is geschikt voor golfers van alle niveaus. De Ping golfset (de G-series) is voor zowel heren als dames te verkrijgen.

iBlade

De iBlade-lijn van Ping is ontworpen voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar precisie en controle. De Ping ijzers in deze lijn zijn ontworpen met een dunne toplijn, schone uitlijning en geavanceerde perimeter weighting om maximale controle te bieden bij elk schot.

G Le

Deze Ping golfset is speciaal voor dames ontwikkeld. De G Le-lijn van Ping biedt een combinatie van vergevingsgezindheid en prestaties. Deze lijn is ontworpen met de dezelfde geavanceerde technologieën als de G series, maar is iets lichter dan de Ping golfset van de heren.

G400

De G400-lijn van Ping is ontworpen om maximale afstand te bieden met verbeterde nauwkeurigheid. Deze lijn maakt gebruik van een aerodynamisch ontwerp, een dunne toplijn en een tungsten weight om meer vergevingsgezindheid te bieden en de balvlucht te verbeteren.

Overige golfclubs van Ping

Ping heeft naar hun verschillende lijnen ook losse clubs te koop, bijvoorbeeld hun Putters hebben een enorme variatie. Dit komt vooral doordat golfers op de green opzoek zijn naar een bepaald gevoel. Hiervoor proberen de meeste mensen veel verschillende putters voordat ze dit gevoel hebben.

Putters

Ping is een van de meest bekende en gerespecteerde namen in de golfindustrie en hun putters staan ​​bekend om hun kwaliteit en prestaties. Ping biedt een breed scala aan putters die passen bij verschillende spelers, speelstijlen en voorkeuren.

Een van de kenmerken van Ping putters is de gepatenteerde True Roll technologie. Deze technologie zorgt voor een gelijkmatige balans en rol voor betere precisie en consistentie bij het putten. Ping putters hebben ook vaak aanpasbare gewichtjes waarmee golfers de gewichtsverdeling kunnen aanpassen voor hun ideale puttergevoel.

Ping putters zijn beschikbaar in verschillende stijlen, zoals mallet, blade, en mid-mallet. De Cadence TR-serie van Ping putters is speciaal ontworpen om golfers te helpen hun tempo te verbeteren en consistenter te putten.

Technologieën van Ping golfsets

Als je opzoek gaat naar de golfset die bij jou past zul je een hoop technische termen tegenkomen, we proberen die termen hier alvast toe te lichten zodat je goed ingelicht bent.

 1. Facewrap Technology – deze technologie creëert een dunne, flexibele clubface die meer snelheid genereert en zorgt voor een grotere sweet spot.
 2. Turbulators – dit zijn kleine spoilers op de kroon van de driver die de luchtweerstand verminderen en de clubhead sneller maken.
 3. Dragonfly Technology – dit is een ultralichte kroonconstructie die gewicht bespaart en het zwaartepunt verlaagt om meer vergevingsgezindheid en hogere lanceringen te bevorderen.
 4. G Le Technology – dit is specifiek ontworpen voor vrouwelijke golfers en omvat een dunne, lichtgewicht kroon en een CG-plaatsing die de balvlucht optimaliseert en de spin vermindert.
 5. VFT Technology – Variable Face Thickness zorgt voor een consistentere balsnelheid, ongeacht waar op het clubblad de bal geraakt wordt.
 6. Eye2 Grooves – deze groeven zijn ontworpen om maximale spin te genereren en zijn legendarisch geworden vanwege hun impact op de tour.
 7. Hydropearl Chrome Finish – deze afwerking minimaliseert het contact tussen de clubface en gras of water, waardoor de spin en controle van de bal worden verbeterd.
IJzers uit een golfset

Kenmerken van Ping golfsets

Ping golfsets hebben een aantal kenmerken die ze onderscheiden van andere golfsets. Hieronder worden enkele van deze kenmerken besproken:

Vergevingsgezind

Ping-golfclubs staan bekend om hun hoge mate van vergevingsgezindheid, waardoor golfers beter kunnen presteren, zelfs als ze de bal niet perfect raken.

Aanpasbaarheid

Ping biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals loft-, lie- en slagzij-aanpassingen, zodat golfers hun clubs kunnen afstemmen op hun swing en speelstijl.

Technologie

Zoals hierboven genoemd, gebruikt Ping verschillende geavanceerde technologieën in hun golfclubs om de prestaties te verbeteren, zoals Facewrap Technology, Dragonfly Technology en Eye2 Grooves.

Kwaliteit en duurzaamheid

Ping-golfclubs worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en productiemethoden, waardoor ze duurzaam en betrouwbaar zijn.

Stijl

Ping-golfclubs hebben een iconisch ontwerp met herkenbare kleuren en esthetiek.

Breed scala aan opties

Ping biedt een breed scala aan golfclubs en set configuraties om tegemoet te komen aan de verschillende behoeften en voorkeuren van golfers.

Voordelen van Ping golfsets

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Ping golfsets. Hieronder worden enkele van deze voordelen besproken:

Verbeterde prestaties

Ping-golfclubs zijn ontworpen met vergevingsgezindheid en geavanceerde technologieën, wat betekent dat golfers meer consistent en nauwkeurig kunnen slaan, wat resulteert in verbeterde prestaties op de golfbaan.

Aanpasbaarheid

Ping biedt verschillende aanpassingsmogelijkheden, waardoor golfers hun clubs kunnen afstemmen op hun swing en speelstijl, wat resulteert in een betere controle en meer vertrouwen tijdens het spelen.

Comfort

Ping-golfclubs zijn ontworpen met de ergonomie van de golfer in gedachten, wat betekent dat ze comfortabel aanvoelen tijdens het spelen, wat de speelervaring verbetert.

Duurzaamheid

Ping-golfclubs worden vervaardigd met behulp van hoogwaardige materialen en productiemethoden, waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan.

Stijl

Ping-golfclubs hebben een iconisch ontwerp met herkenbare kleuren en esthetiek, wat resulteert in een stijlvolle uitstraling op de golfbaan.

Betrouwbaarheid

Ping-golfclubs worden al tientallen jaren geproduceerd en zijn uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde en gerespecteerde merken in de golfwereld.

Een putter uit een ping golfset

Ping golfsets kopen? Lees hier waar je op moet letten!

Een nieuwe golfset koop je niet vaak, daarom is het belangrijk om alle factoren die voor jou belangrijk zijn te overwegen. We gaan ze hieronder nog even kort benoemen.

Welk type golfer ben jij?

Ben je net begonnen of heb je al jaren ervaring? Wanneer je al een aantal jaar golft zul je al een stabiele golfswing hebben. Dan weet je ook precies wat je swing snelheid is en welke shaft en type golfclubs het beste bij je passen. Wij raden je aan om niet een golfset te kopen die gemaakt is voor een niveau boven of onder je. Deze golfclubs passen namelijk niet bij je speelstijl en dat beïnvloedt je resultaten enorm. Laat je als je twijfelt even fitten door bijvoorbeeld even naar de Jumbo Golf te gaan.

Bedenk jouw wensen

Wil je een golfset waarin je veel ijzers hebt en alleen een driver? Of ben je meer een houten en hybride speler? Misschien heb je veel liever een chipper of rescue in je tas in plaats van die houten 5. Bedenk deze dingen goed voordat je een set aankoopt want het zou zonde zijn als je een club uit de tas moet laten waar je wel voor hebt betaald!

Onderhoud van Ping golfsets

Om de prestaties van je Ping golfset op peil te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te onderhouden. Hieronder enkele tips voor het onderhouden van je golfclubs:

 1. Reinig de clubs na elk gebruik met een vochtige doek om vuil en gruis te verwijderen. Gebruik een tandenborstel om vuil uit de groeven van de clubhoofden te verwijderen.
 2. Droog de clubs na het schoonmaken goed af om te voorkomen dat er roest ontstaat.
 3. Bewaar de clubs op een droge plaats en vermijd extreme temperaturen en vochtigheid.
 4. Controleer regelmatig de grips op slijtage en vervang deze indien nodig.
 5. Controleer ook regelmatig de clubhoofden op beschadigingen en vervang de clubs als er scheurtjes of andere tekenen van slijtage zijn.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een golfset van hoge kwaliteit, dan is Ping een uitstekende keuze. Met hun innovatieve technologieën en custom fitting biedt Ping de perfecte golfset voor zowel dames als heren.

Veel gestelde vragen

Wat is custom fitting en waarom is het belangrijk?

Custom fitting is het proces waarbij golfclubs op maat worden gemaakt voor de individuele golfer om optimale prestaties te bieden. Het is belangrijk omdat golfclubs die niet goed zijn afgestemd op de golfer, kunnen leiden tot slechtere prestaties en blessures.

Welke technologieën worden gebruikt in de Ping G series?

De Ping G series maakt gebruik van technologieën zoals COR-Eye, Custom Tuning Port (CTP) en een tungsten weight om een hogere lancering, meer afstand en nauwkeurigheid te bieden.

Wat is de iBlade-lijn van Ping?

De iBlade-lijn van Ping is ontworpen voor gevorderde spelers die op zoek zijn naar precisie en controle. De ijzers in deze lijn zijn ontworpen met een dunne toplijn, schone uitlijning en geavanceerde perimeter weighting om maximale controle te bieden bij elk schot.

Waar kan ik Ping golfsets kopen?

Ping golfsets zijn verkrijgbaar bij verschillende golfwinkels en online retailers zoals jumbo golf. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare verkoper die gecertificeerde Ping-clubs aanbiedt en ook custom fitting services biedt om de golfclubs op maat te maken.

Hoe kan ik mijn Ping golfset onderhouden?

Je kunt je Ping golfset onderhouden door de clubs regelmatig te reinigen met een vochtige doek, op te slaan op een droge plaats, regelmatig de grips te vervangen en jaarlijks een controle en afstelling uit te laten voeren bij een gekwalificeerde golfprofessional of bij een erkende golfwinkel.

Zijn Ping golfclubs geschikt voor beginners?

Ja, Ping golfclubs zijn geschikt voor golfers van alle niveaus, inclusief beginners. Custom fitting services kunnen helpen om de golfclubs op maat te maken voor de individuele golfer en zo de prestaties te verbeteren.

Heeft Ping ook golfclubs voor dames?

Ja, Ping heeft een golfset voor heren en voor dames. Met de G-Le lijn is er zelfs een golfset speciaal voor dames ontwikkeld. Andere golfsets zoals de G Series zijn te verkrijgen voor beide geslachten.

Doe een club fitting

Weet je nog niet hoe jouw golfswing werkt qua data? Dan raden we je echt aan om een golf fitting te doen. Bij Jumbo Golf kan je hem gratis doen en krijg je uitstekend advies over welke golf merken en golfsets het beste bij je passen. Boek hier een fitting bij jou in de buurt!

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel. Hopelijk hebben we goed weten te informeren over het kopen van een Ping golfset. Wil je meer informatie over andere golfsets? We hebben hier ook een artikel geschreven over andere golfset merken zoals;

Deel deze pagina: