De beste golftas voor jouw trolley

Als je kijkt in een golfwinkel, zul je waarschijnlijk heel veel verschillende tassen zien. Het is daarom soms moeilijk om door de bomen het bos te zien. Er zijn namelijk veel verschillende soorten merken en formaten. In deze gids bespreken we de verschillende factoren die belangrijk zijn bij het kiezen van de beste golftas voor jouw trolley.

Belangrijke eigenschappen van een golftas voor een trolley

Bij het kiezen van de beste golftas voor jouw trolley is het belangrijk om rekening te houden met een aantal eigenschappen. Hieronder bespreken we de belangrijkste.

Afmetingen

De afmetingen van de golftas zijn belangrijk om te weten, omdat ze bepalen of de tas op jouw trolley past. Een tip van ons is om je trolley mee te nemen naar de winkel om te kijken of hij past.

Gewicht

Het gewicht van de golftas is ook belangrijk. Je moet namelijk de tas inclusief clubs van je trolley afhalen als je je spullen in de auto of in de locker plaatst. Ook moet je de trolley nog gemakkelijk kunnen duwen. Kies daarom voor een golftas die niet te zwaar is.

Het aantal vakken

Hoe meer opbergvakken je hebt, hoe meer ruimte je hebt voor al je golf accessoires. Je moet bijvoorbeeld genoeg ruimte hebben om je regenkleding of eten en drinken te kunnen opbergen. Kijk ook even goed naar het aantal vakken voor je golfclubs. De meeste golftassen voor een trolley hebben 14 vakken voor je golfclubs. Ook het maximale aantal dat je mee mag nemen.

Waterdichtheid

Het is belangrijk dat de golftas waterdicht is, omdat je golfspullen niet nat mogen worden tijdens een regenbui. Kies daarom voor een golftas die voldoende waterdicht is.

De beste golftas voor een trolley

Nu we weten wat de belangrijkste eigenschappen zijn van een golftas voor een trolley, bespreken we de beste golftassen die op de markt verkrijgbaar zijn. Hieronder vind je een top 5 van de beste golftassen.

 1. Callaway Org 14 Cart Bag
 2. TaylorMade Deluxe Cart Bag
 3. Titleist Cart 15 Bag
 4. Sun Mountain C-130 Cart Bag
 5. Ping Pioneer Cart Bag

Bij elke golftas bespreken we de belangrijkste eigenschappen en de voordelen en nadelen. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor de beste golftas voor jouw trolley.

1. Callaway Org 14 Cart Bag

De Callaway Org 14 Cart Bag is een golftas die speciaal is ontworpen voor gebruik op een golfkar. Het heeft 14 vakken voor de golfclubs. Hierdoor blijven de clubs georganiseerd en botsen ze niet tegen elkaar tijdens het lopen. Daarnaast heeft deze golftas veel vakken en opbergruimte. Je kunt dus heel gemakkelijk je kleding en waardevolle spullen opbergen.

Voordelen:

 • Goede organisatie: de 14-vaks clubverdeler zorgt voor goede organisatie en bescherming van clubs
 • Veel opbergruimte: er zijn meerdere zakken beschikbaar voor kleding, accessoires en waardevolle spullen
 • Comfortabele draagriem: de tas heeft een comfortabele draagriem om gemakkelijk te vervoeren.

Nadelen:

 • Gewicht: deze golftas is vrij zwaar, wat het minder geschikt maakt om te dragen tijdens het golfen
 • Prijzig: de Callaway Org 14 Cart Bag is niet goedkoop in vergelijking met andere golftassen
 • De golftas mist eenp arapluhouder. Deze moet je er los bijkopen

2. TaylorMade Deluxe Cart Bag

De TaylorMade Deluxe Cart Bag heeft een 15-vaks clubverdeler, waardoor de clubs goed georganiseerd blijven en beschermd zijn. De tas heeft ook veel opbergruimte, waaronder zakken voor kleding, accessoires, waardevolle spullen en een geïsoleerd koelvak.

Voordelen:

 • Goede organisatie: de 15 losse vakken zorgen voor goede organisatie en bescherming van clubs
 • Veel opbergruimte + een koelvak voor je eten en drinken.

Nadelen:

 • Geen regenkap: deze tas heeft geen ingebouwde regenkap, wat voor sommige golfers een nadeel kan zijn bij slecht weer.
 • Prijzig: de TaylorMade Deluxe Cart Bag is niet goedkoop in vergelijking met andere golftassen.

3. Titleist Cart 15 Bag

De Titleist Cart 15 Bag is een van de grotere golftassen uit dit rijtje. Ook deze tas heeft 15 vakken voor je golfclubs. Let er wel op, dat je er maar 14 mag meenemen! Met de ruime opbergvakken heb je voldoende ruimte om kleding, accessoires en waardevolle spullen op te bergen. Bovendien is deze golftas voorzien van een geïsoleerd koelvak en een handige regenkap.

Voordelen:

 • Goede organisatie: de 15-vaks clubverdeler zorgt voor goede organisatie en bescherming van clubs
 • Veel opbergruimte: er zijn meerdere zakken beschikbaar voor kleding, accessoires en waardevolle spullen

Nadelen:

 • Grote omvang: deze golftas kan door sommige mensen als “te groot” worden omvat. Mocht je een locker hebben, let dan goed op of hij in de locker past.

4. Sun Mountain C-130 Cart Bag

De Sun Mountain C-130 Cart Bag is een golftas die speciaal is ontworpen voor gebruik op een golfkar. De C-130 is het meest verkochte model van de Sun Mountain lijn. Met de 14 vakken voor je golfclubs kun je iedere golfclub makkelijk kwijt. Daarnaast heeft deze golftas 13 opbergvakken. Waaronder één waterdicht vak voor je waardevolle spullen, één vak speciaal voor je range finder en één koelvak voor je eten/drinken. Bovendien is de tas voorzien van handige functies, zoals een geïntegreerde putterbuis en een ingebouwde parapluhouder.

Voordelen:

 • Goede organisatie: de 14-vaks clubverdeler zorgt voor goede organisatie en bescherming van clubs
 • Handige functies zoals de parapluhouder en de speciale vakken voor je golf gadgets
 • Comfortabele draagriem: de tas heeft een comfortabele draagriem om gemakkelijk te vervoeren

Nadelen:

 • Gewicht: deze golftas is vrij zwaar, wat het minder geschikt maakt om te dragen tijdens het golfen
 • Prijzig: de Sun Mountain C-130 Cart Bag is niet goedkoop in vergelijking met andere golftassen.
 • Grote omvang: de tas is groot en wellicht niet in je locker passen.

5. Ping Pioneer Cart Bag

€279,99
out of stock
Www.jumbosports.com
€279,99
out of stock
Www.jumbosports.com

Met een gewicht van ongeveer 3KG heeft deze golftas een 15 vakken voor je golfclubs. Daarnaast heeft deze tas acht ritsvakken en twee grote vakken voor je kleding. De twee grote vakken zitten aan elke kant van de golftas. Naast de grote opberg vakken heeft de Ping Pioneer ook een waterdicht vak en een afneembare zak voor je golfballen. De tas is ook voorzien van wat kleinere vakken waarin je heel handig je golftees kan opbergen.

Er is ook een handige vakje met een magnetische afsluiting. Ideaal voor je rangefinder! Daarnaast is de golftas voorzien van een stevige paraplu houder.

Voordelen:

 • Goede organisatie: de 15-vaks clubverdeler zorgt voor goede organisatie en bescherming van clubs
 • Veel opbergruimte: er zijn meerdere zakken beschikbaar voor kleding, accessoires en waardevolle spullen
 • Handige functies: de geïsoleerde koelvak en regenkap maken het gebruik van de tas op de golfbaan gemakkelijker

Nadelen:

 • Grote omvang: de tas is groot en kan moeilijk in kleinere golftassencompartimenten passen.

Trolleygolftas kopen? Houd deze dingen in gedachten!

Het kiezen van de juiste trolleygolftas is belangrijk voor elke golfer. De tassen die we in dit artikel hebben besproken behoren tot de beste op de markt en hebben een aantal kenmerken die ze perfect maken voor serieuze golfers. Houd rekening met het aantal club verdelers, het gewicht en de opslagruimte maar ook de garantie en de waterdichtheid bij het kiezen van een trolleygolftas. Als je met die dingen rekening houdt zul je zeker de perfecte tas voor jou behoeften vinden. Hieronder nog even een uitgebreide uitleg waarom je op die kenmerken moet letten.

Opbergruimte van de trolleygolftas

De opbergruimte van een trolleygolftas is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat je al jouw clubs en accessoires gemakkelijk kunt vervoeren. Als je een golftas heeft met te weinig opbergruimte, kan dit leiden tot ongemak tijdens het spelen omdat je niet voldoende ruimte heeft voor al jouw clubs en accessoires. Bovendien kan een golftas met te weinig opbergruimte ook leiden tot beschadiging van jouw clubs. Maar ook van je accessoires doordat ze tegen elkaar botsen en drukken tijdens het vervoeren. Een golftas met voldoende opbergruimte zorgt ervoor dat jouw clubs en accessoires veilig en gemakkelijk kunnen worden vervoerd, waardoor je zich op je spel kunt concentreren.

Duurzaamheid van de trolleygolftas

De duurzaamheid van een trolleygolftas is belangrijk omdat het bepaalt hoe lang de tas meegaat. Als de tas niet goed is gemaakt of van slechte materialen is gemaakt, kan het snel kapot gaan of slijten, waardoor je opnieuw een nieuwe tas moet kopen. Dit kan frustrerend zijn en ook een beetje kostbaar. Maar als de tas wel goed is gemaakt van hoogwaardige materialen, zal deze langer meegaan en beschermd zijn tegen de elementen, zoals regen, zon en andere weersomstandigheden. Dit betekent dat je geen geld hoeft uit te geven aan een nieuwe tas en dat je jouw clubs en accessoires beschermt tegen beschadiging. Bovendien zal een duurzame tas er ook beter uitzien, zelfs na veelvuldig gebruik. Kortom, een duurzame tas is een betere investering op lange termijn.

Waterdichtheid van de trolleygolftas

Waterdichtheid is een belangrijke eigenschap voor een golftas, vooral als je vaak speelt in regenachtig weer. Een waterdichte golftas beschermt je clubs en andere accessoires tegen waterbeschadiging. Dit betekent dat je clubs en accessoires droog blijven, zelfs als je speelt in een regenbui. Dit kan leiden tot minder beschadiging van je clubs en accessoires, en dus tot minder kosten voor reparatie of vervanging.

Er zijn verschillende manieren waarop een golftas waterdicht gemaakt kan worden. Sommige golftassen zijn gemaakt van waterdichte materialen, zoals nylon of polyester, die water afstoten. Andere golftassen hebben waterdichte afdichtingen rond ritsen en andere openingen, waardoor water niet in de tas kan komen.

Het is belangrijk om te weten dat geen enkele golftas 100% waterdicht is. Er zijn altijd kans dat water binnenkomt wanneer de golftas blootgesteld wordt aan zware regen of onderdompeling. Echter, golftassen met een hoge waterdichtheid zullen je clubs en accessoires beschermen tegen de meeste regen en ongunstige weersomstandigheden.

In conclusie, een golftas met een goede waterdichtheid is belangrijk als je vaak speelt in regenachtig weer, om te voorkomen dat je clubs en accessoires beschadigen door water en dus geld bespaart op reparatie of vervanging. Echter als je de kosten voor een waterdichte tas te veel vindt kun je altijd uitwijken naar een regenhoes!

Garantie van de trolleygolftas

Het hebben van garantie op een golftas is vrij standaard, maar sommige golftassen geven extra garantie. Bijvoorbeeld sommige tassen geven garantie dat als de tas kapotgaat door waterschade dat je een vervangend product krijgt. Andere bieden weer langere garantie dan andere. Als dit belangrijk is voor jou let er dan goed op bij het aanschaffen!

Stijl van de trolleygolftas

De stijl van een trolleygolftas kan belangrijk zijn omdat het je persoonlijke uitstraling weerspiegelt en ook hoe je je voelt tijdens het golfen. Als de tas niet naar je smaak is of niet bij je persoonlijke stijl past, zou je je misschien niet zo comfortabel voelen tijdens het spelen. Dit kan leiden tot een minder plezierig golfervaring. Bovendien kan een tas die niet bij je stijl past, ook andere golfers afleiden, zodat het niet alleen jouw ervaring beïnvloedt, maar ook die van anderen. Aan de andere kant, als de tas wel bij je stijl past, zou je je meer comfortabel voelen en zelfverzekerder spelen. Het kan ook helpen om een positief statement te maken over wie je bent en hoe je je voelt. Kortom, de stijl van de tas kan invloed hebben op hoe je je voelt en hoe je overkomt tijdens het spelen van golf.

Voor wie is een trolleygolftas

Een trolleygolftas is voor golfers die graag met een trolley lopen. Dit kan bijvoorbeeld een echte uitkomst zijn in heuvelachtige banen maar ook als je veel rondjes loopt.

Trolleygolftas accessoires

Een trolley heeft net zoals een draagtas of een trolleygolftas een aantal accessoires die het hebben van een trolleytas nog fijner maken.

Regenhoes

Het hebben een regenhoes is een must als je regelmatig in de regen golft. Deze hoes zorgt ervoor dat je tas, je spullen en je clubs droog blijven.

Bekerhouder

Het hebben van een bekerhouder in of aan je tas is handig om makkelijk bij je drinken te kunnen. Op deze manier hoef je niet allemaal ritsen open te doen voordat je je drinken hebt.

Telefoon vakje

Dit vakje is erg belangrijk als je je telefoon de baan mee inneemt. Soms gaat het ineens regenen en hierin zit je telefoon droog. Ook zijn er vakjes die je telefoon beschermen tegen val schade, stel je tas waait op en valt op het pad dan beschermt dit je telefoon.

Handdoeken hanger

Een handdoeken ring of hanger is handig voor je handdoeken aan te hangen, je kunt hierdoor makkelijk je uitrusting en golfballen schoonmaken.

Conclusie golftas voor een trolley

Na het bekijken van de verschillende golftassen, is het belangrijk om te beslissen welke tas het beste bij jouw wensen en behoeften past. Of je nu op zoek bent naar een licht van gewicht tas, veel opbergmogelijkheden of een waterdichte tas, er is voor iedereen een geschikte golftas te vinden. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is en maak een weloverwogen keuze. Wij hopen dat onze bespreking van de beste golftassen je heeft geholpen bij het maken van een keuze. Wil je meer weten over golftassen? Lees dan onze pagina golftas voor meer informatie!

We zijn aan einde gekomen van dit artikel, hopelijk hebben we je kunnen helpen met het kiezen van een trolleygolftas. Wil je toch misschien liever een tourgolftas dan hebben we daar ook een mooie top lijst van gemaakt!

Deel deze pagina: