Beste dames golfschoenen zonder spikes

Bij het kiezen van een golfschoen is het belangrijk om rekening te houden met de prijsklasse, de kwaliteit en duurzaamheid van de schoen, hoeveel onderhoud de schoen nodig heeft en de kleur van de schoen. Sommige mensen geven meer de voorkeur aan bepaalde merken dan andere, maar uiteindelijk is het aan het individu om te beslissen welk merk ze willen kopen. Lees in deze blog alles over de beste golfschoenen zonder spikes voor dames. Wil je meer leren over golfschoenen lees dan even dit artikel. Wil je meer weten over onderhoud van de schoenen kijk dan even hier.

Wil je wat meer informatie over de beste heren golfschoenen zonder spikes? Lees dan ons artikel over de beste heren golfschoenen!

1. NIKE AIR MAX 90 G NRG – €170

Nike maakt al decennia schoenen en het is daarom ook niet zo raar dat deze schoen bovenaan het lijstje staat. Deze schoen zit net zo comfortabel als ‘gewone’ Nike sneakers, je kunt ze de hele dag dragen, vanaf huis, naar de baan, in de baan en in het clubhuis. Je hebt enorm veel grip op de baan omdat de ingebouwde ‘spikes’ zo zijn gemaakt dat ze niet wegglijden op het gras, je hoeft je dus geen zorgen te maken over grip. Dit zijn misschien wel de meest comfortabele golfschoenen die ooit zijn gemaakt, de zool is lekker dik waardoor je weinig last krijgt van je voeten, je kunt zelfs 36 holes lopen op deze schoenen zonder je je voeten kapotloopt.

Wel adviseren we je om sokken te dragen die iets hoger zijn dan de lip van de hiel, want die kan wel gaan schuren aan de hiel van je voet als je lage sokken aan hebt. Je hebt buiten een poetsbeurt soms geen onderhoud aan deze schoenen, spikes hoef je namelijk niet te vervangen (kan ook niet). Het enige nadeel hiervan is dat als je altijd op deze schoenen loopt (zoals mij) de zool snel slijt op het asfalt waardoor je sneller een nieuw paar moet kopen. Ook komt deze golfschoen in veel kleuren en maten! Uiteraard kun je ook gaan voor de versie zonder NRG, die zijn iets goedkoper (paar tientjes).

NIKE AIR MAX 90

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Veel grip

Nadelen

 • Je ziet snel modder vlekken

Koop hier jou Nike Air Max 90

€169,99
out of stock
Www.jumbosports.com

2. FOOTJOY STRATOS – €190

Deze schoen beland vooral als runner up omdat de prijs iets hoger is dan de Nike 90 G. Hij heeft dezelfde comfort als de Nike schoen met een iets hogere lip aan de achterkant wat fijn kan zijn voor het beschermen van je hak. Daarbij heeft deze schoen een ‘vrouwelijke’ twist met een roze zool.

FOOTJOY STRATOS

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Vrouwlijke twist

Nadelen

 • Kleur wordt snel vies

Koop hier jou Footjoy Stratos

€194,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€194,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€194,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€194,99
out of stock
Www.jumbosports.com

3. SKECHERS GO GOLF MAX 2 – €100

De Skechers Go Golf Max 2 zijn misschien wel de beste golfschoenen voor onder 100 euro. Maar op de lijst van beste golfschoenen zonder spikes komt hij op een 3e plek. Dit komt doordat de schoenen niet voor iedereen comfortabel zitten. De neus van de schoen loopt een beetje spits toe waardoor niet iedereen ze fijn vind zitten. De ‘spikes’ zijn echter wel erg fijn.

Ook als het heeft geregend blijven je voeten goed staan en tijdens de regen blijven je voeten schoon. Het grootste nadeel voor ons aan deze schoen is dat als je meer dan 18 holes gaat lopen, of nog even het clubhuis in wilt, het comfortabeler is om een ander paar schoenen aan te doen. Dit heeft dan wel weer als voordeel dat je de ‘spikes’ bespaard en langer van deze schoenen kunt genieten.

SKECHERS GO GOLF

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Waterdicht
 • Goede grip

Nadelen

 • Spikes lopen op asfalt minder fijn

Koop hier je Skechers Go Golf Max 2

€40,00
out of stock
Www.jumbosports.com
€64,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€50,00
out of stock
Www.jumbosports.com

4. NIKE AIR JORDAN 1 LOW G – €120

Ook deze Nike is erg hoog in comfort en het is een echte instap schoen, zowel als prijs en als model. Door de lage hak kun je er makkelijk in en uit, je kunt hem de hele dag dragen zonder problemen. Deze schoen staat iets lager dan de MAX 90G omdat hij minder goed tegen het natte weer kan, het is eigenlijk een echte zomerschoen!

NIKE AIR JORDAN

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Stabiel

Nadelen

 • Niet waterdicht

Koop hier je Nike Air Jordan 1 Low G

€139,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€139,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€129,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Dames golfschoenen kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met golfschoenen wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een paar schoenen wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

De schoenmaat

Iedere golfschoen heeft haar eigen pasvorm. Dus pas schoenen vooral eerst voordat je ze koopt. Zo hebben Nike en Under Armour een smalle pasvorm, waardoor brede voeten niet geschikt zijn voor die merken. De schoenen van FootJoy daarentegen hebben bij sommige lijnen de keuze uit breedtematen.

De seizoenen

Met de seizoenen bedoelen we de vier seizoenen van het jaar. Deze kunnen impact hebben op de grip van de golfschoenen. Zoals hierboven al toegelicht, tijdens een natte of vochtige baan kunnen sommige schoenen zonder spikes hun grip verliezen tijdens de golfswing of tijdens het wandelen. Wil je meer een all weather schoen, lees dan dit artikel eens.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de verschillende golfschoenen. Ben je toch benieuwd golfschoenen met spikes? Dan kun je hier inlezen over de beste golfschoenen met spikes. We hebben ook nog een speciaal artikel over golfschoenen voor kinderen.

Deel deze pagina: