Beste driver

Een golf driver is een type club die wordt gebruikt om lange drives te maken vanaf de tee. Het is meestal de langste club in de tas van een golfer, met het grootste clubhoofd en de meeste loft. Lees hier meer over golfclubs en welke type golfclubs er allemaal zijn.

Het doel van een golf driver is om de bal zo ver mogelijk over de fairway te slaan, zodat er idealiter een korte approach shot naar de green overblijft. Golf drivers zijn ontworpen met een groot clubhoofd en een lange, flexibele shaft om een maximale afstand en vergevingsgezindheid te bevorderen. Golf drivers zijn een belangrijke club voor elke golfer, omdat ze op de meeste holes worden gebruikt om de approach shot naar de green op te zetten. Golfers gebruiken hun driver meestal op holes waar ze een relatief recht schot naar de green hebben en de bal zo ver mogelijk willen slaan.

Wil je meer leren over drivers ga dan even naar deze pagina.

Hier zijn vijf golf drivers die door golfers en industrie-experts hoog worden gewaardeerd:

1. Titleist TSR3 driver

Deze driver staat bekend om zijn uitzonderlijke snelheid en vergevingsgezindheid, waardoor het een geweldige keuze is voor golfers van alle niveaus. De Titleist TSR3 driver is een high-performance golfclub ontworpen om uitzonderlijke snelheid en vergevingsgezindheid te leveren. Hij heeft een lichtgewicht, aerodynamisch ontwerp dat helpt om de clubhoofdsnelheid te verhogen en de weerstand te verminderen, wat resulteert in langere drives.

Voorbeeld van een beste driver in 2023

De club heeft ook een hoog MOI (moment of inertia) clubhoofd ontwerp dat helpt om een stabiele en consistente balvlucht te bevorderen, zelfs bij off-center slagen. Een van de opvallendste kenmerken van de TSR3 is de verstelbare hosel, waarmee golfers de loft en leunhoek van de club kunnen aanpassen aan hun swing. De driver is verkrijgbaar in verschillende loft-opties, waaronder 8,5, 9,5, 10,5 en 11,5 graden, waardoor het een veelzijdige keuze is voor golfers van alle niveaus. Al met al is de Titleist TSR3 een hooggewaardeerde driver die bekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties en vergevingsgezindheid, waardoor het een geweldige keuze is voor golfers die hun afstand vanaf de tee willen verbeteren. Wil je meer lezen over golfsets van Titleist? Lees dan meer over Titleist golfsets.

Koop hier jouw Titleist TSR3 Driver

2. Callaway Epic Max driver

De Callaway Epic Max driver is een high-performance golfclub ontworpen voor maximale afstand en vergevingsgezindheid. Hij heeft een groot, afgerond clubhoofd en een hoog MOI (traagheidsmoment), wat helpt om de impact van off-center slagen te verminderen en de algehele vergevingsgezindheid van de club te verbeteren. De Epic Max driver bevat ook Callaway’s “Jailbreak” technologie, die bestaat uit twee interne staven die de kroon en de zool van het clubhoofd met elkaar verbinden. Dit helpt om meer energie over te brengen naar de bal bij impact, wat resulteert in minder spin en langere drives.

Voorbeeld van een Callaway Driver

Daarnaast is de Epic Max driver uitgerust met Callaway’s OptiFit hosel, waarmee spelers de loft, lie en face angle van de club kunnen aanpassen om hun balvlucht te fine-tunen. De club heeft ook een strak en modern ontwerp, met een matzwarte afwerking en rode accenten. De Callaway Epic Max driver is ontworpen voor golfers van alle niveaus, en is bedoeld om spelers te helpen langere, rechtere shots te slaan vanaf de tee.

Koop hier jouw Callaway Epic Max

3. TaylorMade Stealth driver

Taylormade introduceert dit jaar het geheel nieuwe 60X Carbon Twist Face. 44% lichter dan titanium, terwijl de kop 11% groter is dan de Sim 2 Max driver en bijna 20% groter dan de Sim 2 driver. Zestig lagen koolstofvezels zijn strategisch ontworpen om hogere balsnelheden, meer afstand en optimale vergevingsgezindheid te genereren.

Het Asymmetrische blok wat achter op het clubhoofd zit en ook op de oude Sim 2 zit blijft de rode draad van de verfijnde aerodynamica. Het zorgt voor een ultra snel clubhoofd dat helpt om een hogere swingsnelheid te genereren voor golfers van elk niveau.

Ook de Flexibele Speed ​​Pocket™ die onderin het clubhoofd zit zorgt voor meer balsnelheid en extra vergevingsgezindheid bij elke slag. Wil je naast de TaylorMade driver ook TaylorMade ijzers? Lees dan ons artikel over verschillende TaylorMade golfsets.

Koop hier jouw TaylorMade Stealth

4. Ping G425 driver

De Ping G425 driver is een high-performance golfclub ontworpen om golfers te helpen langere en rechtere drives te slaan. Het heeft een slank en aerodynamisch ontwerp dat helpt om de weerstand te verminderen en de clubhoofdsnelheid te verbeteren, evenals een lichtgewicht en verstelbare hosel die golfers in staat stelt om hun lanceeromstandigheden te verfijnen en hun balvlucht te optimaliseren.

De G425 driver heeft ook een groot en vergevingsgezind clubface dat helpt om de grootte van de sweetspot te vergroten en de nauwkeurigheid te verbeteren, en een stabiel en low-spin ontwerp dat een rechtere en langere balvlucht bevordert. Het is gemaakt van hoogwaardige materialen en gebouwd om de ontberingen van de golfbaan te weerstaan. De Ping G425 driver is beschikbaar in een reeks van loft en lie angle opties om aan de behoeften van verschillende golfers te voldoen.

Koop hier jouw Ping G425 Driver

€259,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€259,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€259,99
out of stock
Www.jumbosports.com

5. Mizuno ST-Z driver

De Mizuno ST-Z driver is een golfclub ontworpen door het Japanse bedrijf Mizuno. Het is een driver voor high performance en is speciaal ontworpen om de speler te helpen met een snellere en meer consistente swing. Het ontwerp van de club omvat een aero-dynamische hoofdvorm, een op maat gemaakte schacht en een gewicht dat verplaatst is naar de achterkant van de club om een hogere lanceerhoek te creëren. Dit alles zorgt ervoor dat de speler meer afstand en controle krijgt bij het spelen.

Koop hier jouw Mizuno ST-Z Driver

€299,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€299,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Driver kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met drivers wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een driver wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

De loft

De loft van een driver is erg belangrijk, die kan een driver namelijk maken of breken ondanks dat het type misschien wel perfect bij je past, het is daarom belangrijk om te bepalen of je meer loft wilt of minder (hogere of lagere bal vlucht). Mocht je het niet zeker weten kun je je altijd even in een golfshop laten fitten met welke driver het beste bij je past.

Niet alle drivers bieden de mogelijkheid om de loft aan te passen, mocht je enorm twijfelen is misschien zo’n driver als de Callaway Epic Max wel iets voor jou.

driver met blauwe shaft

De shaft

De shaft is minstens net zo belangrijk als de loft, de shaft kan er namelijk voor zorgen dat je gevoel hebt bij het slaan van de bal of dat je het voel hebt dat je op eieren loopt.
Een shaft laat je ook vaak even aanmeten want het hangt af van een aantal elementen die je niet met het blote oog kan zien.

Een shaft is niet zoals de loft van een club zomaar aan te passen, je kunt natuurlijk je club laten re-shaften door een club fitter maar het is beter om meteen een goede keuze te maken.
Laat je daarom even aanmeten door een fitter!

De lengte

De lengte van de club is net zoals de shaft niet zomaar aan te passen. Uiteraard kun je een stukje van de shaft laten halen maar eraan plakken kan meestal niet zomaar.
Dit kun je eventueel zelf even meten om te kijken wat er bij je past, maar wil je het zeker weten adviseren we zeker om even naar een fitter te gaan.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de verschillende drivers. Let wel op, de driver is de moeilijkste club uit de golftas. Daardoor is het vaak de laatste golfclub die men aanschaft. Ben je een beginner, dan kun je het beste het artikel lezen met de beste beginners golfset voor dames of voor heren.

Deel deze pagina: