Regelwijziging NGF Competitie 2024: Wat Moet Je Weten?

Met de start van de NGF competitie in 2024, komen er enkele veranderingen waar golfers en clubs van op de hoogte moeten zijn. Hieronder volgt een duidelijk overzicht van deze aanpassingen.

Basisinformatie

De 36-holescompetitie behoudt zijn structuur. Echter, met de regelwijziging in de NGF competitie, zien we dat voor Dames 50+, Heren 50+ en de Heren op zondag die nu 27-holes spelen, er een aanpassing is vanaf de 3e klasse. De Dames 27-holes op zondag zullen bij de start van de NGF competitie 2024 van de 2e klasse naar 18-holes gaan.

Klasse Verschuivingen

Voor teams die in de NGF competitie 2024 uit de 2e klasse Heren 27-holes degraderen naar de 3e klasse, staat een overstap naar 18-holes te wachten. In contrast, teams die promoveren krijgen 27-holes toegewezen. Het doel is duidelijk: meer competitief niveau betekent meer holes.

Competitie Structuurverduidelijking

Bij de start van de NGF competitie 2024 zullen de 18-holes en 27-holes teams afzonderlijk van elkaar blijven concurreren. Ze behouden hun unieke categorie├źn, waarbij clubs de vrijheid hebben hun teams voor een van deze twee opties in te schrijven.

Overgangsregeling

Bij de aanloop naar de NGF competitie 2024 werd een specifieke overgangsregeling uit 2023 gehanteerd. Deze regeling vormde de basis voor de klasse-indeling van 2024. Dus de uitslag van de vorige NGF competitie, vormde de nieuwe indeling voor 2024. Wil je de uitslagen van NGF competitie 2023 zien, die kun je hier vinden. Via deze pagina kun je filteren op je club en team.

NGF competitie 2024. De nieuwe regelwijziging

De 18-holescompetitiedag

Een interessant detail voor diegenen die zich afvragen hoe een competitiedag eruit ziet: het bestaat uit een combinatie van 9-holes single en greensome, met een puntenverdeling waarbij elk hole essentieel is. In tegenstelling tot een normale Matchplay wedstrijd, speel je de volledige 18 holes uit. Je kunt namelijk punten winnen door de partij te winnen (bijvoorbeeld 2 up), en de meeste holes te winnen als geheel competitie team. Zo zijn er in totaal 22 punten te verdienen. In de ogen van de Golffanaat is deze vorm van competitie niet de Matchplay vorm die we kennen.

Introductie van de 65+ Competitie

Een van de meest geanticipeerde wijzigingen bij de start van de NGF competitie is de introductie van de Heren 65+ competitie, een 18-holes event dat op vrijdagen wordt gehouden.

Achtergrond van de Regelwijziging

Deze hele regelwijziging in de NGF competitie kwam tot stand nadat het NGF-bestuur in 2021 een werkgroep had opgericht. In een algemene ledenvergadering in 2022 werden de veranderingen, inclusief nieuwe regels voor professionals, bekrachtigd.

Conclusie

Naar onze mening zijn er gemengde gevoelens over de nieuwe competitie indeling. De last van de banen zal minder worden, gezien er minder holes gespeeld gaan worden. Dit geeft meer ruimte voor de recreatie golfer en de green fee spelers. Maar zal voor veel fanatieke golfers minder leuk nieuws zijn. We gaan het allemaal ervaren wanneer de NGF competitie 2024 gaat starten! Wil je meer weten over de competitie, of de winnaars van vorig jaar zien? Bezoek dan de website van de NGF! Daar vind je alles over golf en de competitie.

Klaar voor de NGF Competitie 2024?

Wij zijn er in ieder geval klaar voor. De teams zijn bekend, de banen zijn bekend dus het is weer tijd om te gaan trainen! Wij hebben hier was spullen die je tijdens het trainen of de competitie nodig hebt op een rijtje gezet.

Deel deze pagina: