Beste beginners golfset voor kinderen

Deze blog is specifiek voor kinderen omdat er een groot verschil zit tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ben je opzoek naar de beste beginner golfset dames ga dan naar deze blog en ben je opzoek naar de beste beginner golfset voor heren ga dan naar deze blog. Als een kinderen hebben als beginners heb je niet alle 14 toegestane clubs nodig, dit maakt het spelletje onnodig complex. Een kleinere golfset zal al snel voldoen! Uiteraard als je een goede deal vindt met 14 clubs kun je deze nemen en dan de overige clubs in je schuur te laten staan. Lees meer over golfclubs in deze blog.

Wij adviseren om een putter, sand wedge, pitching wedge, 3 ijzers en een houtje te nemen. Echter is de meest voorkomende beginners set 6 clubs (wood 3, 5,7,9,SW, putter) of 10 clubs (wood 1 (driver), wood 3, hybrid 4, ijzer 6, 7, 8, 9, SW en putter). Vaak zit er geen PW bij terwijl deze wel fijn is voor de korte slagen, uiteraard kun je deze altijd later aanschaffen. Uiteraard zijn er uitzonderingen op deze regel, hieronder vind je een mooi samengevatte selectie over beginner golfset voor kinderen.

Welke clubs passen bij mijn kind? 

De onderstaande afmeting zijn een schatting, je kunt ze uiteraard eerst even uit testen voordat je ze aanschaft!

 • Kind kleiner dan 110 cm (ongeveer t/m 4 jaar)
 • Kind tussen 110 en 125 cm (ongeveer 5 – 7 jaar)
 • Kind tussen 125 en 140 cm (ongeveer 8 – 10 jaar)
 • Kind tussen 140 en 155 cm (ongeveer 11 – 13 jaar)
 • Kind tussen 155 en 175 cm (ongeveer vanaf 14 jaar)
 • Vanaf een lengte vanaf 175 cm +/- overweeg om naar een volwassen set te kijken 

In onze top hebben we de volgende lengtes in acht genomen: 

 • Beste beginner golfset voor kinderen kleiner dan 110 cm 
 • Beste beginner golfset voor kinderen tussen 110 en 125 cm 
 • Beste beginner golfset voor kinderen tussen 125 en 140 cm 
 • Beste beginner golfset voor kinderen tussen 140 en 155 cm  
 • Beste beginner golfset voor kinderen tussen 155 en 175 cm 

Beste beginners golfset voor kinderen kleiner dan 110 cm

Wat wij zoeken in een beginner golfset voor kinderen tot 110 cm (ongeveer t/m 4 jaar oud) is dat het een compact en draagbaar tasje is. Dit is vooral voor de ouders fijn. Maar het is ook belangrijk dat er clubs in zitten die essentieel zijn maar niet bijzonder veel clubs.
Denk aan 1 of 2 ijzers en een putter.

Beste beginners golfset voor kinderen tussen 110 en 125 cm 

Voor het iets oudere en langere segment. Kinderen van 110 tot 125 centimeter (5 tot 7 jaar) is het fijn om een iets completere set te hebben. Kinderen van deze leeftijd hebben vaak ook al iets meer controle over hoe ze swingen waardoor ze een bal best een eindje kunnen slaan, een houtje kan dan dus best van pas komen!
Ook deze moet compact zijn en makkelijk te dragen.

Beste beginners golfset voor kinderen tussen 125 en 140 cm

Voor de kinderen van 125 cm tot 140 cm (de leeftijd varieert hier vaak veel maar meestal tussen de 8 en 10 jaar). Deze set mag al wat completer en gevarieerder worden. Kinderen van deze leeftijd kunnen vaak al een aardig balletje slaan, een driver en 2 soorten ijzers zijn daarom een fijne samenstelling. Kinderen kunnen dan zelf ook al keuzes maken over wat ze willen gebruiken.

Beste beginners golfset voor kinderen tussen 140 en 155 cm  

Zodra de kinderen wat langer worden zullen ze ook meer kunnen met de bal en is het fijn om meer opties te hebben in de golftas. Kinderen van een lengte van 140 tot 155 cm zullen daarom het volgende setje fijn vinden. Daarbij kan deze tas ook staan en begint het op een echt volwaardige golfset te lijken.

Beste beginners golfset voor kinderen tussen 155 en 175 cm 

Voor dit segment moet je toch vaak denken aan kinderen die al aardig gegroeid zijn, sommige zijn op hun eindlengte andere groeien nog wat door.
Deze set is daarom ook al bijna helemaal compleet en kun je altijd aanvullen met extra clubs. Wanneer jouw kind zich meer gaat ontwikkelen, spierkracht en snelheid gaat ontwikkelen is het pas tijd voor een volwaardige volwassen set, daarom is dit segment een mooie om te overwegen als tussenstap.

Beginners golfset langer dan 175 cm

Nadat een kinder het kinder segment is ontgroeid maar nog wel thuishoort bij de beginnende golfers beginnen de golfsetten al wat meer vorm te krijgen. Hierin zal het dus ook meer proberen zijn wat bij jou kind past. We hebben een artikel gemaakt over beginners golfset voor heren maar dit pas ook prima bij kinderen die langer zijn dan 175cm.

Voor de echte kleintjes

Natuurlijk zijn er ook golfsets voor kinderen die nog nauwelijks kunnen lopen! Dit zijn meer fun golfsetjes dan iets wat je als serieus moet beschouwen maar is misschien wel leuk voor kinderen van een jaar of 2.
Uiteraard is dit meer bedoelt als ‘fun’ en is het lekker kleurrijk dan iets waar je echt meters mee kan slaan.

Het aanschaffen van de eerste golfset voor de kleine. Waar moet je rekening mee houden?

Hierboven hebben we een aantal opties gegeven voor kinderen van elke lengte voor het kopen van hun eerste golfsetje.
We hopen dat we je hiermee hebben kunnen helpen en je een leuke golfset kan gaan uitkiezen!

We zijn hiermee aan het eind gekomen van dit artikel, wil je alles weten over golfschoenen voor kinderen, of ben je opzoek naar het leukste verjaardags cadeau klik dan even op 1 van de linkjes.

Deel deze pagina: