De beste golf content creators

Golf is een verslavende sport. Het brengt veel plezier als je zelf op de baan staat, maar ook als je spannende wedstrijden op tv bekijkt. Maar golf is er niet alleen op de televisie! Met grote social media kanalen, podcasts en YouTube kun je tegenwoordig ook op het internet golf consumeren. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van onze favoriete content creators met betrekking tot golf. Lees hier een prachtige lijst en geniet vooral van de content die ze maken. Veel lees, kijk en luister plezier!

GoodGood – YouTube

GoodGood is een groep content creators die zich voornamelijk richten op golf. Ze zijn bekend geworden door hun YouTube-kanaal, waar ze een verscheidenheid aan golfgerelateerde video’s uploaden, waaronder vlogs van hun rondes, uitdagingen, wedstrijden en meer. GoodGood is een Amerikaanse term om twee korte puttjes (van jou en je flightgenoot) aan elkaar te geven.

Hier is een korte omschrijving van GoodGood:

 • Stijl: De groep heeft een informele en vermakelijke benadering van golf. Ze combineren hun liefde voor het spel met humor en luchtige competitie. Dit maakt hun content toegankelijk voor zowel serieuze golfers als mensen die gewoon op zoek zijn naar entertainment.
 • Leden: GoodGood bestaat uit verschillende leden die elk hun eigen unieke persoonlijkheid en speelstijl hebben. Samen vormen ze een dynamisch team dat zowel op als buiten de golfbaan goed met elkaar overweg kan.
 • Populariteit: Door hun unieke en vermakelijke benadering van golfcontent hebben ze een aanzienlijke aanhang opgebouwd. Ze zijn vooral populair onder jongere golfers en mensen die een frisse kijk op het traditionele golfkanaal waarderen.
 • Andere platforms: Naast YouTube zijn ze ook actief op andere sociale media platforms zoals Instagram en Twitter, waar ze regelmatig updates en achter-de-schermen content delen.

Als je geïnteresseerd bent in golf en op zoek bent naar een mix van entertainment, uitdagingen en vriendschappelijke competitie, dan is GoodGood zeker een kanaal om te bekijken!

Rick Shiels – YouTube

 • Stijl: Rick Shiels combineert professioneel inzicht met een toegankelijke en vriendelijke benadering van golf. Zijn video’s zijn zowel educatief als vermakelijk, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zowel beginnende als ervaren golfers.
 • Achtergrond: Rick is een gekwalificeerde PGA golfprofessional. Dit betekent dat hij een diepgaande kennis heeft van de technieken en nuances van het spel, wat duidelijk naar voren komt in zijn instructievideo’s en uitrusting reviews.
 • Populariteit: Met honderdduizenden abonnees op YouTube is Rick Shiels een van de meest populaire golfcontent creators op het platform. Zijn eerlijke uitrusting reviews, duidelijke instructievideo’s en boeiende vlogs hebben hem een loyale en groeiende fanbase opgeleverd.
 • Content: Rick produceert een breed scala aan golfcontent. Dit varieert van gedetailleerde reviews van de nieuwste golfclubs en uitrusting tot instructievideo’s, course vlogs en uitdagingen met andere golfers en content creators.
 • Andere platforms: Naast zijn YouTube-kanaal is Rick Shiels ook actief op andere sociale media zoals Instagram en Twitter. Hier deelt hij regelmatig updates, foto’s en inzichten uit zijn dagelijks leven en zijn avonturen op de golfbaan.

Als je op zoek bent naar een mix van professioneel advies, grondige uitrusting reviews en vermakelijke golfcontent, dan is Rick Shiels PGA zeker een kanaal om te volgen!

Bekijk de vele Rick Shiels conten op zijn YouTube kanaal. Abonneer je om niets te missen!

No Laying Up – Podcast

In de wereld van golfmedia is er een groep die zich onderscheidt door hun frisse, ongefilterde en vaak humoristische kijk op de sport: No Laying Up. Oorspronkelijk begonnen als een Twitter-account, heeft No Laying Up zich snel ontwikkeld tot een van de meest invloedrijke en geliefde stemmen in de golfwereld.

 • Stijl: No Laying Up staat bekend om hun onconventionele en vaak humoristische benadering van golf. Ze zijn niet bang om kritiek te leveren waar nodig, maar doen dit altijd met respect en liefde voor het spel.
 • Achtergrond: De groep bestaat uit een aantal vrienden die hun passie voor golf delen. Hoewel ze niet per se professionals zijn in de traditionele zin van het woord, hebben ze een diepgaande kennis van en waardering voor het spel.
 • Populariteit: Met een sterke aanwezigheid op verschillende platforms, waaronder hun podcast, YouTube-kanaal en sociale media, heeft No Laying Up een aanzienlijke en toegewijde fanbase opgebouwd.
 • Content: Hun content varieert van diepgaande interviews met professionele golfers tot reisvlogs, wedstrijdrecaps en commentaar op actuele gebeurtenissen in de golfwereld. Ze hebben ook een reeks genaamd “Tourist Sauce” waarin ze golfbanen over de hele wereld bezoeken en beoordelen.
 • Andere platforms: Buiten hun podcast en YouTube-kanaal zijn ze ook zeer actief op sociale media zoals Twitter en Instagram, waar ze regelmatig hun ongezouten meningen en inzichten delen.

Voor golfenthousiastelingen die op zoek zijn naar een frisse, eerlijke en vaak humoristische kijk op de sport, is No Laying Up een must-follow!

Luister naar de No Laying Up Podcast via Spotify!

Podje Golf, luister naar leuke golf content via Spotify

Golf Science Lab – Podcast

In een sport die vaak wordt gedomineerd door tradities en “zoals het altijd is gedaan” mentaliteiten, biedt Golf Science Lab een verfrissende, op data gebaseerde benadering van golf. Door de wetenschap achter het spel te verkennen, streeft dit platform ernaar om mythes te ontkrachten en golfers van alle niveaus te helpen hun spel te verbeteren.

 • Stijl: Golf Science Lab combineert grondig onderzoek met een toegankelijke presentatie. Ze duiken diep in de technische en wetenschappelijke aspecten van golf, maar presenteren hun bevindingen op een manier die begrijpelijk en relevant is voor de gemiddelde golfer.
 • Achtergrond: Het platform is opgericht om de kloof te overbruggen tussen de nieuwste wetenschappelijke inzichten en de praktische toepassing ervan op de golfbaan. Ze werken samen met experts, onderzoekers en coaches uit de golfwereld.
 • Populariteit: Met hun unieke benadering van golfcontent heeft Golf Science Lab een nichepubliek aangetrokken dat geïnteresseerd is in de “waarom” en “hoe” achter golftechnieken en -strategieën.
 • Content: De content varieert van diepgaande interviews met experts tot gedetailleerde analyses van golfschommelmechanica. Ze verkennen ook mentale strategieën, trainingsmethoden en andere aspecten die van invloed zijn op de prestaties op de golfbaan.
 • Andere platforms: Naast hun hoofdwebsite en podcast zijn ze ook actief op sociale media en YouTube, waar ze aanvullende inzichten, video’s en tutorials delen.

Voor golfers die hun spel naar een hoger niveau willen tillen door een beter begrip van de wetenschap en biomechanica achter golf, is Golf Science Lab een essentiële bron van informatie en inzicht. Je kan naar deze golf podcast luisteren op Spotify.

Podje Golf (NGF) – Podcast

In een wereld waar golf steeds populairder wordt en de behoefte aan kwalitatieve informatie groeit, biedt de Nederlandse Golf Federatie (NGF) een uniek inzicht met hun podcast “Podje Golf”. Deze Nederlandse golf content creator duikt in verschillende aspecten van de golfsport in Nederland en daarbuiten.

 • Stijl: “Podje Golf” combineert professionele inzichten met een toegankelijke en vaak luchtige benadering. De gesprekken zijn informatief, maar ook vermakelijk, waardoor het zowel voor de beginnende als de ervaren golfer interessant is.
 • Achtergrond: Als officiële vertegenwoordiger van de golfsport in Nederland heeft de NGF een schat aan kennis en ervaring. Deze podcast is een van hun initiatieven om golfers van alle niveaus te informeren en te inspireren.
 • Populariteit: Hoewel het specifiek gericht is op de Nederlandse golfcommunity, heeft “Podje Golf” een trouwe luisteraarsbasis opgebouwd dankzij de kwaliteit van de content en de relevante onderwerpen die worden besproken.
 • Content: De onderwerpen variëren van interviews met professionals en coaches tot discussies over golfregels, uitrusting, en de ontwikkeling van de sport in Nederland. Daarnaast worden er ook actuele gebeurtenissen en toernooien besproken.
 • Andere platforms: Naast de podcast is de NGF ook actief op andere platforms zoals hun website, sociale media en YouTube, waar ze aanvullende informatie, nieuws en updates over golf in Nederland delen.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in golf en een dieper inzicht wil krijgen in de sport vanuit een Nederlands perspectief, is “Podje Golf” van de NGF een must-listen! Luister hier naar Podje Golf op Spotify!

Conclusie

Zoals je ziet zijn er vele content creators die zorgen voor leuke golf content. Eigenlijk is er voor iedere golffan wel een kanaal waar je je ziel en zaligheid in kwijt kan. Onze favoriet is GoodGood!

Wij zelf hebben ook een YouTube Shorts kanaal. Waarin wij iedere week wat leuke feitjes delen over verschillende onderwerpen in de golfsport. Van de Ryder Cup 2023 tot aan golfregels! Je kunt ons YouTube kanaal hier vinden! Veel plezier met het bekijken en luisteren naar al deze golf content!

Deel deze pagina: