Beste golf gadgets om beter te leren putten

Hoe leer je nu beter putten? Buiten de lessen van de golfpro moet je natuurlijk ook blijven oefenen. Welke handvaten en oefeningen zijn nu ideaal om je putting game te verbeteren. Met een aantal golf gadgets uit dit rijtje hebben wij zelf ervaring en proberen wij een zo goed mogelijk beeld te geven van de gadgets.

Buiten onze eigen ervaring hebben we onderzoek gedaan naar meerdere beoordelingen over deze gadgets. Uiteindelijk zijn we tot dit lijstje gekomen.

Putting Mirror

De putting mirror van Pure is een hele handige tool om je putting game te verbeteren. Zoals je op het plaatje zie heeft deze mirror verschillende lijnen en gaten. In de gaatjes kun je tees stoppen en de lijnen zijn ideaal om te kijken of je een rechte stroke hebt. Daarnaast kun je de spiegel ook gebruiken voor het corrigeren van je lichaam (stand). Wat ik zelf ideaal vind is de rij met drie gaatjes onder de horizontale lijn. Hierin prik ik vaak tees om zo een poort te creëren. Hierdoor ben ik genoodzaakt om de swing baan van mijn putter in een rechte lijn te houden. Met deze spiegel kun je verschillende oefeningen uitvoeren, waardoor het een van mijn favoriete golf gadgets is.

Putting Mat

De spiegel is een hele fijne combinatie met de volgende gadget. Deze mat zijn vaak te verkrijgen in verschillende afstanden.  Ik zou zelf de drie meter mat aanbevelen omdat je binnen drie meter het meeste kan scoren qua putts. Daarnaast moet hij ook gewoon in de woonkamer passen! Een van de bekendere matten is de Pure putting mat. Deze premium oefenmat simuleert vier rolsnelheden. Na het uitvoeren van de slag valt de baan van de golfbal nauwkeurig te herleiden. Zo kan elke slag tot in detail worden geanalyseerd. Bij sommige putting matten krijg je een boekje met oefeningen erbij. We hebben ook een putting mat staan bij onze lijst met beste golf cadeautjes!

Golf gadgets om te leren putten

Putting Arc

Om een technische goede putt te maken zijn er drie dingen belangrijk, namelijk de richting, swing baan en de clubface angle bij impact. De putting arc helpt je hier enorm mee. Deze golf gadget zorgt ervoor dat je veel feedback krijgt over je putting stroke. Wanneer je tijdens je swingbaan bijvoorbeeld de putting arc raakt, kan dat betekenen dat je swing baan te groot is. Maar je kan de hiel van je putter ook gebruiken om tegen de kant van de putting arc aan te schuren om er zo voor te zorgen dat je clubface van je putter recht is op moment van impact. Hierdoor is de putting arc een van de fijnste golf gadgets.

€29,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Putting Poortjes

De laatste van deze vier golf gadgets zijn de putting poortjes. Het fijne van het merk PuttOut is dat ze in een klein zakje komen. Wat zo fijn is aan deze poortjes is dat je ze op de oefengreen goed kan gebruiken. Zeker voor putts met een break zijn deze poortjes erg handig. Je kan met deze poortjes namelijk heel goed de baan van de bal visueel maken. Daarnaast wanneer je een poortje net voor de hole zet, geef je jezelf eigenlijk alleen de mogelijkheid om door het poortje de bal te holen. Het laatste voordeel is dat je bij meerdere poortjes heel goed op je snelheid moet letten. Het leukste is natuurlijk als je de bal via alle poortjes weet te holen.

€49,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Wil je wat meer leren over hoe putten werkt? We hebben ook een pagina geschreven “Beginnen met golfen” waarin we putten uitleggen.

Deel deze pagina: