Beste golf afstandsmeter

De afstandsmeter of te wel de rangefinder is een alternatief voor het golfhorloge. In dit artikel geven wij je advies over de beste golf afstandsmeter of rangefinder zodat jij er een kan vinden die het beste bij je past. We zullen verschillende merken toelichten in verschillende prijsklasse zodat je een goed beeld krijgt over de afstandsmeter. De afstandsmeter is een van de meest populaire golf accessoires.

Wat is een golf afstandsmeter

De rangefinder of afstandsmeter is een apparaat waarmee je een laser de afstand tussen jouw positie en het doel afmeet. Dit kan de vlag op de green zijn, maar bijvoorbeeld ook de bunker die je moet overbruggen. Met zo’n handige rangefinder weet je dus altijd hoever je met een golfclub moet slaan. Je leert door de afstandsmeter ook sneller je afstanden inschatten. Sinds 2014 mag je de golf afstandsmeter gebruiken tijdens de competitie of golfwedstrijden. Echter moet de afstandsmeter aan één regel voldoen. Hij mag alleen de afstanden meten. Er zijn ook afstandsmeters die bijvoorbeeld de glooiing van de baan of de hoogte verschillen kunnen meten, dat is niet toegestaan bij een officiële wedstrijd. Hou bij aanschaf dus rekening met de functies die een golf afstandsmeter heeft.

1. Bushnell Pro X3

De Bushnell Pro X3 kan tot 550m erg nauwkeurig de doelen meten. Meet je de afstand naar een bepaald doel? Dan kun je de rode ring gebruiken om te mikken. Gaat deze knipperen en de afstandsmeter gaat vibreren, dan weet je dat je op dat target gemikt hebt. De vergroting van de Bushnell Pro X3 is x7, dus je kan iets verder kijken dan de andere rangefinders. Daarnaast heeft deze golf afstandsmeter een magnetisch koppelstuk, waardoor je hem aan de golftrolley kan koppelen (in die van metaal is uiteraard).

Wat echt een extra toegevoegde waarde is, is dat de Bushnell Pro X3 een slope feature heeft. Met deze extra feature kan de afstandsmeter rekening houden met hoogte verschillen, temperaturen en luchtdruk. Meet je bijvoorbeeld de afstand van een verhoogde teebox, dan zal de Bushnell Pro X3 rekeningen houden met de afstand. Want als je van een verhoogde teebox speelt kan je bal zo maar 10 meter verder vliegen. Deze rangefinder is naar onze mening eigenlijk de beste van allemaal. Let alleen wel op, de slope modus mag je niet gebruiken tijdens wedstrijden!

Bushnell Pro X3

Voordelen

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Vibratie bij vlag detectie
 • Slope feature

Nadelen

 • Kleur van mikker is altijd zwart

Koop hier jouw Bushnell Pro X3

€599,99
out of stock
Www.jumbosports.com

2. Zoom Focus Tour

Deze golf afstandsmeter genaamd Zoom Focus Tour kan de verste afstanden meten. Deze rangefinder kan wel tot 800 meter afstanden schieten. Knappe golfer die dat slaat :)! Ook deze rangefinder heeft een “vlaggenstok stand” in de kijker zitten. Dus wanneer je de afstand richting de vlag wil meten, zou de kijker je helpen door naar de vlag te scannen. Hierdoor heb je een nauwkeurigere meting en spelen trillende handen geen rol. Daarnaast is het gezichtsveld van deze rangefinder de breedste uit dit lijstje. Hiermee zie je dus een groter oppervlak wanneer je door de kijker kijkt. Deze golf afstandsmeter heeft ook de Slope modus net als de Bushnell Pro X3.

Zoom Focus Tour

Voordelen

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Vlaggenstok stand
 • Slope feature

Nadelen

 • Kleur van mikker is altijd zwart

Koop hier jouw Zoom Focus Tour

3. Motocaddy Pro 3000 Laser

Vond je 800 meter al ver? Deze golf afstandsmeter kan wel tot 1300 meter nauwkeurig de afstanden schieten! Met een 7x vergroting heeft de Motocaddy Pro 3000 net zo’n perfecte zoom als de Bushnell Pro X3. Tot 400 meter kun je de vlaggenstok scan modus gebruiken en net als de meeste kijkers zal deze kijker binnen één meter nauwkeurig de afstand meten. Naast de standaard vibratie voor de bevestiging van de afstand, heb je bij de Motocaddy Pro 3000 ook een visuele bevestiging. Het fijne aan deze kijker is dat met meteen met een hardcase draagtasje komt. De slope modus kun je uitzetten, waardoor je hem ook kan gebruiken tijdens wedstrijden! Bij de andere kijkers moet je een draagtas vaak los erbij kopen. Hier kort even de voor en nadelen.

Motocaddy Pro 3000 Laser

Voordelen

 • Extreem Hoge nauwkeurigheid
 • Vibratie bij vlag detectie
 • Draagtasje

Nadelen

 • Kleur van mikker is altijd zwart

Koop hier jouw Motocaddy Pro 3000 Laser

€299,99
out of stock
Www.jumbosports.com

4. Inesis Rangefinder

Inesis is het huismerk van de Decathlon maar dat hoeft niet te zeggen dat de kwaliteit niet goed is. Dit is de goedkoopste golf afstandsmeter op deze lijst maar hij doet zeker niet onder de rest. Hij beschikt nog steeds over functies die voorrang aan de vlag geven tijdens het meten en geeft een trilling als bevestiging. Ondanks de laagste prijs, heeft deze kijker ook een slope modus waarmee je dus de afstanden kun compenseren. Ook deze kijker is inclusief een opbergtas.

Bushnell Pro X3

Voordelen

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Vlagstok detectie
 • Opbergtas

Nadelen

 • Kleur van mikker is altijd zwart

5. Nikon Coolshot 20

Deze golf afstandsmeter doet wat het moet doen, de afstand naar je doel meten. De Nikon Coolshot 20 is compact en erg licht (125gr). Met een 6x vergroting zal je geen moeite hebben om je doel te vinden als je door de kijker kijkt. Staat de vlag voor een grote groep bomen? Dan kun je met de prioriteit functie het eerste doel kiezen. Het zicht door de kijker is zeer helder en je kunt de afstanden nauwkeurig meten tot wel 500m. Wanneer je 8 seconden lang de meetstand gebruikt, zal de autocorrectie uw bewegende handen stabiliseren. Het enige nadeel aan deze kijk is dat deze kijker geen slope modus heeft.

Nikon Coolshot 20

Voordelen

 • Hoge nauwkeurigheid
 • Vlagstok detectie
 • Stabilisatie

Nadelen

 • Geen slope rate

Koop hier jouw Nikon Coolshot 20

Golf afstandsmeter kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met afstandsmeters wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een rangefinder wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

Type golfer

Het belangrijkste om jezelf af te vragen wat voor een type golfer jij bent. Speel je veel wedstrijden en competitie, of ben je van plan om dat te gaan doen, dan adviseren wij je een kijker te kopen zonder Slope modus. Zelfs als de functie erop zit en je hem niet gebruikt, is de rangefinder NIET toegestaan. Dus voordat je veel geld gaat uitgeven aan een afstandsmeter, vraag je dus goed af waarvoor je hem wilt gebruiken.

Golfhorloge vs Golf afstandsmeters

Als je al een golfhorloge hebt, dan ben je volgens ons al voorzien. Golf horloges meten vaak er goed wat de voorkant, midden en achterkant van de green is. Luxere golf horloges hebben zelfs functies om de hele hole in kaart te brengen. Het enige voordeel voor ons is dat een afstandsmeter op de meter nauwkeurig de afstand naar de vlag kan meten. Waar je het met golf horloges vaak met zones moet doen (voorkant, midden en achterkant green). Heb je dus al een golf horloge, adviseren wij geen afstandsmeter voor erbij te kopen. De NGF heeft op Golf.nl ook een mooi artikel geschreven over de voor en nadelen van een golfhorloge en rangefinders.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de golf afstandsmeters en wat ze allemaal kunnen. Ben je toch benieuwd hoe een golfhorloge werkt? Dan hebben wij ook een blog geschreven over de golfhorloges. Een afstandsmeter is wellicht een hele leuke cadeautip. Mocht je het toch iets te prijzig vinden, hebben we hier een hele leuke lijst met golfcadeautjes.

Deel deze pagina: