Beste heren golfschoenen zonder spikes

Wat maakt een heren golfschoen nou zo speciaal, waarom is de ene golfschoen beter dan de andere en waar houd je rekening mee als je een golfschoen uitkiest? Dit zijn allemaal dingen die bij ons door ons hoofd gaat wanneer iemand vraagt welke golfschoen ze moeten kopen.

Golfschoenen zijn heel erg belangrijk als het gaat om golfkleding. Op deze schoenen loop je vaak 2 tot 5 uur aan een stuk. Dus ze moeten altijd comfortabel zitten. Wij houden bij de aankoop van een schoen altijd rekening met de prijs range, kwaliteit en duurzaamheid van een schoen maar ook hoeveel onderhoud er nodig is aan een schoen en de kleur (want wit wordt nogal snel vies bijvoorbeeld).

Voor ons weegt merk niet mee maar je merkt dat bij mensen wel altijd een kleine voorkeur ontstaat, zo zie je vaak dat als de keuze gaat tussen een FootJoy of een Ecco veel mensen toch voor FootJoy gaan. In deze blog gaan we in op de beste golfschoenen voor heren. Wil je meer leren over Golfschoenen lees dan even dit artikel. Golf.NL heeft een leuk artikel geschreven over de meest revolutionaire golfschoenen dat golf jaren geleden heeft veranderd.

Opzoek naar golfschoenen zonder spikes voor dames? Klik dan op de link!

1. NIKE AIR MAX 90 G – €140

Nike maakt al decennia schoenen en het is daarom ook niet zo raar dat deze schoen bovenaan het lijstje staat. Deze schoen zit net zo comfortabel als ‘gewone’ Nike sneakers, je kunt ze de hele dag dragen, vanaf huis, naar de baan, in de baan en in het clubhuis. Je hebt enorm veel grip op de baan omdat de ingebouwde ‘spikes’ zo zijn gemaakt dat ze niet wegglijden op het gras, je hoeft je dus geen zorgen te maken over grip.

Wel adviseren we je om sokken te dragen die iets hoger zijn dan de lip van de hiel, want die kan wel gaan schuren aan de achterkant als je lage sokken aan hebt. Je hebt buiten een poetsbeurt soms geen onderhoud aan deze schoenen, spikes hoef je namelijk niet te vervangen (kan ook niet). Let wel op met het lopen op het asfalt. Langdurig op het asfalt lopen met deze schoenen zorgen voor slijtage. Het leuke aan deze golfschoen is dat hij in vele kleuren en maten komt!

NIKE AIR MAX 90 G

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Komt in veel kleuren

Nadelen

 • Kleur wordt snel vies

Koop hier je Nike Air Max 90 G

€129,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€129,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€109,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€139,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€129,99
out of stock
Www.jumbosports.com

2. DUCA DEL COSMA JOOST LUITEN 1 – €200

Het merk Duca del Cosma is de laatste jaren enorm ontploft en dit is niet alleen te danken aan topsporters zoals Joost Luiten maar ook aan de hoog kwaliteit nappaleer dat word gebruikt door de fabrikant. Deze schoenen krijgen een 2e plek vanwege de prijs, het zijn geen goedkope schoenen maar ook op deze kun je de hele dag lopen, op en van de baan.
De stijl van deze kleur is gekozen omdat het Joost Luiten zijn lievelingskleur is. Daarbij houden deze schoenen je voeten droog terwijl het ook nog blijft ademen, erg fijn voor de vroege ochtend golfers!

DUCA DEL COSMA JOOST LUITEN

Voordelen

 • Waterdicht
 • Comfortabel
 • Stabiel

Nadelen

 • Maar in 1 kleur verkrijgbaar

Koop hier je Duca del cosma Joost Luiten

3. SKECHERS GO GOLF MAX 2 – €100

De Skechers Go Golf Max 2 zijn misschien wel de beste golfschoenen voor onder 100 euro. Daardoor krijgt hij op deze lijst ook een mooie derde plek. De reden waarom deze schoen niet hoger staat komt omdat deze schoen een smalle pasvorm heeft. Waardoor mensen met een bredere voet deze schoen niet comfortabel kunnen dragen. De ‘spikes’ zijn echter wel enorm fijn en zorgen voor goede grip tijdens natte condities.

SKECHERS GO GOLF

Voordelen

 • Onderhoud vriendelijk
 • Comfortabel
 • Waterdicht

Nadelen

 • Kleur wordt snel vies

Koop hier je Skecher Go Golf Max 2

€64,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€40,00
out of stock
Www.jumbosports.com
€40,00
out of stock
Www.jumbosports.com
€64,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€50,00
out of stock
Www.jumbosports.com

Heren golfschoenen kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met golfschoenen wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een paar schoenen wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

De schoenmaat

Iedere golfschoen heeft haar eigen pasvorm. Dus pas schoenen vooral eerst voordat je ze koopt. Zo hebben Nike en Under Armour een smalle pasvorm, waardoor brede voeten niet geschikt zijn voor die merken. De schoenen van FootJoy daarentegen hebben bij sommige lijnen de keuze uit breedtematen.

De seizoenen

Met de seizoenen bedoelen we de vier seizoenen van het jaar. Deze kunnen impact hebben op de grip van de golfschoenen. Zoals hierboven al toegelicht, tijdens een natte of vochtige baan kunnen sommige schoenen zonder spikes hun grip verliezen tijdens de golfswing of tijdens het wandelen. Wil je meer een all weather schoen, lees dan dit artikel eens.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de verschillende heren golfschoenen. Ben je toch benieuwd golfschoenen met spikes? Dan kun je hier inlezen over de beste heren golfschoenen met spikes.

Tevreden met je golfschoenen? Lees dan hier hoe je ze het beste kan onderhouden zodat ze langer mee gaan!

Deel deze pagina: