De goedkoopste golfballen

Golfen is een sport die steeds meer populariteit geniet. Of je nu een professional bent of gewoon graag de natuur in gaat, het is belangrijk om de juiste uitrusting te hebben. Een belangrijk onderdeel van je uitrusting is natuurlijk de golfbal. Er zijn veel verschillende soorten golfballen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Het is belangrijk om de juiste bal te kiezen die bij jouw speelstijl past. Maar hoe kies je de juiste bal en hoe weet je of je de goedkoopste golfballen optie is?

In dit artikel zullen we een complete gids geven over de goedkoopste golfballen. We zullen je vertellen over de verschillende soorten golfballen en hoe ze zich verhouden tot de prijs. Aan het einde van dit artikel zul je een uitgebreide kennis hebben over golfballen en weet je precies welke bal het beste bij jou past en waar je deze het goedkoopst kunt vinden.

Een goedkope golfbal is misschien heel fijn voor beginners. Die raken over het algemeen hun golfballen sneller kwijt. We hebben ook een overzicht gemaakt voor de beste golfballen voor een beginnende golfer.

De verschillende soorten golfballen

Er zijn veel verschillende soorten golfballen op de markt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende soorten golfballen:

 • Distance Balls: Distance balls zijn speciaal ontworpen om zo ver mogelijk te vliegen. Ze hebben een harde schaal en een zachte kern, waardoor ze snelheid en afstand kunnen creëren.
 • Soft Balls: Soft balls zijn zachte golfballen die speciaal ontworpen zijn voor spelers die graag control spelen. Ze hebben een zachte schaal en een zachte kern, waardoor ze een laag spin hebben en makkelijk te spelen zijn.
 • Multi-Layer Balls: Multi-layer golfballen zijn golfballen die bestaan uit meerdere lagen. Ze bieden een combinatie van snelheid, afstand en controle en zijn daarom populair onder veel spelers.

Wil je meer leren over golfballen? Lees dan zeker even ons artikel erover!

De kenmerken van de goedkoopste golfballen

Dozijn goedkope golfballen voor beginners

Goedkope golfballen zijn gemaakt van kwalitatieve materialen en hebben veelal dezelfde eigenschappen als duurdere golfballen. Ze zijn licht van gewicht, hebben een goede balvlucht en kunnen op gelijke wijze worden bestuurd. Het grootste verschil tussen goedkope en dure golfballen is de prijs. De goedkoopste golfballen zijn aanzienlijk goedkoper dan de duurdere merken en zijn daarom een uitstekende keuze voor spelers die op zoek zijn naar betaalbare opties.

Hoe kies je de beste en goedkoopste golfballen

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij het kiezen van goedkope golfballen. Hieronder staan enkele van de belangrijkste factoren die u moet overwegen:

 • Kwaliteit: Kies golfballen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en die voldoen aan dezelfde normen als de duurdere merken.
 • Prestaties: Kies golfballen die zorgen voor een goede balvlucht en die eenvoudig te besturen zijn.
 • Prijs: Kies golfballen die betaalbaar zijn en die u kunt veroorloven. Houd er rekening mee dat goedkope golfballen niet altijd de beste optie zijn. Soms zijn dure golfballen de juiste keuze, afhankelijk van uw spel en uw persoonlijke voorkeur.
 • Duurzaamheid: Kies een golfbal die niet scheurt, deukt of beschadigt bij de eerste de beste swing, bijvoorbeeld als je een snelle swing hebt

Aanbiedingen

Sommige websites hebben ook aanbiedingen, zodra je gekozen hebt voor welke golfbal je wilt gaan is het slim om tijdens zo’n aanbieding je golfballen aan te kopen! Jumbo Golf heeft het gehele jaar door aanbiedingen, waaronder de 2e doos golfballen voor de helft van de prijs!

Black Diamond golfballen: Prijs per golfbal €0,61

Qua prijs per golfbal kan je haast niet goedkoper. Voor €22 heb je een zak met 36 golfballen waar je zeker even mee vooruit kan. De Black Diamond golfbal komen in een handig zakje die je eventueel aan je tas kan hangen. Soms heeft Jumbo Sports een actie waarbij de tweede zak met golfballen goedkoper is. Zo kan je 72 golfballen hebben voor een hele leuke prijs!

Voordelen Black Diamond golfballen

 • Goedkoopste bal
 • Verpakking met 36 golfballen

Koop hier jouw Black Diamond golfballen

Honma D1 Dynamic Distance: prijs per golfbal €1,25

De tweelaagse ionomeerconstructie van de D1 golfballen zorgt voor afstand en een geweldig gevoel voor spelers met een clubhoofdsnelheid van minder dan 90 mph. De 2-delige constructie kuiltjespatroon zorgt voor extra draagcomfort en een levendig en goed zichtbare neonhoes.

Voordelen Honma D1 Dynamic Distance golfbal

 • Ultrazacht
 • Extra zichtbaarheid

Koop hier jouw Honma D1 Dynamic

Pinnacle Rush 15-pack: Prijs per golfbal €1,33

De populaire Pinnacle Rush beschikt over een ‘high-energy core’ en een aangepast oppervlak (met 332 dimples) voor veel afstand met iedere club. 

Deze bal is volledig gemaakt voor afstand waardoor je vanaf de tee meteen winst hebt met deze bal. Voor mensen die een goed balgevoel hebben rondom de green is dit de perfecte bal. Daarbij krijg je 15 ballen in een doos ipv 12 zoals bij andere merken voor hetzelfde geld.

Voordelen Pinnacle Rush golfbal

 • Betaalbaar
 • Langere afstand
 • Kwaliteit

Koop hier jouw Pinnacle Rush

Wilson Staff Duo Soft +: Prijs per golfbal €2,00

De Wilson Duo Soft + is de opvolger van de super succesvolle DX2 Soft. Eén van de meest verkochte golfballen over de afgelopen jaren. Mede omdat de prijskwaliteit-verhouding bij de DX2 Soft zo goed was en dat is bij zijn opvolger, deze Duo Soft + ook het geval.

De Duo Soft + is de doorontwikkelde DX2 soft. Zo biedt deze nieuwe bal je net iets meer gevoel en controle, iets wat voor heel veel golfers erg belangrijk is.

Voordelen Wilson Staff Duo Soft golfballen

 • Prijs kwaliteit
 • Zachte golfbal

Koop hier jouw Wilson Duo Soft +

Srixon AD333: Prijs per golfbal €2,25

Het is waar het ons allemaal om gaat. Innovaties die je helpen je game naar een hoger niveau te tillen. Topprestaties beginnen met het hebben van de juiste bal. En als je een speler bent die meer afstand en vergevingsgezindheid zou kunnen gebruiken, dan is de 10e generatie AD333 waar je op hebt gewacht. De 10e generatie AD333 deelt technologie met onze tour-gevalideerde Z-STAR-serie, maar is verpakt in een tweedelige ionomeer constructie voor grote waarde en geweldige prestaties.

Door onze compressie te verlagen van 77 naar 72, bevordert de 10e generatie AD333 meer vervorming van de bal bij impact voor spelers met matige swingsnelheden. In gewoon Nederlands betekent dat rechtere en langere vlucht. Dit betekent ook langdurig contact met korte ijzers en wiggen voor het beste gevoel van elk AD333-model tot nu toe. Buiten de AD333 heeft Srixon meer golfballen, we hebben hier een overzicht van gemaakt.

Voordelen Srixon AD333 golfballen

 • Fijne uitlijning voor het putten
 • Langere afstand
 • Goede controle

Koop hier jouw Srixon AD333

€23,99
€32,95
in stock
Www.jumbosports.com

Titleist Tru Feel: Prijs per golfbal €2,35

De nieuwe Titleist® TruFeel™ is de zachtste Titleist-golfbal ooit! Opnieuw ontworpen voor meer afstand dan alle modellen daarvoor. Iedereen wil meer vertrouwen rond de green. De gepatenteerde TruFlex-cover is ontworpen voor uitstekende controle over je kortere slagen, zodat je beter kunt spelen en van het spel kunt genieten. Voor superieure afstand heeft Titleist de aerodynamica verbeterd om de vlucht te maximaliseren, zodat je meer afstand kunt ervaren op elke moment. Hier kun je meer lezen over de Titleist golfballen.

Voordelen Titleist Tru Feel golfballen

 • Ultra zachte golfbal
 • Langere balvlucht
 • Goede spin controle

Koop hier jouw Titleist Tru Feel!

Callaway Warbird: Prijs per golfbal €2,42

De Warbird is een uitstekende allround golfbal. Dat maakt de bal geschikt voor een hele brede groep golfers (zowel voor hoge- als midhandicappers). De bal biedt een fijne combinatie van afstand en controle.

Dankzij zijn HEX Aerodynamica zorgt de Warbird voor een hoge en penetrerende balvlucht. Een bal die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding heeft. Lees hier meer over verschillende Callaway golfballen.

Voordelen Callaway Warbird golfballen

 • Rechtere balvlucht
 • Langere balvlucht

Koop hier jouw Callaway Warbird!

De goedkoopste golfballen kopen? Houd deze dingen in gedachten!

Bij het kiezen van de golfbal die bij jou past zijn er een aantal factoren om in de gaten te houden. Een van de belangrijkste factoren in dit artikel is de prijs vs kwaliteitverhouding. Niet iedereen kan zich veroorloven om elke paar holes van bal te moeten wisselen omdat de ionomeer or urethaan omhulsel aan het scheuren is. Daarbij is het zonde om 60 euro uit te geven aan een doos golfballen als je ook 4 dozen voor 60 euro kan krijgen bij de Jumbo voor een goede golfbal.

Kwaliteit versus prijs

Het is belangrijk om te begrijpen dat u niet altijd de duurste golfballen nodig heeft om een goed spel te kunnen spelen. Veel professionele golfers gebruiken niet altijd de duurste golfballen en zijn zeer tevreden met de prestaties die zij bereiken met goedkopere opties. In feite zijn er veel golfballen beschikbaar die een uitstekende balans bieden tussen kwaliteit en prijs.

Goedkopere opties

Er zijn veel merken die betaalbare golfballen aanbieden die precies hetzelfde spelen als hun duurdere tegenhangers. Sommige populaire merken die deze opties aanbieden zijn Titleist, Callaway, en Nike. Bovendien, door op zoek te gaan naar aanbiedingen en verkoop, kunt u nog verder besparen op uw golfballen zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Duurzame opties

Wanneer u op zoek bent naar de goedkoopste golfballen, is het ook belangrijk om te zoeken naar opties die duurzaam zijn. Veel goedkopere golfballen zijn niet zo duurzaam als duurdere opties en kunnen snel beschadigen of stuk gaan, waardoor u uiteindelijk meer geld uitgeeft aan het vervangen van uw golfballen. Gelukkig zijn er veel merken die duurzame en betaalbare golfballen aanbieden, zoals Bridgestone en Srixon.

We zijn aan het einde gekomen van dit artikel, we hopen dat je meer hebt geleerd over welke golfballen er zijn voor een lager budget. Wil je toch overwegen om een hogere budget golfbal te kopen? Lees dan even ons artikel over de beste gevorderde golfbal.

Deel deze pagina: