The Masters 2024 – Waar te zien op tv

De lente nadert en dat betekent maar één ding voor de golfwereld: The Masters staat weer voor de deur! Op 11 tot en met 14 april vind het meest prestigieuze toernooi in het professionele golf plaats. Dit is natuurlijk traditiegetrouw op de adembenemende Augusta National Golf Club. Waar kun je The Masters in 2024 zien en wat kunnen we dit jaar allemaal verwachten. Wij hopen in ieder geval weer op spectaculair golf op de tv! Lees het hier.

The Masters 2024. Het logo van de club.

The Masters 2024

De eerste Major van het jaar is altijd op Augusta National Golfclub. The Masters 2024 gaat een mooi toernooi worden. Daar zijn wij van overtuigd! Hier een korte geschiedenis van het toernooi.

Winnaar van vorig jaar & bekend oud winnaars

Na een spannende strijd tegen Brooks Koepka won Jon Rahm vorig jaar The Masters. Het bijzondere van vorig jaar was dat de LIV spelers mochten meedoen aan de Major. Waar vorig jaar enorm veel ophef over was. Deze Major voelde toen een beetje als LIV vs PGA Tour. Met uiteindelijke Jon Rahm (PGA Tour) als winnaar.


Een van de meest beroemde lijsten is de erelijst van The Masters met de voormalige kampioenen. Iedere golfer droomt ervan op een major te winnen, waarbij The Masters absoluut op 1 staat. Van legendarische namen zoals Jack Nicklaus en Arnold Palmer tot moderne grootheden zoals Tiger Woods en Phil Mickelson, de geschiedenis van The Masters is doordrenkt van epische overwinningen en opmerkelijke prestaties. Wie kan zich nog de legendarische chip in van Tiger Woods herinneren.

Fantastisch met dat Nike logo!

De traditites van The Masters

Naast het golf zelf staat The Masters ook bekend om zijn rijke tradities. Van het ceremoniële startschot op donderdagochtend tot het iconische groene jasje dat aan de winnaar wordt uitgereikt. Een andere traditie is dat de caddies een geheel witte overall dragen.

De leukste traditie is eigenlijk de woensdag voor het toernooi. Dan vind de par 3 contest plaats. Fans over de hele wereld kijken elk jaar uit naar dit event. Zeker omdat ze op een hole standaard de bal over het water proberen te skippen.

The Masters par 3 content – 2023

Wist je dat?

Wist je dat de bunkers van Augusta helemaal niet uit zand bestaan? Het is namelijk fijn gemalen quartz. Daarom zijn de bunkers van Augusta ook een stuk witter dan de bunkers bij jou op de golfbaan!

Waar kan ik The Masters 2024 kijken?

Wil je The Masters live zien? Dat kan zeker! Ziggo Golf heeft de rechten om het toernooi de gehele week uit te zenden. Vaak op donderdag is het ook te zien op het open sport kanaal van Ziggo Sport. Het Ziggo Sport Totaal pakket kost €14,95 per maand. Wil je meer golf op tv zien? Lees dan ons artikel over golf kijken op tv!

Deel deze pagina: