Beste beginners golfset dames

Deze blog is specifiek voor beginnende vrouwen/ dames die opzoek zijn naar hun beginners golfset omdat er een groot verschil zit tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ben je opzoek naar top beginner golfset heren ga dan naar deze blog en ben je opzoek naar de beste beginner golfset voor kinderen ga dan naar deze.

Als een beginner heb je niet alle 14 toegestane clubs nodig, dit maakt het spelletje onnodig complex. Uiteraard als je een goede deal vindt met 14 clubs kun je deze nemen en dan de overige clubs in je schuur te laten staan. Lees meer over golfclubs op deze pagina. Wij adviseren om een putter, sand wedge, pitching wedge, 3 ijzers en een houtje te nemen. Echter is de meest voorkomende beginners set 6 clubs (wood 3, 5, 7, 9, SW, putter) of 10 clubs (wood 1 (driver), wood 3, hybrid 4, ijzer 6, 7, 8, 9, SW en putter). Vaak zit er geen PW bij terwijl deze wel fijn is voor de korte slagen, uiteraard kun je deze altijd later aanschaffen. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze regel, hieronder vind je een mooi samengevatte selectie van beginner golfset voor dames. 

Dame die golft met een driver

Beste ‘halve’ beginners golfset voor dames

Deze Insesis 100 golfset is een van de weinige die compleet genoeg is voor een beginner en onder de 200 euro. Daarbij is deze set unisex. De meeste sets onder 200 euro missen een essentiële club of zijn er een stuk minder dan deze waardoor de kosten per club hoger liggen. Daarnaast staat Inesis erom bekend om een prima kwaliteit te leveren met hun golftassen en golfclubs

Inhoud van de set 

Deze golfset bestaat uit: 7 clubs
Iedere club is geschikt om een bepaalde afstand te slaan, afhankelijk van je beweging.

 • Driver HL (High Launch loft) 14° loft
 • Hybride 22° loft
 • IJzer-6/7 30° loft
 • IJzer-8/9 39° loft
 • Pitching wedge 45° loft
 • Sandwedge 56° loft
 • 34 inch classic design ‘Mallet’ putter
 • Headcover om je driver te beschermen 

Samengevat: 

Deze set is gemaakt voor de beginnende golfer die eventueel door wilt groeien. Je kunt van deze versje zowel links als rechtshandig kiezen, ook kun je verschillende maten en materialen testen zodat je een goed passende set hebt. 

Deze set ontgroei je niet zomaar! 

halve beginners golfset dames

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Clubs voor elke afstand

Nadelen

 • Geen golftas

MAAT 1: voor golfspelers en -speelsters bij wie de afstand hand-grond kleiner is dan 78,5 cm
https://www.decathlon.nl/p/golfset-100-7-clubs-voor-volwassenen-rechtshandig-maat-1-grafiet/_/R-p-X8544879?mc=8544879 

MAAT 2: voor golfspelers en -speelsters bij wie de afstand hand-grond groter is dan 78,5 cm 
https://www.decathlon.nl/p/golfset-100-van-7-clubs-voor-volwassenen-rechtshandig-maat-2-grafiet/_/R-p-307016?mc=8544878

Beste complete beginners golfset voor dames

Als je wilt beginnen met golfen is een beginner dames golfset van Spalding een goede keuze. Deze set wordt geleverd met een vaste samenstelling van clubs, wat perfect is voor vrouwelijke starters die iets meer vergeving nodig hebben. De clubs hebben technologie aan boord om het gemakkelijker te maken om de bal te controleren, en de clubhoofden zijn gemaakt van een lichte maar sterke gelegeerd staallegering. De lichte shafts van grafiet (behalve de putter) zorgen voor veel clubsnelheid met weinig hinderlijke trillingen bij impact van de bal. 

Inhoud van de set

De 14-delige Spalding True Black Ladies golfset met ladies-flex shafts bestaat uit: 

 • Driver HL (High Launch loft) 12° loft
 • Fairway wood 3 (18° loft)
 • Hybride club 4 (24° loft)
 • IJzers 6 t/m 9
 • Pitching wedge (PW)
 • Sandwedge (SW)
 • 34 inch classic design ‘Blade’ putter
 • 3 stuks headcovers (driver, fairway wood, hybride)
 • Luxe, zwarte trolley tas/ cartbag

Samengevat: 

Een fraaie set die compleet is om lange tijd met de golfen, je hoeft je geen zorgen te maken dat je clubs nodig hebt en maar kunt wel experimenteren met extra clubs toe te voegen aangezien er nog 3 plekken vrij zijn.
De tas is een mooie tas met veel opslagruimte, het is alleen een trolley/cart bag waardoor je nog wel een trolley nodig hebt om hem goed te vervoeren.
Ben je een fanatiek persoon dan kun je met deze set zeker vooruit! 

hele beginners golfset dames

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Clubs voor elke afstand
 • Met golftas

Nadelen

 • Geen trolley

Koop hier jou hele golfset voor beginnende dames

Het aanschaffen van je eerste golfset. Waar moet je rekening mee houden?

Hierboven hebben wij een aantal voorbeelden gegeven wat een perfecte starters set kan zijn. Echter zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een golfset. Die lichten we hier nog kort allemaal even toe.

De shaft

De steel van de golfclub, ook wel de shaft genoemd, bestaat vaak uit twee type materialen. Staal of graphite. Het verschil zit hem in het gewicht en de stijfheid. Wanneer je in slowmotion een golfswing afspeelt zie je dat de golfclub heel flexibel is. Net als een soort zweep. De type shaft heeft hier een enorme impact op en is het belangrijkste onderdeel van de golfclub. Wanneer moet je wat hebben?

De stalen shaft is er voor golfers met een hogere swing snelheid. Deze shaft is vaak zwaarder en minder flexibel dan de graphite shaft. Deze shaft is het meest gekozen door mannen die veel balsporten zoals, honkbal, tennis of hockey hebben gespeeld maar vrouwen kunnen hier zeker ook mee spelen. Je ziet dit bijvoorbeeld veel bij gevorderde golfers. Ben je ouder dan 50+? Kies dan voor een graphite shaft om blessures te voorkomen. En bij twijfel, laat jezelf even fitten bij de Jumbo Golf!

Beste golfset voor dames. Graphite shafts

Budget

De prijs van de beginners set dames kan enorm verschillen. We kunnen natuurlijk niet in de portemonnee van de lezer kijken, maar besef goed dat je net begint met golfen. Vraag jezelf dus goed af of je golf leuk gaat vinden voor een langere tijd, of dat je misschien maar een paar keer per jaar gaat spelen.

Progressie

Hoe meer je gaat spelen en hoe lager je handicap gaat zijn, hoe sneller je uit de beginners set gaat groeien. Hoewel er kwalitatief niets mis is met deze golfsets, zul je met op maat gemaakte golfclub wel beter gaan presteren. Dit noemen we fitten of clubfitten. Het laten fitten van je golfclubs is de ultieme stap van beginnende golfer naar gevorderde.

We zijn aan het einde gekomen van ons artikel, we hopen je meer geleerd te hebben over golfclubs voor beginners en dat je nu zelf een setje kan gaan kopen en aan de slag kan!

Deel deze pagina: