Beste golf regenbroek

Het is momenteel winter. De baan is koud en nat. Hierdoor zal een golf regenbroek natuurlijk prima van toepassing zijn. Er zijn ook een aantal redenen waarom een golf regenbroek belangrijk kan zijn. Allereerst, deze broeken houden de golf droog en comfortabel tijdens de natte omstandigheden. Een normale golfbroek gaat zwaarder aanvoelen wanneer die nat wordt. Een golf regenbroek zorgt door de extra laag kleding dat de onderkleding dus droog blijft.

Naast dat de golfspeler droog blijft, zorgt de regenbroek ook dat de golfer warm blijft. Natte kleding dan ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur gaat zakken. Dit kan een enorme impact hebben op het golfspel. De regenbroek zorgt ervoor dat het onderlichaam tijdens de natte condities warm blijft. Waardoor je lekker warm blijft tijdens de koude en natte omstandigheden. Hierdoor hebben we hieronder vijf broeken op een rijtje gezet die ideaal zijn voor de koude en natte omstandigheden. Mocht je meer willen weten over golfkleding en de etiquette? Lees dan ons artikel over de regels van golfkleding.

Callaway X-Spann Golf Regenbroek

Dit is de perfecte optie voor golfers die een multifunctionele en comfortabele golf regenbroek zoeken. De Callaway X-Spann regenbroek is gemaakt van stretchy, waterbestendige stof en is gemaakt om je droog te houden. Zelfs in de meest gure omstandigheden. De stof is erg ademend waardoor je in de zomermaanden ook lekker koel blijft en comfortabel kan blijven spelen. Deze golfbroek heeft een relaxte fitting die zorgt voor gemakkelijke beweging. Daarnaast hebben ze gemakkelijke sluitingen bij de enkel waardoor de broek makkelijk aan en uit kan.

Nike Golf Storm-FIT Golf Regenbroek

Deze golf regenbroek is een andere ideale broek om je droog en comfortabel te voelen op de golfbaan. Deze broek is naast dat hij waterproof is, ook nog eens windproof. Dus de Nike Golf Storm-FIT is beschermd je tegen meerdere weerselementen. Ook deze golfbroek heeft een ademende stof waardoor je koel blijft tijdens een warme zomerse regenbui. De elastische band zorgt ervoor dat de broek lekker rondom de taille zit. Naast de fijne fit heeft deze golf regenbroek zakken met afsluitbare ritsen waardoor je waardevolle spullen droog kan opbergen. Ook deze broek komt met ritsen op de enkels.

Under Armour Golf Storm Regenbroek

Deze golf regenbroek is de ideale broek voor golfers die moeten spelen in een langdurige regenbui. Ook deze broek is water- en windproof zodat je comfortabel en droog over de golfbaan kan lopen. Het klinkt als een herhaling, maar ook deze broek heeft een elastische band voor een goede en comfortabele fit. Deze regenbroek heeft naar onze smaak een mooie modern look en hebben zoals alle andere broeken ritsen op de enkels.

Puma Golf Essential Regenbroek

De Puma Golf Essential is zowel een stijlvolle als functionele optie voor golfers die zoeken naar een regenbroek die hun actieve golfspel kan bijhouden. Opnieuw zoals de andere broeken is deze gemaakt van water- en winddicht materiaal zodat jij droog over de golfbaan kan lopen. De stretchy waistband (ff vertalen) zorgen dat de broek lekker op het lichaam zit. Ook hier heeft de broek ritsen op de enkels om de broek gemakkelijk aan en uit te trekken.

FootJoy HydroLite Regenbroek

De laatste broek uit ons lijstje. Dit hoeft niet per se de slechtste te zijn. Alle golf regenbroeken die we noemen zij goed. De FootJoy HydroLite is een broek die lekker licht is qua gewicht. Waardoor je het gevoel hebt dat je de regenbroek niet eens aan hebt. Deze broek is alleen waterproof maar zorgt er zeker voor dat je geen last ga krijgen van natte benen.

Je bent sowieso al een topper als je overweegt een golf regenbroek te kopen! Golfen in de regen geeft een heel andere dynamiek aan de sport. Maar het is niet altijd even leuk ;-). Buiten dit lijstje van 5 zijn er natuurlijk vele andere opties die goed zijn. Maar ben je opzoek naar een betrouwbare, stijlvolle of lichte optie. Dan hopen wij dat je geholpen bent met bovenstaand lijstje.

Regenbroek kopen? Hou met deze dingen rekening!

Na een lijst gezien te hebben met golfschoenen wil je er misschien wel een aanschaffen. Er zijn een aantal dingen waar je goed op met letten als je een paar schoenen wilt kopen. We hebben ze deels al benoemd in de product omschrijvingen maar we lichten ze hier nog een keer kort toe.

De broekmaat

De regenbroek draag je natuurlijk over je normale golf broek. Het is dus van belang dat je de juiste broekmaat kiest. De meeste golfbroeken houden hier gelukkig rekening mee met de elastische band rondom de taille.

De seizoenen

Met de seizoenen bedoelen we de vier seizoenen van het jaar. Het is verstandig te kijken of de broek geschikt is voor de zomer of de wintermaanden. Sommige regenbroeken zijn wat dikker om zo koude temperaturen tegen te gaan. Deze zijn dus niet heel fijn voor in de zomer tijdens een warme zomerbui. Let dus goed op met wat voor een type regenbroek je koopt.

We zijn aan het einde van het artikel gekomen. Hopelijk ben je wat wijzer geworden over de verschillende regenbroeken. Toch een mooi weer golfer? Dan hebben wij voldoende artikelen over andere kleding. Lees bijvoorbeeld eens onze artikelen over dames golfkleding of heren golfkleding.

 

 

Deel deze pagina: