Het beste golfcadeau

Iemand die je kent is jarig, geslaagd, getrouwd of je wilt jezelf gewoon eens verwennen. Een golfcadeau geven is dan natuurlijk iets heel leuks om te doen. Want een cadeau voor een golfliefhebber komt altijd van pas! Maar je hebt de keuze uit zo veel spullen, waar moet je beginnen? Wat is je budget en wat is nou echt leuk om te geven? In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de top 5 golfcadeautjes per prijscategorie. We gaan van ‘Golfcadeaus tot €50’ naar ‘Golfcadeaus tussen €250 – €500’ voor de gulle gever!

De beste golfcadeaus tot €50

In deze categorie is heel veel te krijgen, voornamelijk alle accessoires die altijd handig zijn voor een golfer en waar je nooit fout mee zit. Hier een overzicht van golfcadeautjes die altijd voor een glimlach bezorgen.

1. FootJoy Weathersof Golfhandschoen

Dit is de meest voorkomende golfhandschoen op de golfbaan. Het is namelijk de nummer 1 meest verkochte golfhandschoen ooit. Golfhandschoenen zijn belangrijk om betere grip te krijgen en blaren te voorkomen. Hier lees je wat meer over de golfhandschoen. Wanneer je dit als cadeautje wilt kopen moet je op twee dingen letten. Koop je het voor een man of voor een vrouw? Daarnaast, is de golfer links of rechtshandig (met golfen). Want een rechtshandige golfer, draagt de handschoen op de linkerhand (en andersom).

2. Golfhanddoek 

Het schoonmaken van de golfclubs en golfballen heeft een grote impact op het golfspel. Daarom moet iedere golfer ook een handdoek aan de tas hebben hangen. De meeste golfhanddoeken zijn voorzien van een haakje, waarmee ze makkelijk aan de golftas kunnen worden gehangen. Eigenlijk heeft ieder golfmerk ook wel haar eigen handdoek. Zo zijn er dus handdoeken van Nike, Under Armour, Callaway en bijvoorbeeld Titleist. Het verschil in prijs zit hem in het materiaal waar de handdoek van is gemaakt. Maar als het om schoonmaken gaat, voorziet iedere handdoek in die behoefte.

plastic golf tees in verschillende kleuren

3. Golftees

Ook een cadeau dat iedere golfliefhebber kan waarderen. De tees gebruik je om te hole te beginnen van de teebox. Tees zijn over het algemeen van twee soorten materiaal gemaakt. Namelijk van hout of van plastic. De een is niet beter dan de andere, maar de plastic tees gaan minder snel kapot. Ook kunnen de tees een speciale functie hebben. Zo heb je bijvoorbeeld tees die je voor de driver kan gebruiken. De langste golfclub uit de tas, waardoor de tees ook wat langer zijn. Golftees zijn misschien wel het meest functionele item uit onze lijst met golfcadeautjes.

4. Pitchfork

Een pitchfork gebruik je om de green mee te repareren. Wanneer je een golfbal van een hoge hoogte op de green laat landen, dan ontstaat er een klein kratertje. Met deze pitchfork wip je het zand onder het gras weer omhoog om de green te egaliseren. Zodat de volgende persoon weer een vlakke green heeft om te putten. Het is een van de etiquette om een pitchfork bij je te hebben tijdens een rondje golf. Dus dit golfcadeau kan nooit kwaad!

5. Golfballenhengel

Jaarlijks raken golfers heel veel ballen kwijt. In de rough, in het bos maar vooral in het water. Met deze hengel kan je de golfbal makkelijk uit het water vissen en weer opnieuw gebruiken. Zeker wanneer je net begint met golfen raak je de bal sneller kwijt. Dat is niet erg, je bent nog aan het leren maar met deze hengel vis je de bal zo weer terug. Scheelt ook in de portomonnee! Kortom een leuk golfcadeau!

De beste golfcadeaus tussen de €50 en €100

We gaan een stapje omhoog in de prijs. Hierbovenin  staan onze 5 favoriete golfcadeaus om te geven of te ontvangen onder de €50. We gaan nu een overzicht maken met de 5 beste golfcadeautjes tussen de €50 – €100.

1. Titleist Pro V1/V1x golfballen – €60

Wanneer iemand al een tijdje golft, heeft die persoon 100% van gehoord. Dit wordt gezien als de beste golfbal ter wereld. Niet alleen op amateurniveau, maar ook de PGA-professionals zweren bij deze golfbal. Een doos met golfballen bestaat uit 12 golfballen waardoor deze bal dus €5 per stuk kost. Dit cadeau is een “wow-factor” voor iedere golfliefhebber. Bij de Jumbo is vaak de twee doos golfballen voor de helft van de prijs. Dus voor €90 heb je twee dozen Titleist Pro V1! Voor de fanatieke golfer is dit een van de beste golfcadeautjes om te geven.

€49,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€49,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€54,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€49,99
out of stock
Www.jumbosports.com

2. Golfparaplu – €30 – €80

We wonen in Nederland, wat een mooi land is. Maar helaas hebben we daardoor wel kans op regen, dus een golfparaplu is helaas nodig. Ondanks dat er paraplu’s zijn die onder de €50 zitten, adviseren wij toch goed te kijken naar de eigenschappen van de paraplu. Op een golfbaan loop je vaak over grote open vlaktes waardoor de wind sterker is. Hierdoor moet de golfparaplu storm bestendiger zijn dan een normale paraplu.

€24,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€68,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€79,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€79,99
out of stock
Www.jumbosports.com

3. Pure Golfputting mat – €64

Putten is het belangrijkste onderdeel van golf en wordt vaak vergeten als we gaan oefenen. De meeste golfers oefenen hun afslagen op de driving range. Het voordeel van dit golfcadeautje is dat je de putting green mee naar de woonkamer kan nemen. Deze mat is 237cm lang, waardoor je makkelijk je putt vaardigheden kan verbeteren. De puttingmat is ook nog eens eenvoudig op te rollen en op te bergen.

4. Pure2Improve Speed – €50

Fanatieke golfers zijn veel bezig met hun golfswing. Het verbeteren van de slag en proberen meer snelheid te genereren in de golfswing. Met de Pure2Improve Speed koppel je 100 gram extra aan de steel van de golfclub. Met deze gadgets kun je dus makkelijk werken aan de swingsnelheid en ontwikkelen van spierkracht. Het is ook ideaal te gebruiken als warming up.

5. Black Diamond Golftrolley – €84

Een golfkarretje is altijd fijn om te hebben. Wanneer je 18 holes speelt loop je aardig wat kilometers dus je tas op een golftrolley zetten is altijd beter dan hem te dragen. Deze golftrolley is een perfect instap model voor mensen die beginnen met golfen. Het oppervlak van deze trolley is vrij groot dus iedere golftas moet er op passen. Het grote verschil tussen dit instap model en andere trolleys is dat deze twee wielen heeft. Je moet deze trolley dus altijd trekken.

€84,99
out of stock
Www.jumbosports.com

De beste golfcadeaus tussen de €100 en €250 

We hebben al aardig wat leuke golfcadeautjes benoemd, maar we zijn er nog niet. Deze cadeautjes worden steeds duurder en zijn ook steeds meer geschikt voor de fanatieke golfer.

1. Wellputt putting mat 3M

Deze puttingmat is een stuk duurder dan de Pure Golfputting mat die hierboven staat. Dat komt omdat deze mat net wat langer is en verschillende vlakken heeft. Hierdoor kan je veel beter leren putten op bepaalde afstanden. Met de verschillende lijnen en vlakken leer je dus vanuit alle hoeken de putten. Deze mat komt inclusief drie trainingsboekjes zodat je de beste putter van de golfclub kunt worden. Ideaal voor alle seizoenen. Kortom ook een van de golfcadeautjes die je in de winter binnen kan gebruiken!

2. Bushnell Ion Edge – €119

Dit golfhorloge is een mooi instap model betreft de gps-horloges.  Dit horloge heeft over de 38.000 banen in het systeem kun je nagenoeg iedere golfbaan ter wereld in kaart brengen. Met mooie en grote getallen kun je op je scherm de afstand naar de voorkant, midden en achterkant van de green lezen. De Busnhell Ion Edge heeft meer dan 15 uur batterij in gps-stand kan je dus gemakkelijk 18 holes lang informatie opvragen via dit horloge. We hebben over meer golfhorloges geschreven. Een ideaal cadeau voor de golfliefhebber!

€119,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€119,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€119,99
out of stock
Www.jumbosports.com

3. Bag Boy Go Lite Standbag – €189

Het prijsverschil in draagtassen is enorm. Het ligt er helemaal wat je wilt en verwacht van een draagtas. De Bag Boy Go Lite heeft naar onze mening alles wat je in een golftas zoekt. Deze tas heeft 14 vakken voor de golfclubs, waardoor je iedere golfclub in een apart vak kan stoppen. Dat is wel zo fijn, want dan kletteren ze minder snel tegen elkaar en schuren de grips onder in de tas niet tegen elkaar. Ook heeft de Bag Boy met 6 opberg vakken voldoende ruimte om je spullen op te brengen. Het heeft zelfs een koelvak voor je eten en drinken.

4. Beginners set Black Diamond – €250 (nu €169)

Net begonnen met golfen? Enthousiast? Misschien is dit wel een leuk golfcadeautje om te geven. Deze beginnersset is ideal om te starten met golfen. Met deze beginnersset krijg je 6 golfclubs waardoor je meteen goed uitgerust de baan in gaat. Mocht je dit cadeau geven, adviseren wij wel om de persoon mee te nemen naar de golf winkel. Een golfset is namelijk best wel persoonlijk. Zo zit er verschil tussen mannen en vrouwen, maar ook in de lengte en de fysieke mogelijkheden van een persoon. Bij de Jumbo Sports kunnen ze goed beoordelen wat bij je past en maken ze de beginnersset op gratis op maat. Hier kun je de beginnersset bestellen. We hebben overigens meerdere beginners set toegelicht. Zowel voor de dames als heren.

5. Elrey Trike 3-Wheel Trolley – €160

Het verschil met de vorige trolley is dat deze drie wielen heeft. Hierdoor kan je de kar ook vooruitduwen en dat is een stuk fijner dan de kar trekken. Deze kar is makkelijk in te klappen en neemt daardoor weinig tot geen ruimte in beslag. Hij past dus makkelijk in de kofferbak van de auto. De kar weegt in totaal 6,2kg en komt met extra accessoires zoals een bekerhouder en paraplu houder. Elrey is het huismerk van Jumbo Sports en is daardoor een hele goede trolley voor een mooie prijs.

€209,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€209,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€159,99
out of stock
Www.jumbosports.com

De beste golfcadeaus tussen de €250 – €500

Onze laatste categorie. Je bent een hele gulle gever als je hier een golfcadeau uit kiest. Voor ons het meest lastige lijstje uit de groep, want de keuze in deze categorie is reuze. Toch hebben we een mooi lijstje weten te maken met 5 grote golfcadeautjes. Hopelijk vind je hier een mooi cadeau voor de golfliefhebber.

1. Bushnell V5 Tour Slim

Wil je nauwkeurig de afstand naar de vlag of hindernis weten? Met de Bushnell V5 Tour Slim heb je de perfecte combinatie van grootte, snelheid, nauwkeurigheid en Visual JOLT. Daarnaast is deze afstandsmeter voorzien van de V5 Tour Slim Edition is voorzien van slopetechnologie die golfers de meest precieze afstanden in golf biedt. Deze techniek houdt rekening met de ondulatie (slope) van de baan. Let wel op! De slope functie mag niet gebruikt worden tijdens een wedstrijd of competitie.

2. Fazer CTR21 Golfset – €350. All in one golfcadeau!

Alles in één. Meteen helemaal klaar. Deze golfset bestaat uit 10 golfclubs en is voorzien van een driver, fairwaywood, hybride, ijzers en een putter. Daarnaast krijg je er meteen een carrybag bij en headcovers. Start je met golfen, dan ben je met €350 meteen voorzien van alle gemakken en maakt dit dus een van de ideale golfcadeaus. Zoals eerder vermeld, geef je een golfset als golfcadeau, neem dan die persoon mee naar de winkel om de set op maat te laten maken.

3. Jumbo Giftcard – €250. Golfcadeau naar keuze!

Soms weet je niet wat je moet geven aan iemand die golft. Clubs, kleding, golfballen, ze hebben allemaal een persoonlijke voorkeur. Zeker bij dit soort bedragen is het misschien verstandig om een giftcard als golfcadeau te geven. Daarmee kan de persoon zelf lekker gaan shoppen en heb je nooit een miskoop. De giftcard is te verkrijgen in verschillende bedragen en is hier te koop.

4. Garmin S62 golfhorloge

Momenteel het beste golfhorloge op de markt. We hebben hier al een review overgemaakt in onze ‘Beste golfhorloges‘ en daarom staat hij ook in deze lijst. Met dit golfhorloge kan je werkelijk alles! De details van de golfbaan zijn te zien, je hebt de juiste afstanden naar de hindernissen en de green en je kan het horloge ook als smartwatch gebruiken. De batterij zonder gps-modus gaat wel 14 dagen mee. Een super cadeau voor de golfliefhebber!

5. Golf slagkooi – €600

Ok, we zijn eerlijk. Dit is boven de prijs van €500 die we afgesproken hadden. Maar toen we onderzoek deden naar leuke golfcadeaus kwamen we deze tegen. Stiekem wil iedere golfer deze wel in de achtertuin hebben staan. Vaak (en terecht) zal dit niet worden goedgekeurd door de partner. Tenzij hij of zij ook golft. Met deze slagkooi kan je lekker in de achtertuin aan je swing oefenen. De kooi is 6m x 3m x 3m waardoor het haast onmogelijk is om de golfbal in de tuin van de buren te slaan. Deze slagkooi is te koop bij de decathlon.

Een golfcadeau kopen voor iemand? Hou hier rekening mee

We hebben net een hele lijst met golfcadeaus benoemd. Voor ieder budget hebben we wel leuke oplossingen gevonden. Voordat je een van de golfcadeautjes aanschaft, hou toch met de volgende dingen rekening. We hebben al het een en ander benoemd in ons overzicht hierboven, maar hier lichten we het nog een keer kort toe.

Golf is persoonlijk – ieder golfcadeau is anders

We hebben het al een paar keer benoemd, maar golf is persoonlijk. Koop je een golfcadeau dat raakvlakken heeft met de golfclubs, golfballen of afstandsmeters. Vraag dan toch advies aan de persoon aan wie je het cadeau geeft. Misschien is de verassing er dan een beetje vanaf, maar dan weet je zeker dat je het goede product koopt.

Prijs van golfcadeau

Sommige golfcadeautjes die we hebben benoemd hebben behoorlijke verschillen in prijs. Let daarom goed op wat je ervoor krijgt. Je kan bijvoorbeeld de dure Titleist Pro V1 golfballen kopen voor €60. Maar voor datzelfde geld heb je ook 3 dozijn golfballen van TaylorMade. Wat ook een A-merk is.

Hiermee zijn we ook aan het einde gekomen van ons artikel. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van welke golfcadeausof golfcadeautjes je kan krijgen in de genoemde prijsklasse. Heb je vragen na het lezen van dit artikel, laat het ons gerust even weten. Je kunt ook altijd even de golfwinkel binnenlopen om een goed beeld te krijgen van alle golfcadeautjes die er zijn.

Golf Sports voor golfcadeaus voor de golfliefhebber
Deel deze pagina: