De beste elektrische golf trolley

Hoewel de huidige golftas erg licht is, kan deze tas toch voor ongemakken zorgen tijdens een rondje golf. De golftas ongeveer vier uur dragen kan een impact hebben op je lichaam. Om dit te voorkomen is de aanschaf van een (elektrische) golftrolley of golfkar een ideale oplossing. Laat de golftrolley het werk voor jou doen en verminder de stress op je benen, heupen en schouders. Een golftrolley gaat ook zeker impact hebben op je energie besparing, zodat je ook aan het einde van de ronde nog fris en geconcentreerd bent. In dit artikel gaan we het hebben over de electrische golftrolley.

Als je van gadgets houdt dan kun je wellicht kijken naar een elektrische trolley. Deze golftrolleys zijn voorzien van de laatste snufjes, zoals touchscreens, GPS-informatie en afstandbedieningen. De afgelopen jaren heeft er ook een algehele vernieuwing plaatsgevonden op het gebied van frame-styling in de branche. We zien nu dat dikke en logge trolleys worden vervangen door slanke en glanzende ontwerpen. De nieuwe electrische trolleys zorgen dus ook steeds meer voor opberg gemak.

Natuurlijk moet je bij het kiezen van het juiste model rekening houden met verschillende zaken, zoals opslagruimte, batterijduur en algemene functies. De startprijzen voor instapmodellen van elektrische trolleys liggen rond de €450. Dus als je budget lager is dan dit, raden we aan om te investeren in een van de beste duwtrolleys als een goed alternatief.

Motocaddy M7 GPS elektrische golf trolley

De populariteit van op afstand bedienbare golftrolleys is een duidelijke trend, waarbij veel marktleiders dit jaar nieuwe modellen met afstandsbediening hebben geïntroduceerd. Dit geldt ook voor Motocaddy, dat nu GPS-functionaliteit heeft toegevoegd aan haar populaire M7 Remote model.

In theorie is de M7 GPS dezelfde als de M7 Remote maar de GPS versie heeft een ingebouwd GPS-systeem. Het GPS-systeem is hetzelfde die ook in de Motocaddy M3 GPS, M5 GPS en nieuwe S5 GPS zitten. Het apparaat geeft standaard op het 3,5-inch touchscreen de afstanden van vooraan, midden en achter afstanden tot de green aan. Dus je hebt met deze trolley eigenlijk geen golfhorloge meer nodig! Daarnaast heeft het GPS systeem ook nog andere opties zoals het dynamisch weergeven van de green inclusief een drag & drop-pinplaatsing, afstanden tot hindernissen, slagafstand en een virtuele scorekaart. Het scherm is van hoge kwaliteit, reageert goed en voelt vergelijkbaar aan met de touchscreen van smartwatches. De hoogwaardige constructie en technologie maken de M7 GPS tot een van onze keuzes.

Motocaddy M7 electrische trolley 36 holes Graphite

1.299,00  out of stock
Www.jumbosports.com
as of July 10, 2024 12:28

Powakaddy FX3 elektrische golf trolley

De FX3 is het ‘instapmodel’ van PowaKaddy, wat betekent dat het golfers de eenvoudigste vorm van een elektrische trolley biedt met een 9-speed aandrijfsysteem, een 2,3-inch kleurendisplay, een lichtgewicht lithium batterij en een inklapsysteem met één klik. Het mag dan wel basic zijn qua functies, maar dit is precies wat veel golfers willen en nodig hebben, en het kan een uitstekende aankoop zijn als je twijfelt tussen een PowaKaddy- of Motocaddy-trolley.

Het fijne van deze golftrolley is dat je hem kan in en uitklappen met één simpele klik. Met de knop halverwege het chassis kun je beide delen van de trolley inklappen tot een klein en compact formaat. De FX3 wordt ook geleverd met de ‘plug and play’ lichtgewicht lithium batterij van PowaKaddy, die op veel punten scoort in vergelijking met veel andere logge batterijen op de baan.

De batterij van de FX3 is niet anders en heeft, terwijl hij qua gewicht vergelijkbaar is met de batterijen van Motocaddy, een veel slankere vorm en zit bijna onzichtbaar in het hart van het chassis. Je hoeft de batterij niet uit het chassis te verwijderen om de trolley op te bergen en er zijn geen draden zichbaar.

De 2,3-inch kleurendisplay op het handvat is erg helder en gemakklijk te lezen in verschillende lichtinvallen. Het toont duidelijk je snelheid, of de trolley aan of uit is, evenals de batterijstatus.

Over het algemeen is het een zeer solide instapmodel elektrische trolley. Het inklapsysteem met één klik is een groot pluspunt.

Jucad Carbon Drive 2.0

Veruit de duurste golf trolley die we gaan bespreken in dit artikel. Dit Duitse golfmerk maakt trolleys met aandacht voor detail. Ze zijn vaak gemaakt van lichtgewicht titanium en carbon waardoor ze zowel robuust als gemakkelijk te hanteren zijn. Waar een normale elektrische golftrolley begint mij €500, zal de Jucad het veelvoudige zijn. Wij proberen in dit artikel te beschrijven of het de meerprijs waard is.

De Jucad weegt slechts 5,5kg en dat is voor een elektrische trolley een lichtgewicht. Je hoeft je geen zorgen te maken om het gewicht van je golftas. De sterke carbon functie zorgt ervoor dat iedere tas op de golftrolley kan worden gezet. Met de krachtige motor in het frame (want de batterij en de motor zijn niet zichtbaar bij de Jucad) kan je makkelijk de Jucad op heuvelachtig terrein manoeuvreren. Dit heeft te maken met dat de Jucad niet één maar twee motoren heeft.

Ook heeft de trolley een aantal leuke functies zoals dat je kan instellen dat de trolley 10 tot 30 meter voor je uit kan rijden en de trolley wel tot 45 holes mee kan gaan. Dit is veel meer dan de gemiddelde 27 holes die de andere trolleys hebben.

Batterij toch leeg? De lichte lithium batterij en het carbon materiaal zorgen er voor dat je de trolley ook makkelijk kan vooruit duwen als de accu daadwerkelijk leeg is. Waarbij het bij de meeste elektrische trolleys toch een stuk zwaarder zal zijn.

Na afloop van de golfronde is de trolley in een paar handgrepen snel en compact in te klappen en kan in de trolleylocker of in de kofferruimte van je auto worden opgeborgen.

Bekijk hier de Jucad Carbon Drive 2.0 op de website van de Jumbo Sports!

Hoe de beste elektrische golf trolley te kiezen

Nu je bekend bent met onze topaanbevelingen voor elektrische golf trolleys, is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kiezen van de beste trolley voor jouw behoeften. Hier zijn enkele factoren die je kunt overwegen:

1. Batterijduur en Oplaadtijd

Een belangrijke factor om te overwegen is de batterijduur van de trolley. Je wilt ervoor zorgen dat de trolley voldoende stroom heeft om een volledige ronde golf te kunnen spelen. Een lege elektrische golf trolley kan erg zwaar duwen. Daarnaast is het handig om te weten hoe lang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen, zodat je je golfuitje goed kunt plannen.

2. Functionaliteit en Gebruiksgemak

Kijk naar de verschillende functies en bedieningselementen die elke trolley biedt. Sommige golf trolleys hebben meer gadgets dan de andere. Vind je een afstandsbediening fijn of heb je een GPS systeem nodig? Het kan zijn dat je al een afstandsmeter hebt bijvoorbeeld.

3. Duurzaamheid en Stabiliteit

Een goede elektrische golf trolley moet duurzaam en stabiel zijn, zodat hij bestand is tegen de uitdagingen van de golfbaan. Kijk naar het materiaal waarvan de trolley is gemaakt en zorg ervoor dat het stevig en van hoge kwaliteit is. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de trolley voldoende stabiliteit biedt, zodat hij niet wiebelt of omvalt tijdens het gebruik.

4. Gewicht en Draagbaarheid

Als je van plan bent om de trolley regelmatig mee te nemen naar de golfbaan, is het belangrijk om te kijken naar het gewicht en de draagbaarheid ervan. Een lichtgewicht trolley die gemakkelijk kan worden opgevouwen en vervoerd, maakt het reizen naar en van de golfbaan veel gemakkelijker.

5. Prijs-kwaliteitverhouding

Uiteraard speelt de prijs ook een rol bij het maken van je keuze. Vergelijk de prijzen van verschillende modellen en kijk naar de geboden functies en kwaliteit. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden die past binnen jouw budget.

Conclusie

Het kiezen van de beste elektrische golf trolley kan een verschil maken in je golfervaring. Met onze topaanbevelingen, waaronder de Motocaddy M7, Powacaddy FX 3 en de Jucad Carbon Drive 2.0 elektrische golf trolleys, ben je goed op weg om de perfecte trolley te vinden die aan al jouw behoeften voldoet.

Denk eraan om rekening te houden met factoren zoals batterijduur, functionaliteit, duurzaamheid, gewicht en prijs-kwaliteitverhouding bij het maken van je keuze. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de ideale elektrische golf trolley die je spel zal verbeteren en je golfervaring naar een hoger niveau zal tillen. Heb je toch liever een gewone golftrolley? Lees hier dan meer over de golftrolley.

Deel deze pagina: