KLM Open 2023: 25 tm 28 Mei

Het KLM Open is een van de meest prestigieuze golftoernooien ter wereld en wordt gehouden op de prachtige Bernardus Golfbaan van 25 tot en met 28 mei 2023. In dit artikel bespreken we alle belangrijke details over het toernooi, inclusief de top 10 van vorig jaar, en geven we je nuttige informatie over hoe je optimaal kunt genieten van de KLM Open 2023.
Overigens kun je de naam ook kennen als het Dutch Open, zo heette het toernooi in 2021 en 2022 namelijk!

Top 10 van vorig jaar

Voordat we het hebben over het KLM Open van 2023, is het belangrijk om terug te blikken op de top 10 van vorig jaar. De winnaar van het KLM Open 2022 was Joost Luiten, die het toernooi met één slag won en daarmee zijn tweede KLM Open-titel behaalde. Andere opvallende prestaties waren onder andere die van Nicolai Højgaard, die tweede werd, en van Matt Wallace, die derde werd.

Over de Bernardus Golfbaan

De Bernardus Golfbaan is een van de meest spectaculaire golfbanen in Nederland. De baan is ontworpen door Kyle Phillips, een van ‘s werelds meest gerenommeerde golfbaanarchitecten, en beschikt over 18 holes en verschillende waterpartijen en zandduinen. Deze golfbaan biedt niet alleen een uitdagend spel voor golfers van alle niveaus, maar biedt ook adembenemende uitzichten op het omliggende landschap.

Wat te verwachten van het KLM Open 2023

Met het KLM Open 2023 die op de Bernardus Golfbaan wordt gehouden, kunnen bezoekers verwachten dat ze getuige zullen zijn van enkele van de beste golfprestaties ter wereld. Het toernooi zal worden bijgewoond door enkele van ‘s werelds meest getalenteerde golfers, en met de prijzenpot van €2.000.000 zal de competitie ongetwijfeld intens zijn.

Kaartverkoop en bezoekersinformatie

Als je van plan bent om het KLM Open 2023 bij te wonen, zijn er verschillende kaartopties beschikbaar, waaronder dagkaarten en passe-partouts. Er zijn ook speciale arrangementen beschikbaar voor groepen en bedrijven. Houd er rekening mee dat er mogelijk beperkingen zijn vanwege COVID-19, dus raadpleeg de officiële website van het KLM Open voor de meest actuele informatie.

De geschiedenis van het KLM Open

Het KLM Open is een van de oudste golftoernooien in Europa en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1912. Het toernooi is in de loop der jaren op verschillende locaties in Nederland gehouden en heeft enkele van de grootste namen in de golfsport aangetrokken, waaronder Seve Ballesteros, Bernhard Langer en Lee Westwood.

In de afgelopen jaren is het KLM Open uitgegroeid tot een van de belangrijkste toernooien in de European Tour, en de winnaar van het toernooi verdient een plek in de prestigieuze Ryder Cup.

Winnaar Dutch Open 2022

De laatste dag van het Dutch Open 2022 was enorm spannend tot de laatste flight op de laatste hole, Ryan Fox liep namelijk de 18e tee-box op met 2 slagen voor op Victor Perez. Het enige wat hij hoefde te doen was het uitholen van die hole met een bogey of beter want Victor was de leider in het clubhuis met -11 waar Ryan op -13 stond. De zenuwen waren duidelijk te zien bij Ryan en sloeg zijn afslag dan ook in het water. Na een drop slaat hij zijn bal naar de green ook niet goed en land naast de bunker. Hij moet over de bunker naar de vlag maar deze raakt hij niet goed waardoor hij in de bunker beland. Na zijn bunker slag heeft hij nog 2 slagen nodig voor een Dubbel Bogey (7) op de laatste hole. Hierdoor gaat hij samen met Victor de playoff in.

Na een bijzonder spannende playoff van 4 holes is de winnaar van het 2022 Dutch Open Victor Perez. Maar niet zonder een enorme hoeveelheid tegengas van Ryan Fox tijdens de playoff! Ze moesten namelijk samen 4 playoff holes spelen waarin Victor Perez 3 birdies maakte. De laatste putt op de 4e playoff hole was wel heel bijzonder, een gedurfde en verre put die, met hulp van de vlaggenstok, viel voor een mooie Birdie (2) op de moeilijke par 3, 17e hole.

De playoff zag er zo uit;

Wil je de highlights zien van de playoff van het dutch open 2022? Kijk dan hier;

De top 10 van vorig jaar

Vorig jaar werd het KLM Open (toen heette het nog De Dutch Open) ook gehouden op Bernardus Golf. Hier is de volledige top 10 van vorig jaar.

 1. Victor Perez
 2. Ryan Fox
 3. Adrian Meronk
 4. Marcel Schneider
 5. Sebastian Söderberg
 6. Matt Wallace
 7. Ricardo Gouveia
 8. Alexander Björk
 9. Richard Mansell
 10. Thomas Pieters

Wil je de volledig lijst zien, kijk dan op de pagina van de europeantour.

Hoe je optimaal kunt genieten van het KLM Open 2023

Als je van plan bent om het KLM Open 2023 bij te wonen, zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden om optimaal te kunnen genieten van het evenement. Hier zijn enkele tips:

 • Koop je kaarten vroegtijdig om teleurstelling te voorkomen.
 • Bereid je voor op verschillende weersomstandigheden, omdat het weer in Nederland onvoorspelbaar kan zijn.
 • Maak gebruik van de faciliteiten op de Bernardus Golfbaan, waaronder restaurants en merchandise stands.
 • Kom in comfortabele golfkleding want het is veel lopen als je veel golf wilt zien!

Geen tijd om het live bij te wonen? Lees dan ons artikel over golf op tv om te lezen hoe je het KLM Open toch kan zien!

GOLF RAAK!-Funpark

Voor de jeugdige bezoekers is een bezoek aan het KLM Open helemaal een belevenis. En dit jaar is het voor het hele gezin een feest om het GOLF RAAK!-Funpark te bezoeken. Je kunt namelijk meedoen aan de GOLF RAAK! Familie-challenge waarmee je kans maakt op een van de gouden cheques. Kom met zoveel mogelijk vriendjes, vriendinnetjes, neefjes, nichtjes en ga de strijd aan in het Funpark. En wie weet win jij met jouw familie de gouden cheque voor een gratis golfles voor de hele familie. Per drie kinderen is er één gratis entreeticket voor een volwassene.

Lees meer over het Funpark en de Familie-challenge

Conclusie

Het KLM Open is een van de meest opwindende evenementen in de golfsport. Het Open 2023 op de prachtige Bernardus Golfbaan is een evenement dat je niet mag missen. Door dit artikel te lezen, hopen we dat je alle informatie heeft die je nodig hebt om optimaal te genieten van het KLM Open 2023. Als je meer informatie wilt, bezoek dan de officiële website van het KLM Open en koop uw kaarten vandaag nog. We kijken ernaar uit om te gaan kijken op de Bernardus Golfbaan voor het KLM Open 2023. Jij ook?

Wie denk jij dat dit jaar gaat winnen?

Zal Victor Perez dit jaar met success zijn titel verdedigen? Victor heeft een geweldig jaar achter de rug en staat op het moment van schrijven dit artikel op de 3e plek van de rankings. De huidige Europese nr 1 is Mcilroy. De nr 2 niemand anders dan Masters winnaar Jon Rahm maar deze 2 toppers toen voor alsnog niet mee. Of word het misschien iemand die vorig jaar heel dichtbij was zoals Adrian Meronk of Nicolai Højgaard?

Wij hopen uiteraard op een hoop spanning en sensatie, een kers op de taart zou zijn als een Joost Luiten of een Darius van Driel de titel gaat pakken!

Voor nu is dit het einde van het artikel, heb je een gouden ingeving stuur hem dan naar 1 van onze socials! Wil je meer lezen over golf of ben je opzoek naar tips hoe je misschien zelf ooit op het KLM Open kan staan naast een Joost Luiten? Kijk dan zeker even naar onze tips!

Deel deze pagina: