NGF Competitie 2024 – Wees goed voorbereid

Hoewel het weer nog niet al te best is in 2024, staat de lente al wel voor de deur. De temperaturen stijgen en de golfbanen worden groener. Voor veel golfers begint de komende week de NGF competitie 2024 weer. Elk jaar kijken golfers uit naar de competitie die over 26 holes, 27 holes of 18 holes kan worden gespeeld. Lees in dit artikel hoe je jezelf goed kan voorbereiden op de competitie!

De nieuwe competitie opzet

In 2024 gaat de nieuwe competitie opzet van start. Daar hebben wij al een artikel over geschreven maar toch even kort hier de uitleg.

We beginnen makkelijk, de 36-holescompetitie blijft 36-holes. Voor de dames 50+, de heren 50+ en de heren zondag die 27-holes spelen verandert de opzet vanaf de 3e klasse. Bij de 3e klasse of lager, ga je van 27 holes naar een 18 holes competitie. Hoe hoger je niveau dus, hoe meer holes je kunt spelen.

NGF competitie

Materiaal tips voor de NGF competitie

Hieronder hebben we een aantal materialen die een must have zijn voor de competitie. Een goede voorbereiding kan er echt voor zorgen dat je de matchplay wedstrijd kan winnen!

Tip 1: Neem extra paar sokken mee. Het is afgelopen maanden heel erg nat geweest. De golfbanen hebben hier ook last van gehad. Een vers paar sokken na de eerste ronde kan echt wonderen doen.

Tip 2: Controleer je trolley. Competitie golf staat ook gelijk aan lange dagen. Waarbij sommige 2x 18 holes moeten lopen. Dus zorg ervoor dat je trolley in top conditie is. Tenzij je natuurlijk liever draagt.

Tip 3: Zorg voor een opgeladen horloge of GPS app. Afstanden schieten is erg belangrijk tijdens een rondje golf. Zorg ervoor dat je zowel de ochtend als de middag voldoende batterij hebt.

Tip 4: Zorg voor goede en warme kleding. Neem voor de zekerheid ook regenkleding mee. Hetzelfde geldt voor je handschoenen, zorg dat je er extra bij hebt.

Tip 5: Neem voldoende eten en drinken mee

Tip 6: Heel veel plezier!

Er zijn nog talloze andere tips die we kunnen opnoemen, maar het gaat er gewoon om dat je veel plezier hebt de komende weken. Mis je nog een artikel? In het onderzichtje hieronder kun je het nog snel voor de competitie aanschaffen!


Deel deze pagina: