Beste heren golfschoenen met spikes

Wat maakt een golfschoen nou zo speciaal, waarom is de ene golfschoen beter dan de andere en waar houd je rekening mee als je een golfschoen uitkiest? Dit zijn allemaal dingen die bij ons door ons hoofd gaat wanneer iemand vraagt welke golfschoen ze moeten kopen. Wij houden bij de aankoop van een schoen altijd rekening met de prijs range, kwaliteit en duurzaamheid van een schoen maar ook hoeveel onderhoud er nodig is aan een schoen en de kleur (want wit wordt nogal snel vies bijvoorbeeld). Voor ons weegt merk niet mee maar je merkt dat bij mensen wel altijd een kleine voorkeur ontstaat, zo zie je vaak dat als de keuze gaat tussen een FootJoy of een Ecco veel mensen toch voor FootJoy gaan. In deze blog gaan we in op de beste golfschoenen met spikes voor heren.

Toch opzoek naar golfschoenen met spikes voor dames? Verzamel dan meer informatie in dit artikel.

Wil je meer leren over golfschoenen lees dan even dit artikel.
Wil je meer weten over onderhoud van de schoenen kijk dan even hier.

Beste golfschoenen met spikes

1. FOOTJOY TOUR ALPHA – €200

FootJoy is een bedrijf dat al heel lang in de golfschoenen markt zit, ze worden beheerd door een bedrijf dat ook Scotty Cameron en Titleist beheert. Dat zegt al een hoop over hoeveel FootJoy heeft geïnvesteerd in de golfmarkt, het is dan ook niet gek dat we deze schoen op 1 zetten. Deze golfschoen is voor een met spikes enorm onderhoud vriendelijk, de spikes kun je makkelijk verwijderen en vervangen. Daarbij zitten ze spikes over de hele zool verspreid wat je niet vaak ziet, hierdoor heb je altijd grip ook als je in je eindstand zit van je golfswing. Deze schoen zal wel even inlopen zijn want de locatie van de spikes is nieuw waardoor je een ander gevoel hebt tijdens je swing.

FootJoy Tour Alpha

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Stabiel

Nadelen

 • Kleur wordt snel vies

Koop hier jou Footjoy Tour Alpha

€204,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€90,00
out of stock
Www.jumbosports.com

2. UNDER ARMOUR CHARGED DRAW RST E – €100

Voor deze prijs krijg je een comfortabele schoen waarbij je tijdens het lopen het gevoel zou moeten hebben dat je op kussens loopt. De steun van deze schoen tijdens het lopen is erg goed waardoor je na je rondje niet voelt dat je golfschoenen aan hebt gehad terwijl je wel de voordelen van golfschoenen hebt gehad. Dit komt door de feature verzachtte middenzool en de compressie foam die deze schoen heeft. Ook is de schoen waterdicht en heeft een 1-jarige waterdichtheid garantie. Mochten deze schoenen dus binnen een jaar gaan lekken, neem ze dan terug mee naar de winkel! Deze schoen is er in het zwart en in het wit en één van de twee golffanaten heeft deze schoenen in het bezit ;-).

Under Armour Charged

Voordelen

 • Waterdicht
 • Comfortabel
 • Meerdere kleuren

Nadelen

 • De witte kleur wordt snel vies

Koop hier jou Under Armour Charged

3. SKECHERS GO GOLF TORQUE – € 90

Deze skecher golfschoen lijkt misschien wel het meeste op een ‘ouderwetse’ golfschoen, maar dan met moderne kleuren. De softspikes onder de schoenen zijn makkelijk te vervangen en gebruiken het ‘stealth pin’ systeem dat heel veel schoenen gebruiken. Bij de golfwinkel bij jou in de buurt kun je vaak nieuwe spikes kopen. Bij de meeste golfwinkels kun je de spikes ook meteen laten vervangen. Ook deze golfschoen is waterdicht gemaakt en zou je dingen onderweg zoals kleine steentjes niet moeten voelen. Deze schoen is wel lastig schoon te houden door alle naadjes waar vaak zand en gras in komt te zitten, maar bijna elke golfclub heeft wel een schoenen spuiter waarmee je ze goed schoon kan maken!

Skecher Go Golf Torque

Voordelen

 • Spikes overal verkrijgbaar
 • Waterdicht
 • Comfortabel

Nadelen

 • Lastig schoon te houden

Koop hier jou Skecher Go Golf Torque

€59,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€62,99
€89,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Golfschoenen kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met golfschoenen wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een paar schoenen wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

De schoenmaat

Iedere golfschoen heeft haar eigen pasvorm. Dus pas schoenen vooral eerst voordat je ze koopt. Zo hebben Nike en Under Armour een smalle pasvorm, waardoor brede voeten niet geschikt zijn voor die merken. De schoenen van FootJoy daarentegen hebben bij sommige lijnen de keuze uit breedtematen.

De seizoenen

Met de seizoenen bedoelen we de vier seizoenen van het jaar. Deze kunnen impact hebben op de grip van de golfschoenen. Zoals hierboven al toegelicht, tijdens een natte of vochtige baan kunnen sommige schoenen zonder spikes hun grip verliezen tijdens de golfswing of tijdens het wandelen. Wil je meer een all weather schoen, lees dan dit artikel eens.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de verschillende golfschoenen. Ben je toch benieuwd golfschoenen met spikes? Dan kun je hier inlezen over de beste golfschoenen zonder spikes. We hebben ook een artikel voor de beste dames golfschoenen zonder spikes.

Deel deze pagina: