Beste golfhorloges

Smartwatches zijn tegenwoordig niet meer weg te denken in de maatschappij. Daar mag een golfhorloge natuurlijk ook niet aan ontbreken. Golfhorloges zijn vaak van veel dingen voorzien. Ze hebben allemaal een GPS-systeem, kunnen je slagen automatisch tellen, kunnen je hartslag meten, je energie verbruik meten en nog veel meer. Golfhorloges zijn vaak hele leuke gadgets die ook nog eens bevorderlijk voor je golfspel kunnen zijn. Belangrijkste van een golf horloge is dat hij laat zien waar de hindernissen in de baan liggen en welke afstanden je nog moet overbruggen naar bijvoorbeeld de green of die gevaarlijke fairway bunker. Lees hier een overzicht van de golfhorloges waarvan wij overtuigd zijn.

1. Garmin S62 golfhorloge

Misschien wel de Pro V1 van de golfhorloges. Door vele beoordeeld tot beste golfhorloge. Ook wel de Approach S62 genoemd geeft je alle informatie van de golfbaan die je nodig hebt. Het laat duidelijk zien waar en op welke afstanden de bunkers of andere hindernissen liggen waardoor je het baan boekje vaak niet meer nodig hebt. Met ruim 41.000 banen in de database hebt je zowat iedere golfbaan bij de hand. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de batterijduur, want in gps-modus kan dit horloge mee tot wel 20 uur. Zonder gps-modus aan, kan de batterij van het horloge 14 dagen de tijd aangeven. Daardoor is het horloge dus ook gewoon te gebruiken als smartwatch. Hier hebben we even de voor en nadelen op een rijtje gezet.

Garmin S62

Voordelen

 • Leesbaar scherm
 • Touch Screen
 • Polsmeter (PulseOX)
 • Speciale optie om green te bekijken
 • Toepasbaar voor andere sporten

Nadelen

 • Prijs

Koop hier je Garmin S62 golfhorloge

€449,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€449,99
out of stock
Www.jumbosports.com

2. Garmin Vivoactive 4/4S

Het voordeel van dit golfhorloge is dat het heel erg multifunctioneel kan zijn. De Vivoactive kun je gebruiken voor meer dan 20 verschillende sporten. Als je dit horloge wilt gebruiken voor golfen moet je eerst even de golfbanen downloaden via de Garmin app. Wanneer je dat gedaan hebt voorziet dit horloge je van de basisinformatie die je nodig hebt tijdens het golfen. Met dit horloge zie je de par van de hole en de afstand naar de voorkant, midden en achterkant van de green. Je hebt ook de optie om de vlag te slepen om een accurate afstand te zien. Daarnaast zie je ook alle hindernissen van de specifieke hole plus de afstand naar de hindernis zelf. Net als de Approach S62 heb je ook een overzicht van je slag geschiedenis en hoe ver je geslapen hebt.

Garmin Vivoactive 4/4S

Voordelen

 • Inzetbaar voor meerdere sporten
 • Veel extra features om je gezondheid te monitoren
 • Prijs
 •  Touch screen

Nadelen

 • Niet de features die gespecialiseerde golfhorloges hebben
 • Kortere batterij duur in GPS modus

Zoals we het al benoemde, het grootste voordeel van dit horloge is dat het inzetbaar is voor meerder sporten. Ben je naast het golfen fan van hardlopen? Lees dan eens de review over dit horloge op hardloopbaas.nl

Je kunt de Garmin Vivoactive 4S hier kopen

3. Garmin S12 golfhorloge

De top 3 sluiten we af met een prijsvechter. De Garmin Approach S12 is verkrijgbaar voor nog geen €200 en heeft alles basisfuncties die je nodig hebt tijdens je rondje golf. Het geeft de belangrijke afstanden aan, zoals de voorkant, midden en achterkant van de green. Daarnaast de hindernissen, doglegs en het houdt de score zelf bij. De batterijduur van dit horloge ligt rond de 30 uur in de gps-modus. Wat ook een heel fijn voordeel van dit horloge is dat de getallen op het scherm groot zijn. Hierdoor kan je dus heel makkelijk de afstanden tot de green of hindernis lezen.

Garmin S12

Voordelen

 • Prijs
 • Informatie op de display
 • Batterijduur in GPS modus
 • Voorziet je van alle basis informatie

Nadelen

 • Geen kleurenscherm

Hier is de Garmin S12 golfhorloge beschikbaar

€159,99
out of stock
Www.jumbosports.com

4. Bushnell Ion Egde Golfhorloge

Dit horloge heeft de goedkoopste prijs uit onze lijst met €119. Dit horloge heeft iets minder golfbanen in het systeem zitten dan de rest, maar het zijn er nog steeds 38.000 die vooraf geladen in je horloge zitten. Via je touchscreen kun je heel gemakkelijk de afstanden aflezen naar opnieuw de voorkant, midden en achterkant van de green. Met een afstandscalculator heb je de mogelijkheid om tot zes verschillende gevarenafstanden per hole op te vragen. Wanneer je in de buurt of op de golfbaan aankomt en je zet de gps-functie aan zal dit horloge ook direct de baan herkennen.

Bushnell Ion Egde

Voordelen

 • Prijs
 • Gebruiksvriendelijke

Nadelen

 • Batterijduur (15 uur in GPS modus)
 • Minimalistisch

Hier is de Bushnell beschikbaar

€119,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€119,99
out of stock
Www.jumbosports.com

5. Garmin S40/S42 Golfhorloge

De voorloper van de Approach S62 is de S40 of de S42. Ondanks dat het een voorloper is, is dit horloge nog steeds een uitstekende keuze als het gaat om prijs kwaliteitsverhouding. Het voordeel van de Garmin lijn is dat de horloges voorzien zijn van een reflectievrij touchscreen. De S40/42 is ook voorzien van de greenview functie waarmee je de green kan bekijken en de vlag d.m.v. de touchscreen te slepen naar de juiste positie. In gps-modus gaat dit horloge ongeveer 15 uur mee en als smartwatch rond de 10 dagen. Technisch en inhoudelijk verschillen de S40 en S42 helemaal niets. Maar met de S42 heb je meer keuzes als het gaat om het design van het horloge. Met de S42 heb je verschillende kleurkeuzes. Dus wellicht vind je het ontwerp van de S42 iets meer bij je passen.

Garmin S40/S42

Voordelen

 • Prijs kwaliteit
 • Gedetaileerde informatie
 • Scorekaarten en automatische detectie van slagen
 • Reflectievrij

Nadelen

 • Batterijduur in GPS modus (15 uur)

Hier is de Garmin beschikbaar

€249,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Additionele voordelen bij de Garmin golfhorloges

Wat de Garmin lijn zo goed maakt, zijn de extra voordelen waar je gebruik van kan maken. Zo heeft Garmin een app waarin je jouw ronde terug kan bekijken en precies zien wat je op de golfbaan gedaan hebt. Koppel je het horloge aan de CT10 sensoren van Garmin dan kun je zelfs zien hoe ver je per club slaat. Dit doe je door de CT10 sensoren te bevestigen aan je golfclub. Dat gaat heel gemakkelijk via de bovenkant van je grip. Daarin zit als het goed is een klein gaatje waarin je de sensoren kan prikken.

Golfhorloge kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met horloges wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een horloge wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

Prijs

De golfhorloges kunnen behoorlijk verschillen in prijs. We hebben horloges beschreven die beginnen bij €119 tot wel over de €500. Daarom is het dus verstandig om te kijken wat wil nu eigenlijk wilt met het horloge en heb je daar budget voor. Wil je alleen maar wat afstanden aflezen, dan is bijvoorbeeld de Garmin S62 niet het juiste model. Gezien deze veel meer geavanceerd is.

Batterijduur

Het verschilt enorm per horloge, maar de batterij duur tijdens de gps-modus kan een grote rol spelen tijdens je spel. Bijvoorbeeld als je competitie speelt, speel je vaak 2x per dag. Dan is een horloge met een lange batterijduur we zo fijn. Ondanks dat de Bushnell Ion Edge nog steeds 15 uur batterij heeft, zal je dit horloge een stuk vaker moeten opladen dan andere horloges. Niets is zo erg dat je de golfronde begint met een lege batterij!

Type sporter

Ben je buiten het golf nog bezig met andere sporten zoals fitness en hardlopen? Dan kun je kiezen voor een horloge die meerdere sporten ondersteund. Dat geldt ook andersom! Als je bijvoorbeeld een hardloop horloge hebt, kijk dan of deze ook een golffunctie heeft. Want dan heb je meteen twee vliegen in één klap! Dan hoef je geen apart golfhorloge aan te schaffen. Scheelt weer wat centen :).

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de golfhorloges en wat ze allemaal kunnen. Ben je toch benieuwd hoe een rangefinder/ afstandsmeter werkt? Dan hebben wij ook een blog geschreven over de afstandsmeters.

Deel deze pagina: