Spikes vervangen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Sommige golfschoenen hebben spikes. Spikes zijn de ronde schijfjes onder je golfschoen. Spikes zijn essentieel voor een goede grip tijdens het golfen. Zeker in de natte omstandigheden kunnen spikes zorgen dat je niet weg glijd tijdens de golfswing of tijdens het lopen. Echter, door slijtage is het nodig om ze op om de zoveel tijd te vervangen. Het kan zelfs schade opleveren aan de golfbaan. Maar hoe doe je spikes vervangen? Wij leggen het uit in dit artikel.

Welke spikes heb ik nodig?

Welk type spikes heeft jouw golfschoen? Spikes zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Dus het is geen one size fits all. Het is verstandig om te controleren welk type spikes er op jouw golfschoen zit, zodat je bij vervanging exact dezelfde kunt bestellen. Een handige tip is bij het bestellen om aan te geven welk merk schoenen je draagt. Als ze te ver versleten zijn, kan het lastig zijn om het type te achterhalen. Dan is het verstandig om even naar de winkel te gaan bij jou in de buurt.

De meeste golfschoenen zijn uitgerust met het Fast Twist® 3.0 spikes-systeem, terwijl Adidas-schoenen vaak het PINS-systeem gebruiken.

spikes vervangen op een golfschoen

Hoe maak ik mijn spikes los?

Voor het vervangen van de spikes heb je een spike wrench nodig, waarmee je de spikes eenvoudig kunt losdraaien en verwijderen, en de nieuwe spikes kunt bevestigen.

Als de spikes lange tijd in je schoenen hebben gezeten, kunnen ze vastzitten. Weken in warm water kan helpen om opgehoopt materiaal los te maken en het verwijderen van de spikes te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat de gaatjes in de spikes schoon zijn om maximale grip te behouden tijdens het verwijderen.

Bij het losdraaien van de spikes draai je linksom en zorg ervoor dat de spike wrench stevig vastzit om uitglijden te voorkomen. Lees hier meer tips over hoe je jouw schoenen goed kan onderhouden.

Hoe gemakkelijk spikes te vervangen

Wanneer moet je je spikes vervangen?

Wanneer moet je jouw spikes vervangen? Dit hangt af van hoeveel je speelt en de ondergrond waarop je speelt. Regelmatig golfen en spelen op harde ondergronden zorgen voor snellere slijtage. Bij regelmatig spelen gaan de spikes meestal één seizoen mee, terwijl ze bij minder frequent spel wel twee tot drie seizoenen kunnen meegaan. Onze tip is de spikes minimaal 1x per jaar te vervangen.

Hier kun je jouw spikes kopen

Deel deze pagina: